Adobe plan
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Adobe plan

19.08.2021 | 15:39
Vi koj iste bolje upuceni, koja je razlika u programima Photoshop i Lightroom u raznim planovima?
Photography cijena 12,29€
Photoshop cijena 24,59€
Lightroom cijena 12,29€
Ima razlike, ali da li su programi potpuno jednaki il i tu ima razlike.
Tema zaključana.
19.08.2021 | 16:30
Aplikacije su identicne. Uvijek imas latest and gratest ako si pretplatnik, varira kolicina onog cloud storage. Tu prave neke razlike...
Tema zaključana.
19.08.2021 | 19:35
Realno, ovo i je problem “latest and gratest” je Adobe uvjek nesto zezne, ali ovo nije tema.
Problem je sto mi rijetko treba PS, a Lr cesce. I dvoumim se kupiti Capture One (209$ bez popusta kao nadogradnja, a mozda i kojipopust uhvatim) koji je sigurno volju od Lr-a, ali ostati cu bez PS-a. A sve opet jer namjeravam uzeti novi komp koji stari PS ne podrzava (i to je debilana jer iako je sama aplikacija 64bitna, neki louder ili tako nekako je 32bitni).

Kada sve izrealiziram, mozda mi i Photos bude dobar za neku silu umjesto PS-a.

Stari Lr i PS ne podrzavaju nove datoteke fotoaparata, a novi macOS ne podrzava stari Lr i Ps, pa je i to neki motiv za promjene.
Tema zaključana.
21.08.2021 | 09:42
A ovo:

affinity.serif.com/en-gb/photo/

?
Tema zaključana.
21.08.2021 | 12:04
Ovo nije zamjen za PS vec za Lr.
Tema zaključana.
26.08.2021 | 11:51
jura22 kaže:
Vi koj iste bolje upuceni, koja je razlika u programima Photoshop i Lightroom u raznim planovima?
Photography cijena 12,29€
Photoshop cijena 24,59€
Lightroom cijena 12,29€
Ima razlike, ali da li su programi potpuno jednaki il i tu ima razlike.

Imaš "Photography plan" paket koji te košta 12€ cca mjesečno, u tom paketu imaš Photoshop i Lightroom classic te LR mobile, a i 20Gb cloud prostora što zna dosta često poslužiti svrsi (barem meni), a uz to i mobilne njihove app moš koristiti normalno kao plaćene verzije.
Što se razlika tiče to su 2 sasvim različita programa i za različite svrhe.
Lightroom je za fotografije, uređivanje, editiranje, razvijanje... stvoriš workflow i sa 100 fotki moš biti gotov u tren oka. Jednostavniji je i brži.
Photoshop je daleko najjači alat što postoji za uređivanje slika, dizajniranje i sve ostalo vezano s tim. Ako puno fotki uređuješ onda ti nije baš koristan, pogotovo ako fotkaš u raw-u, jer moš jednu po jednu samo uređivati, sporiji si puno.
E sad da ti nama opišeš konkretno o čemu se radi kod tebe i za što ti trebaju programi moći ću ti dosta konkretnije reči što ti je bolje uzeti, ali realno rečeno cca 100kn/mj za oba programa je brutalno jeftina lova, pogotovo ako zarađivaš na tome.
Tema zaključana.
26.08.2021 | 22:44
jura22 kaže:

Ako to nije alternativa photoshopu, onda ne znam šta je! Oni su se od trenutka nastupa na tržištu promovirali kao alternativa PSu.

www.creativebloq.com/photoshop/alternatives-1131641
Tema zaključana.
  • Dijete
  • Posjetitelj
26.08.2021 | 22:56
accom kaže:
jura22 kaže:

Ako to nije alternativa photoshopu, onda ne znam šta je! Oni su se od trenutka nastupa na tržištu promovirali kao alternativa PSu.

www.creativebloq.com/photoshop/alternatives-1131641

Ali nije zamjena za Lightroom, a pitao je oboje LR i PS…

Jesi li probao Darktable za alternativu LightRooma?
Tema zaključana.
26.08.2021 | 23:09
Lr budem zamjenio s CaptureOne.
Ja sam krivo nešto gledao za Affinity Photo.
Tema zaključana.
  • Dijete
  • Posjetitelj
26.08.2021 | 23:15
Fakat svaka preporuka affinity programe
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (465)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.70 Seconds

Provided by iJoomla SEO