Microsoft Word equation editor i hrvatski znakovi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Microsoft Word equation editor i hrvatski znakovi

08.03.2008 | 22:48
Pokusavam u equation editoru dobiti hrvatske znakove, ali mi ne ide. Prebacim style-text i mijenjam razne fontove i nista...
Microsoft Office 2004 za Mac, Tiger 10.4.11

Ima netko rjesenje?
Hvala,
v.
Tema zaključana.
09.03.2008 | 22:21
Nisam još koristio Word za Mac, ali iz dosta iskustva korištenja Eq editora u Wordu za Win (6.0, 95, 2000, 2007) mogu ti reći da HR slova u Eq editoru nikad nisu radila (Eq editor na Win koristi Symbol, Greek i Math fontove koji uopće ni nemaju accented characters).

Samo me zanima što će ti, pobogu, HR slova u matematičkim izrazima?
Tema zaključana.
09.03.2008 | 22:47
Evo recimo kada hoću riječima napisati u razlomku gustoća nečega/površina nečega.

Evo gledam jedan fajl u kojem jest originalno bilo hrvatskih znakova, ali meni se pokazuje ekipa: ae,:[]^ i sl.

Evo i snapshot: kada kliknem na tu formulu pojavi se to.
Prilozi:
Tema zaključana.
09.03.2008 | 23:01
grrr... a pise na get info 40 kb, i sad zašto je neće...
Prilozi:
Tema zaključana.
09.03.2008 | 23:13
Prilozi:
Tema zaključana.
10.03.2008 | 00:59
Ja sam totalno odustao od M$ Worda i Eq. Editora...
Rjesenje s kojim sam presretan zove se LaTeX (TeXShop za typeset texta + LaTeXiT za kolekciju formula).

Treba ga malo uciti u pocetku, ali je, jednostavno, premocan...

Pa, ako imas viska vrimena...
Tema zaključana.
10.03.2008 | 15:12
Evo Word 2003 za windowse uredno piše sve znakove!
Znači da to možda ima veze s fontovima ili treba s instalacijskog cd-a instalirat neku dodatnu podršku?
Tema zaključana.
11.03.2008 | 00:55
2 Pearl: LaTeX je mrak alat za matematičare. Vjerojatno je to razlog zašto ga samo matematičari koriste. Ja sam valjda jedina budala s elektrotehnike koja je to naučila radi svoje žene matematičarke

2 Kajman: Sudeći po kvakama koje ti prikazuje umjesto HR slova (francuski ae umjesto ć), taj je dokument napravljen na windozama u fontu sa Win-1250 encodingom. Na Mac-u ga, očito, ne možeš editirati (javlja grešku čim ga klikneš, jesam li dobro shvatio?). Ako nemaš previše formula, možeš li jednostavno napraviti istu formulu iznova?

Druga varijanta je da otvoriš u Wordu pod windozama i redefiniraš equation stilove - kad se otvori equation editor imaš na drop-downu styles - probaj im dodijeliti neki unicode font umjesto Times New Roman CE. Onda sve skupa snimi ponovo pa se vratu na Mac.
Tema zaključana.
11.03.2008 | 10:18
smayoo je napisao:
2 Pearl: LaTeX je mrak alat za matematičare. Vjerojatno je to razlog zašto ga samo matematičari koriste. Ja sam valjda jedina budala s elektrotehnike koja je to naučila radi svoje žene matematičarke

Ah, romantik!

Moram te razveselit... ja sam jos jedna budala s elektrotehnike koja ga je nasla za jaaako koristan alat. (Pisem Master Thesis u njemu). Tako da... nisi sam.

E da, mozda ce zvucati prepotentno, ali, smatram da su pametne one budale koje nadju vrimena za naucit ga. Ovo me podsjeca na switch sa prozora na OS? sweet
Tema zaključana.
11.03.2008 | 20:01

Da budem iskren, equation editor od WordPerfecta 5.1 za DOS je bio puno mazohističkiji alat od LaTeXa pa sam ga ipak kao student veselo koristio godinama i mislio da je najbolji. Što ti je moć navike...

Nažalost, jednom kad odeš s faksa, gotovo da i nema posla gdje bi se uopće koristio bilo koji equation editor, a kamoli LaTeX. Mentalno najzahtjevniji posao koji danas radim je design relacijske baze podataka. A i to radim više volonterski, nego što mi je u opisu radnog mjesta. Zapravo sam plaćen za računice tipa \"ako damo 10% popusta, koliko nam ostane zarade?\".
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1029)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.67 Seconds

Provided by iJoomla SEO