Trebam pametniji Text editor za hrvatski jezik
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Trebam pametniji Text editor za hrvatski jezik

01.06.2020 | 18:18
Koristio sam par tekstualnih editora za scripting video sadrzaja. I neki prilicno tocno znaju izracunati koliko ce taj utipkani tekst trajati kada ga korisnik cita ili koliko ce minuta trajati video kada taj isti tekst procita spiker. Naravno pricamo o engleskom jeziku.

Imamo li sto slicno sa podrskom za hrvatski?
Tema zaključana.
01.06.2020 | 19:36
Nisam ni imao pojma da uopće postoji takav softver...
Tema zaključana.
01.06.2020 | 20:55
drlovric kaže:
Imamo li sto slicno sa podrskom za hrvatski?

Ne znam za editor koji ti može pomoći, ali ja taj problem rješavam tako da u doslovno bilo čemu gdje se može odabrati tekst (TextEdit, Word... Excel... Photoshop... ) označim željeni komad teksta, kliknem desno dugme na mišu i iz kontekstualnog izbornika odaberem Services > Add to iTunes as a Spoken Track. Iskoči prozor "Text to Audio File" koji ponudi izbor glasova te gdje i pod kojim imenom će snimiti rezultat - kad kliknem Continue, audio track se automatski pojavi u iTunesima i tamo mogu vidjeti trajanje (ako me samo to zanima). U praksi koristim ovo za kreirati radnu verziju voice tracka, a ako znam tko će spikirati mogu (u Preferencs > Accessibility > Speech) prilagoditi i brzinu glasa onoj budućeg spikera. S obzirom da hrvatski nije raspoloživ, koristim poljski (Zosia) - prozodija je prihvatljiva i na normalnoj brzini daje dovoljno dobar rezultat - jedini (potencijalni) nedostatak je manjak muškog glasa (za opisanu svrhu).

Tako mogu saznati da gornji odlomak traje minutu i šest sekundi.
Tema zaključana.
01.06.2020 | 20:56
Vidis da ima

Ovakvu statistiku dobijem kada pisem engleski sadrzaj.

Screenshot2020-06-01at1.55.48PM.png
Tema zaključana.
01.06.2020 | 21:03
Djipi kaže:

Tako mogu saznati da gornji odlomak traje minutu i šest sekundi.

Skuzio si u sekundi za sto mi treba. Kada krenem tipkati tekst, znam malo pretjerati pa onda kasnije brisem i reduciram jer ce video trajati predugo. Bezveze gubim vrijeme.

Zosia zvuci ko neka ruska prostituka Ali super je, moze se cak sve razumjeti, osim brojeva, tu se malo pogubim...

Hvala ti puno!
Tema zaključana.
01.06.2020 | 21:50
Meni za čitanje hrvatskog teksta najbolje funkcionira Zuzana (češki). A i podsjeća me na neke sretne tinejdžerske ljetne dane...
Tema zaključana.
01.06.2020 | 22:20
Žena ti, vidim, ne zalazi u Jabučnjak?
Tema zaključana.
01.06.2020 | 23:02

Oboje smo imali život prije zajedničkog.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (636)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.81 Seconds

Provided by iJoomla SEO