Blokiranje interneta od-do
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Blokiranje interneta od-do

04.08.2022 | 13:37
Dakle, imam problem s dangubljenjem u večernjim satima na internetu i onda teško zaspem i loše spavam.

Svjestan sam da nisam dovoljno jak da sam od sebe prestanem surfati pa me zanima ima li neka aplikacija koja doslovno blokira pristup internetu ALI da je ja ne mogu deaktivirati. Idealno bi bilo da postavim timer i npr od 21h do 7h ne mogu se spojiti na internet.

Analogno bi mi trebalo za iphone. Ugrađeni Screen Time nije dovoljno dobar jer ga mogu jednostavno deaktivirati.
Tema zaključana.
04.08.2022 | 13:59
Ako ti je to tako strašno, a svjestan si toga, morao bi posjetiti svog doktora opće prakse, a potom psihijatra. Sigurno nisi ni prvi ni zadnji koji traži takvu vrstu pomoći.
A za samopomoć bi ti savjetovao obilje neke sportske aktivnosti ili nekog fizičkog rada.
Što god odlučio, reagiraj brzo ako je friško. Nespavanje ti može uzrokovati puno ozbiljnije probleme od samog nespavanja i umora.
Tema zaključana.
04.08.2022 | 14:29
Ne mislim da je došlo baš do te mjere da moram popričat s nekim, ali svakako uočavam neželjeni uzorak ponašanja.

Glede sporta nije problem, malo teretana malo bazen.

U principu je to na razini: Ako ima čokolade u kući, jest ću čokoladu. Ako nema čokolade u kući, neću je jesti.
Tema zaključana.
04.08.2022 | 18:21
Daj nekome da ti napravi child family account.
Tema zaključana.
04.08.2022 | 19:45
john_st kaže:
Ne mislim da je došlo baš do te mjere da moram popričat s nekim, ali svakako uočavam neželjeni uzorak ponašanja.

Glede sporta nije problem, malo teretana malo bazen.

U principu je to na razini: Ako ima čokolade u kući, jest ću čokoladu. Ako nema čokolade u kući, neću je jesti.

Pa očito buš morao razgovarati sa nekime pogotovo ako si sam svjestan problema, a ne možeš ga riješiti. Neki razlog mora postojati zašto ti internet služi za skretanje misli. Nekome je to alkohol, droga, hrana, cigarete, igrice i sl.
Posjeta psihijatru nije neki big deal.
Isto tako, tempo i okolina u kojoj funkcioniramo, koja nas šopa kojekakvim informacijama, mogu stvarati određene probleme kod pojedinaca. Tako da je možda problem u sadržaju koji čitaš!?
Moj prijedlog je da za početak malo popričaš sa doktorom opće prakse i nađi si neki sport na otvorenom. Meni je osobno teretana najgori oblik rekreacije. Ali svak po svom.
Samo ti ni sport nije rješenje problema, ali će ti umor pomoći da lakše zaspeš, a i ojačaš tijelo koje očito nespavanjem iscrpljuješ kako psihički tako i fizički.
Tema zaključana.
04.08.2022 | 20:06
Prvi korak k rjesavanju problema je priznanje da problem postoji.
Tema zaključana.
04.08.2022 | 20:46
Postoji tocno to sto trebas i radi sjajno!

selfcontrolapp.com/
Tema zaključana.
  • Daddo
  • Posjetitelj
04.08.2022 | 21:03
Uređaj s openwrt u mreži kao default gateway. Nekakav rpi ili slično. Ili odgovarajući ruter.
Tema zaključana.
04.08.2022 | 21:21
Vas dvojca sa tim app i hardver kerafekama ozbiljno ili?
Tema zaključana.
  • Daddo
  • Posjetitelj
04.08.2022 | 21:28
Pa ono, to znam da je odgovor na tehničko pitanje. Ti ako imaš kauč i tetu za preporučit, pusti neki link.
Tema zaključana.
05.08.2022 | 06:25
Daddo kaže:
Pa ono, to znam da je odgovor na tehničko pitanje. Ti ako imaš kauč i tetu za preporučit, pusti neki link.

Pa ovaj prijedlog ti je daleko bolji od onog hardverskog.
Kaj se tiče kauča imam jednu kutnu koju bi mogao prodat jer mi ne odgovara u novom stanu. Ti mu sredi neku tetu!
Link oglasa stavim kasnije
Tema zaključana.
05.08.2022 | 09:01
Ja imam tetu ako dodje do toga da zatreba.
Tema zaključana.
05.08.2022 | 09:27
Riba kaže:
Ja imam tetu ako dodje do toga da zatreba.

Onda smo možda na tragu rješenja njegovih problema
Tema zaključana.
05.08.2022 | 10:21
ecvis17 kaže:
Postoji tocno to sto trebas i radi sjajno!

selfcontrolapp.com/

To te ja pitam!!

A glede tete, nek to ostane otvoreno za sljedecu fazu, ako do nje dodje.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1521)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.76 Seconds

Provided by iJoomla SEO