konacno....
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

konacno....

04.05.2007 | 18:22
kao prvo,pozdrav svima,vec sam se par puta logirao,ali eto,sad je valjda za konacno.frend mi je poklonio mac g3,300 mhz,sa 100-injak mb rama,i nabacio mi je os 9,2 hr.za monitor sam dobio prelaznicu tako da mogu bilo koji monitor spojiti.imam par pitanja,posto mi je sve novo,ako ne gnjavim;
pa dakle:
1.mogu li nabaciti os 10.0,tj famozni mac os X,obzirom na rame?
2.imam adsl vanjski modem kasda,pa sam mislio na internet,medjutim kad utipkam sve podatke,primjer blabla@htnet-dsl,sve sa znakom @prebacuje u nizi red,gdje ide password.
3.imam real player,da li znate za neki program za gledanje filmova,za przenje imam roxie 5.nesto..
4.nemogu vjerovati da na stroju starom 8 i vise godina,sve tako brzo radi,ne zastajkuje,i prokleto dobro izgleda,a tek formatiranje,par minuta i gotovo,strasno,toliko od mene,nadam se da vas ne uznemiravam previs,pozdrav...
p.s. imam i pc,nabavio sam mac os 10 za intele i amd-e,vrijedi lito staviti,ili ne na pc masinu?hvala..
Tema zaključana.
  • User
  • Posjetitelj
04.05.2007 | 19:50
1. mislim da OS 10.1 jos moze radit na 128 rama al ce se isto potezat gadno Stavi bar 512 a i procesor nije bas u duhu mladosti ali ce moc podnijet OS X ja mislim, pa cak i 10.3 - 10.4

2. Nisam koristio Classic (OS 9) vec dugo pa ne bi znao, ali ti savjetujem da nabavis router ili probas postavit Kasdu kao router pa onda u TCP/IP Control Panelu podesis da ti kupi adresu s DHCP servera.

3. Hmmm malo teze na 300 MHz da ces gledat filmove, bar DivX-e i sl. ne :-/ Ako stavis Mac OS X kasnije probaj skinit VLC...

4. Ako su za vrijeme starog sistema stvari tako radile, zamisli tek danas! Imam feeling da ces uskoro kupovat Intelasa
Tema zaključana.
05.05.2007 | 03:54
Filmovi...

DVD Player dolazi sa sistemom ako na to misliš? Makar G3 300 je baš izašao
negdje \"isti onaj dan kad je dvd izmišljen\" pa nisam siguran koliko je drive
u stroju sposoban zaista vrtiti dvd-ove.

QuickTime Player isto dolazi sa sistemom, doduše starija verzija. Može se nadopuniti
sa onim xvid i sličnim extenzijama pa takav vrti skoro sve što postoji,...
Tema zaključana.
06.05.2007 | 01:11
mc goc: mogu li nabaciti os 10.0,tj famozni mac os X,obzirom na rame?

Stavi keks od 512 MB i idi na 10.2, max 10.3.
10.4. će raditi -vući se, pa će ti pokvariti dojam OSX-a.

O playerima se vec pisalo na jabucnjaku i na news grupi: hr.comp.mac
Tema zaključana.
  • User
  • Posjetitelj
06.05.2007 | 02:40
DVD filmovi ce radit najvjerojatnije. Imam ja jedan stari iMac G3 400 i vrti ih bez problema. Ovaj ima 100 MHz manje ali mislim da to oba odradjuju hardverski pa onda nema problema.
Ali za DivX-e, XviD-e itd. sam jako skeptican...
Tema zaključana.
07.05.2007 | 08:11
hmmm,zanimljivo:whistle:
probat cu ubosti taj keks,pa da vidim,iako mi je frend bas danas rekao da ce donest imac,jajasti oblik,vjerojatno bolji od g3-ce,heh,pa cu vidjeti.inace,za rame,malo sam skakao po temama,znaci bilo koji rami sdr bi trebali odgovarati.hvala,da zanimljivo,vlc player koristi moja draga na windowzima,i kaze da s njim nema sto nemoze otvoriti.mislim da cu se zaljubiti....
Tema zaključana.
  • User
  • Posjetitelj
07.05.2007 | 21:09
\"Jajasti\" iMac nije bolji od G3-ce... On i je G3-ca odnosno ima je u sebi

Ispravka: Osim ako se ne radi o eMacu, to je onda vec masina vrijedna paznje i sigurno ce ti vrtit filmove.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1264)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.91 Seconds

Provided by iJoomla SEO