Kako da u mejlu stavim podatke na kraju obrasca
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kako da u mejlu stavim podatke na kraju obrasca

05.07.2023 | 11:38
Ranije sam znao, ali sada nikako da stavim za stalno svoje podatke, ime, prezime, adresu, telefon i sl. na kraju mejla, obrasca na kome pišem tekst za slanje. Negdje griješim, ali nikako da mi se pojave podaci koji stoje pod Potpisi.

Šta treba da učinim? Kako to da postavim?
Tema zaključana.
05.07.2023 | 11:55
Ako si pod Potpisi upisao nešto, moraš u odlaznom mailu odabrati taj potpis iz padajućeg izbornika
Tema zaključana.
05.07.2023 | 12:01
Ne polazi mi za rukom. Ranije sam to nekako uradio, i svaki put kada bih otvorio novi obrazac za slanje mejla, na dnu dole su bili svi ti podaci. Nešto se poremetilo, a ja to ne znam napraviti kako je bilo.

smayoo kaže:
Ako si pod Potpisi upisao nešto, moraš u odlaznom mailu odabrati taj potpis iz padajućeg izbornika
Tema zaključana.
05.07.2023 | 13:48
Koju aplikaciju za mailove koristiš? I koja je verzija macOSa?
Tema zaključana.
05.07.2023 | 20:55
Mail, verzija 11.5 (3445.9.7)
MacOS High Sieraa, verzija 10.13.6

smayoo kaže:
Koju aplikaciju za mailove koristiš? I koja je verzija macOSa?
Tema zaključana.
06.07.2023 | 10:35
Nemam sad više nijedno računalo s tako starom verzijom pa ti ne mogu staviti slike, a da izgleda kao kod tebe. Kad imaš otvoren prozor u kojem piše novi mail, na vrhu su ti polja primatelja, dodatnih primatelja (CC i BCC), i onda imaš padajući izbornik odakle biraš pošiljatelja (za slučaj da imaš više vlastitih mail accounta - tu su navedene sve tvoje E-mail adrese, a ti iz izbornika biraš jednu od njih). Kad si odabrao svoj account za kojeg imaš definiran makar jedan potpis, onda desno od toga imaš padajući izbornik iz kojeg biraš koji potpis stavljaš (ili možeš izabrati da ne bude potpisa). Tebi je vjerojatno odabrano da nema potpisa. To promijeni i trebalo bi ti nadalje uvijek raditi prema zadnjem odabiru.
Tema zaključana.
06.07.2023 | 10:43
Da, tako radi, ali ne zapamti potpis sa podacima i da svaki put ponovi, nego moram svaki put da odaberem pošiljatelja.

smayoo kaže:
Nemam sad više nijedno računalo s tako starom verzijom pa ti ne mogu staviti slike, a da izgleda kao kod tebe. Kad imaš otvoren prozor u kojem piše novi mail, na vrhu su ti polja primatelja, dodatnih primatelja (CC i BCC), i onda imaš padajući izbornik odakle biraš pošiljatelja (za slučaj da imaš više vlastitih mail accounta - tu su navedene sve tvoje E-mail adrese, a ti iz izbornika biraš jednu od njih). Kad si odabrao svoj account za kojeg imaš definiran makar jedan potpis, onda desno od toga imaš padajući izbornik iz kojeg biraš koji potpis stavljaš (ili možeš izabrati da ne bude potpisa). Tebi je vjerojatno odabrano da nema potpisa. To promijeni i trebalo bi ti nadalje uvijek raditi prema zadnjem odabiru.
Tema zaključana.
06.07.2023 | 11:14
Kad ideš u Mail.app na Preferences, pa odabereš tab "Composing", tamo imaš padajući izbornik
"Send new messages from:". Tu ti je vjerojatno fiksiran onaj drugi account. Probaj odabrati "automatically select best account" pa onda mail predloži s koje adrese šalješ na temelju primatelja koje zadaš (ima pregled kojim primateljima šalješ s koje od svojih adresa uglavnom). Ako ti to ne funkcionira dobro (popravlja se s vremenom, jer se uči na temelju tvojih navika), onda fiksiraj account koji ti odgovara.
Tema zaključana.
06.07.2023 | 11:30
Nažalost, nemamo nigdje nijedan Mac podešen na hrvatski jer nam AutoCAD ne radi ispravno ako os nije na engleskom. Naći će se netko drugi od korisnika tko ima OS i Mail.app na hrvatskom pa će napisati kako se te opcije zovu na hrvatskom.
Tema zaključana.
06.07.2023 | 12:15
Ne znam jesi probao, ali trebalo bi raditi ako u opcijama Mail aplikacije (ne u opcijama OS-a) odabereš za svaki mail account taj potpis koji želiš da ti bude. Ovdje je to kao na ovoj slici (iako je ovo Ventura, slično bi trebalo biti i kod tebe)

Screenshot2023-07-06at13.14.18.png
Tema zaključana.
06.07.2023 | 23:49
Evo mog primjera iz High Siera

S lijeve strane odabereš Account, u srednjem stupcu klikneš na plus a u desnom stupcu upišeš što želiš da ti bude u potpisu.

ScreenShot2023-07-07at00.41.38copy.jpg
Tema zaključana.
07.07.2023 | 06:45
To je već napravio. Screenshotaj prvi susjedni tab s lijeve strane i označi gdje se odabire defaultni account za nove mailove
Tema zaključana.
07.07.2023 | 09:23
Bravo, momci. Hvala. Proradilo, ali mi sada privitke stavlja ispod potpisa. Trebalo bi iznad, na završetku teksta u mejlu.
Tema zaključana.
07.07.2023 | 12:00
Ne. Treba ovako kako radi. Ne brini, samo peglaj.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (682)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.70 Seconds

Provided by iJoomla SEO