Air M1 povezivanje na Canon printer PIXMA serije
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Air M1 povezivanje na Canon printer PIXMA serije

27.08.2021 | 11:39
Trebam malu pomoć, uzeo sam Air M1, kući imam Canon Pixma G3411 printer (ISPRAVLJENO, hvala), koliko sam uspio naći to je "WINDOWS ONLY" printer (što iskreno nisam imao pojma da se još uvijek radi i postoji...) tako da nemam driver za svoj Macbook za njega. Ono što sam uspio naći je da postoji način da se spoji nekako preko nekih drugih alata ili drivera, može mi neko dati neku dobru preporuku što preuzeti da bih se spojio i koristio printer?
Tema zaključana.
  • Daddo
  • Posjetitelj
27.08.2021 | 11:55
H3411 kao pisač ne nalazim na listi Pixma modela... ako misliš na G3411, za Pixma G seriju postoji canonova aplikacija za iOS: apps.apple.com/us/app/canon-print-inkjet-selphy/id664425773

ista bi trebala raditi i na M1 Macovima (napravi search na storeu na Macu pa klik na iPad/iPhone apps).

Preduvjet da ti to radi je da su ti računalo i pisač na istoj bežičnoj mreži.
Tema zaključana.
27.08.2021 | 17:09
Daddo kaže:
H3411 kao pisač ne nalazim na listi Pixma modela... ako misliš na G3411, za Pixma G seriju postoji canonova aplikacija za iOS: apps.apple.com/us/app/canon-print-inkjet-selphy/id664425773

ista bi trebala raditi i na M1 Macovima (napravi search na storeu na Macu pa klik na iPad/iPhone apps).

Preduvjet da ti to radi je da su ti računalo i pisač na istoj bežičnoj mreži.

Znam za tu app i koristim ju na iPhoneu, nema je u app storeu za Mac niti pod iPhone/iPad apps, pretražio sam to sve već.
Tema zaključana.
  • Daddo
  • Posjetitelj
27.08.2021 | 18:15
Sideload?

www.igeeksblog.com/install-iphone-ipad-apps-m1-mac/

(metode 2 i 3?)
Tema zaključana.
27.08.2021 | 19:11
Ništa ni od toga... :/

Tema zaključana.
  • Daddo
  • Posjetitelj
27.08.2021 | 19:37
Ni CUPS ne pomaže: my.canon/en/support/0100700002?model=0630C ?
Tema zaključana.
27.08.2021 | 21:24
Canon je drek jer ako je malo stari komp, nema drivera. Niti Epson nije bolji.
Rade budale od nas.
Prvo ti s novim OS-om ogranići programe koje onda trebaš zamjeniti, ali zamjena je u vidu mjesečne pretplate. Ne bi me čudilo da i driveri za printere budu na bazi mjesečne pretplate.
Tema zaključana.
27.08.2021 | 21:56
Daddo kaže:

E ovo radi! Zahvaljujem, imaš pivu
Tema zaključana.
  • Daddo
  • Posjetitelj
27.08.2021 | 22:05
C(ommon)U(nix)P(rinting)S(ystem) je nešto čime u pravilu možeš natjerati “sve” da proradi, makar i kao generički pisač na kabel. Za skener dio imaš vuescan.

Ovo što jura22 priča za pisače, nije situacija puno bolja ni na Windowsima.

Drago mi je da si riješio problem.
Tema zaključana.
27.08.2021 | 22:48
A printeri su općenito drek od svih strana... mislim evo ovaj siroti primjer, u 2021. godini postoji "WINDOWS ONLY" printer... a imaju app za iOS... ko tu koga j*? Žalosno...

Ugl, bitno da je ovo riješeno, hvala na pomoći još jednom
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (636)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.72 Seconds

Provided by iJoomla SEO