Dizanje .bin .cue datoteke
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Dizanje .bin .cue datoteke

12.01.2019 | 20:02
Ima li netko preporuku za neku besplatnu aplikaciju koja bi bila u mogućnosti podići (mountati) .bin i .cue datoteke. Radi se naime o ripu jednog originalnog audio CD-a, a koji je spremljen u tom formatu, na njemu se nalazi više zvučnih zapisa.

Znači u mapi se nalaze samo .bin i .cue datoteke. Znam da bi trebalo ići bez problema sa Daemon Tools alatom, no za Mac OS ne postoji lite verzija istog, pa ako postoji bilo kakva alternativa. Trebalo bi se mountati i automatski pokrenuti u iTunes-u. Svaka je pomoć dobrodošla!
Tema zaključana.
12.01.2019 | 20:13
apple.stackexchange.com/questions/12812/mounting-cue-bin-files

Tu se spominje da možeš pokušati mountati taj volume ili ekstrahirati datoteke Unarchiverom ili Stuffit Expanderom. Osim toga ima terminal tool bchunk

osxdaily.com/2018/08/05/how-convert-bin-cue-to-iso-mac/

da bi njega instalirao moraš na Mac najprije instalirati homebrew (koji je platforma za instaliranje linux utilityja na Darwin)
Tema zaključana.
12.01.2019 | 20:33
Ako imaš npr. ovakvu postavku u albumu i jedan mali .cue fajl od par kb, onda to otvoriš s vlc plajerom i on ti reproducira sve pjesme po redu. Druga je stvar ako imaš cijeli album u .cue, onda to treba nekako mountati.
Screenshot2019-01-12at20.28.33.png
Tema zaključana.
12.01.2019 | 20:52
Cijeli album je sažet u svega dvije datoteke .bin i .cue. Probati ću sa StuffIt expanderom. Pokušavao sam sa VLC playerom ali ne ide.

Treba mi nekoliko zapisa sa tog CD-a, trebam ih konvertirati u mp3 ili AAC format u iTunesu što mi nije problem, te podmetnuti kao podlogu za neke slajdove u Keynote prezentaciji.
Tema zaključana.
13.01.2019 | 02:46
Mislim da sa se s ovime to moze prekonvertirati, a jos je i besplatno. Koristio sam to u dosta navrata za konvertirati razne CD image-ove ili FLAC-ove u AAC ili MP3 i radi super.

www.mediahuman.com/audio-converter/
Tema zaključana.
13.01.2019 | 06:59
Ja sam našao ovo. Pa probaj.

blog.greggant.com/posts/2016/01/03/conve...rcial-utilities.html
Tema zaključana.
13.01.2019 | 08:04
Da li bi MacOS mogao podići .iso? Ako da, sve bih to nekako prekonvertirao u .iso datoteku, mountao i pretvorio putem iTunes-a u mp3.
Tema zaključana.
  • Daddo
  • Posjetitelj
13.01.2019 | 08:36
drazenp1706 kaže:
Da li bi MacOS mogao podići .iso?

MacOS ima ugrađeni alat koji zna raditi (i sa) ISO datotekama, zove se DiskImageMounter (desni klik na ISO datoteku, Open With... sam ga nudi)

drazenp1706 kaže:
Ako da, sve bih to nekako prekonvertirao u .iso datoteku, mountao i pretvorio putem iTunes-a u mp3.

I ovo je moguće direktno na Macu korištenjem bchunk alata i terminala, imaš vodič ovdje.

Ako zapneš, viči gdje si stao pa ćemo vidjeti što i kako dalje.
Tema zaključana.
14.01.2019 | 07:11
Pokušat ću danas popodne, javim kako je prošlo. Hvala svima na pomoći!
Tema zaključana.
15.01.2019 | 16:35
Hvala Daddo, pomogao mi je tvoj savjet. Tema zaključana.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1511)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.66 Seconds

Provided by iJoomla SEO