Brisanje na Mac-u
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Brisanje na Mac-u

05.07.2024 | 18:55
Može pomoć? Zašto ne mogu izbrisati program niti igricu što sam instalirao na Macbook radi probe? Kada probam odvući u kantu neće, kad probam iz Findera neće, nije mi jasno zašto ne mogu odvući i obrisati? Na njemu je macOS Monterey, ako to išta znači.. jednostavno mi ne da da ubacim u smeće..
Tema zaključana.
05.07.2024 | 19:59
Malo preciznije. Što se dogodi? Ti odvučeš u smeće i onda...? Možda neki screenshot?
Tema zaključana.
05.07.2024 | 20:07
Ne mogu ubaciti uopće u smeće, samo vrati na mjesto odakle sam povukao..
Tema zaključana.
05.07.2024 | 21:03
Na koji način si instalirao to što želiš obrisati?
To što želiš obrisati ima neko ime/naziv?
... ili prevedeno, što više informacija daš, prije će netko moći pomoći.
Tema zaključana.
05.07.2024 | 21:07
Skinuo sa neta u DMG-u baš za Mac, instalirao i eto sada hoću izbrisati, ali ne ide..
Tema zaključana.
05.07.2024 | 21:19
"desni" klik pa move to trash ali u finder, pa apps i tamo.. meni to pomaže
Tema zaključana.
05.07.2024 | 23:18
Ako nema administrativne ovlasti onda ne može a kod instalacije je možda upisan pass od admina?
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
05.07.2024 | 23:24
Meni to isto izgleda da trenutno nisi logiran s admin ovlastima.
Tema zaključana.
06.07.2024 | 10:23
Logiran sam sa admin ovlastima, ja sam jedini korisnik računala, nitko nije nešto petljao po njemu. Ne znam više šta da pokušam? Najbolje da ću morati još formatirati disk i reinstall sustava? Ne vidim drugu opciju, a to mi se ne radi..

dpasaric - za svaki slučaj gdje mogu vidjeti te admin ovlasti? Jel to idem na postavke, pa User i groups?
Tema zaključana.
06.07.2024 | 11:13
Neke aplikacije prilikom instalacije imaju i dodatak za deinstalaciju. Treba pogledati u instalcijski paket šta sve sadrži. Neki imaju i dodatak za deinstalaciju. Probaj to provjeriti. Inače koristim "AppCleaner" za deinstaliranje nekih programa. Ima ih više ali me taj zadovoljava.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
06.07.2024 | 22:16
Ma kakva reinstalacija, što ti je...

Odi u terminal, pogledaj privilegije na tom fileu i bit će ti jasno što se zbiva. U krajnjem slučaju obriši to iz terminala uz korištenje "sudo" komande.
Tema zaključana.
07.07.2024 | 09:06
invictus kaže:
Skinuo sa neta u DMG-u baš za Mac, instalirao i eto sada hoću izbrisati, ali ne ide..

Ajde, daj, ne budi lijen tipkati. *TOČNO* i precizno opiši što ti to misliš da znači da si instalirao?

1. skinuo si s neta DMG
2. što si onda napravio? dvoklik na DMG?
3. dogodilo se - što?
4. ti si onda napravio što?
5. popnuo je (ili nije popnuo) neki alert? Što te je pitao? Kako si odgovorio? Jesi li utipkavao administratorski password ili prislonio prst na čitač?

Sad, kad pokušavaš odvući u smeće, odakle *TOČNO* to odvlačiš u smeće?
Tema zaključana.
07.07.2024 | 11:38
Neke aplikacije rade u pozadini, to svi valjda znamo. Primjerice DAEMON tools, i onda le logično da se ne želi izbrisati dok je pokrenut neki postupak vezan uz tu aplikaciju.

Možda da pokretač teme pokuša napraviti "Force Quit" (Command-Option-Esc), zatim reboot Mac-a, i onda je tek proba izbrisati.
Imamo premalo informacija za adekvatan odgovor.
Tema zaključana.
09.07.2024 | 14:54
Budi siuran da aplikacija koju zelis izbrisati nije pokrenuta, pronadji je u folderu "Applications" i odatle prevuci u Bin.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (500)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.99 Seconds

Provided by iJoomla SEO