Plex player za Mac
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Plex player za Mac

17.07.2020 | 15:00
Na Macu je Plex server, media je na NAS i to sada radi fino. Android box, ATV, iPhone uredjaji vide i reproduciraju uredno sadrzaj.

Kcerka ima Apple Air. Sta da instaliram na njenom Macu da moze pristupiti serveru kao klijent i konzumirati sadrzaj?
Tema zaključana.
  • Daddo
  • Posjetitelj
Tema zaključana.
17.07.2020 | 17:52
Probao sam to odmah, ali nece da pokrene app.

Kaze Apple nije u stanju provjeriti ima li virusa, autor mora update napraviti
Tema zaključana.
17.07.2020 | 17:57
Tako ti i treba kada volis uvijek instalirati latest&greatest.
Tema zaključana.
17.07.2020 | 18:32
Proradilo

4 streama idu bez problema sa slabasnog Synology 213j.... Realno to je worst case scenario.

Za sada sam zadovoljan...
Tema zaključana.
  • Daddo
  • Posjetitelj
17.07.2020 | 20:10
Ne razumijem “4 streama idu sa slabašnog 213j”? Kakve veze ima snaga kad plex server ne vrtiš na tom uređaju nego drugdje?

213j ima gigabitni Ethernet port tako da to definitivno nije usko grlo. Eventualan problem bi mogao biti wifi ali i to bi sa 50+ Mbit na 4 streama moralo raditi.

213j je u ovom slučaju samo SMB/CIFS server a za to ne trebaš neki poseban HW, to i puno slabiji uređaji odrade.
Tema zaključana.
18.07.2020 | 11:45
Ukljucio sam AFP i radi evo sve dan dva. Izgleda da je SMB protokol bio uzrok svih tih cudnih konekcija. Al' jos je prerano za neki konacan sud.

Imam drugi smijesan problem sa Plex. Godinama mi ratujemo i borimo se, a ja mu stalno dajem sanse jer prekrasno izgleda

Server je instaliran na MBP koji se nalazi u spavacoj sobi. Na taj MBP je spojen Thunderbolt ultrawide ogromni monitor.

Nocas oko 1-2 sam gledao Grayhound na ATV+ i nakon filma idem se prebaciti na Plex app na ATV cisto da vidim radi li. I stvarno sve ok. Reprodukcija radi, ne javlja da nema pristup sadrzaju (tj da nema vise mreznog diska) i sl.

Svaki put kada neki klijent pristupi Plex serveru on logicno probudi MBP na kojem je instaliran. Problem je sto taj veliki monitor (i onaj na laptopu) bljesnu i osvijetle cijelu sobu na 30sec mozda.

Moze li se to negdje iskljuciti ili natjerati taj Plex server da bude malo diskretniji u sitne nocne sate i ne budi ukucane koji spavaju?
Tema zaključana.
18.07.2020 | 11:50
Daddo kaže:
Ne razumijem “4 streama idu sa slabašnog 213j”? Kakve veze ima snaga kad plex server ne vrtiš na tom uređaju nego drugdje?

213j ima gigabitni Ethernet port tako da to definitivno nije usko grlo. Eventualan problem bi mogao biti wifi ali i to bi sa 50+ Mbit na 4 streama moralo raditi.

213j je u ovom slučaju samo SMB/CIFS server a za to ne trebaš neki poseban HW, to i puno slabiji uređaji odrade.

Taj NAS sam kupio za test citajuci Rusty postove. Uzeo sam ga prije 6-7 godina mozda i tada je bio najjeftiniji. Od prvog dana je bio slabasno nedonosce. Iskreno nadao sam se da ce crknuti ili da mu se nesto desi pa da kupim jaci model. Al on radi i radi. Skupa sa WD Red diskovima koje sam tada stavio.

S obzirom da on u pozadini radi svasta (indeksira stalno nesto, photo station, video station, media serveri, skida torrente, uploada backupa na cloud, time machine i sl), nikada nije bi nesto fluidan. Samo DSM sucelje trzeka kada ga koristim. Tek kada sam instalirao Xpenology za test , shvatio sam koliko to sucelje u stvari brzo radi na jacem stroju

Sada sam u postavkama iskljucio sto god sam mogao, da rasteretim HW resurse i koristim ga iskljucivo kao NAS. Sto jednostavnije to bolje. I radi i dalje odlicno.

Trzala su mi 3-4 streama u direct play modu, ali moguce da je to bilo do starog routera. Sada sve radi glatko i zadovoljan sam.
Tema zaključana.
18.07.2020 | 12:20
drlovric kaže:
Ukljucio sam AFP i radi evo sve dan dva. Izgleda da je SMB protokol bio uzrok svih tih cudnih konekcija. Al' jos je prerano za neki konacan sud.

Drago mi je da ti je pomoglo i vjerujem da ti je to - to. Makar je AFP “deprecated” i SMB 3.14 ga “outperforma” po svim testovima.

Imam drugi smijesan problem sa Plex. (...) Svaki put kada neki klijent pristupi Plex serveru on logicno probudi MBP na kojem je instaliran. Problem je sto taj veliki monitor (i onaj na laptopu) bljesnu i osvijetle cijelu sobu na 30sec mozda.

Nisam se puno igrao Plexom, ali, ako se dobro sjećam, može ti se sam server vrtiti u headless modu (bez gui), zar ne? Onda ti se ne bi trebao buditi display kad se budi server.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (462)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.69 Seconds

Provided by iJoomla SEO