Partition Magic na MacOS-u
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Partition Magic na MacOS-u

27.01.2004 | 17:47
Ima li nešto kao Partition Magic za MacOS X?
Za one koji ne znaju, Partition Magic je program koji može mijenjati veličinu particija i micati ih tamo/vamo bez gubitka podataka.
Htio bih napraviti još jednu particiju i staviti swap file na nju, sada sam pročitao da je to super, pa bih kao i ja to.
Tema zaključana.
27.01.2004 | 18:09
FWB partition toolkit:
www.fwb.com/html/partition_toolkit.html

Ali zaboravi to s zasebnom swap particijom, ako imas toliko malo memorije da ti se swap intenzivno koristi, nece ti nista pomoci.
Tema zaključana.
28.01.2004 | 11:54
Imam 1Gb. Mislim da se swap jako malo koristi
Ali inače volim imati swap posebno, na svim osovima.
Tema zaključana.
28.01.2004 | 13:07
Podržava li Partition Toolkit OSX. Na webu piše:

System 9.1 or 9.2.x
(Does not support Classic under Mac OSX)
Tema zaključana.
28.01.2004 | 15:51
Nema potrebe stavljati ga zaesbno.
Sto se tise Toolkita, da, radi samo pod OS 9.
Tema zaključana.
28.01.2004 | 16:53
Njihov site sucks. Ne mogu naći nikakve podatke o upotrebi.
Da li mogu startati eMaca u OS-u 9 pa onda reparticionirati. Da li Partition Tool u potpunosti podržava HFS+
Vidim da se na njihovim web stranicama HFS+ spominje kao standardni FS od OS-a 8.1 pa na više, ali ne spominju smiju li se mijenjati particije na kojima je OS-x.
Tema zaključana.
28.01.2004 | 17:04
Pojma nemam, da budem iskren, ne znam nikoga tko ima bilo kakva iskustva sa Partition Toolkitom. S obzirom da nije updatean za OS X nekako mi smrdi da postaje abandonware...
Tema zaključana.
29.01.2004 | 15:02
...hmm, a kaj komplicirate ?!?

Lijepo odi negdje gdje imaš brzu vezu na net i skini si prvi CD za bilo koji linux koji radi na Macu (YellowDog, Mandrake itd.) ... Bootaj linux s njega i na svakom Linuxu imaš lijepi non-dextructive program za particioniranje diska.... jedina mana mu je što moraš downloadati cca 700 MB za tako banalnu stvar, ....a i upitno je kako se ponaša sa Journaled HFS+ (sa običnim HFS i HFS+ radi kako treba).
Tema zaključana.
29.01.2004 | 16:01
Koliko se ja razumijem u journaling na MacOS-u, jedina razlika je u tome što journald HFS+ ima jedan file više u koji sustav zapisuje potrebne promjene, te da li su obavljane ili ne (zato se valjda i zove journaling, tj vođenje dnevnika ). Znači nema razlike u samom FS-u samo u načinu na koji sustav piše po FS-u, što znači da to ne bi smio biti problem.
Što se tiče dl-a, to se radi s posla pa nije problem (sva sreća pa moj management ne koristi Mac-a pa vjerojatno ne posjećuju ove stranice ).
Možeš li mi samo napisati naziv toga programa. Kako ću prekinuti instalaciju i pokrenuti dotični program?
Tema zaključana.
29.01.2004 | 16:20
www.mandrakesoft.com za MandrakeLinux PPC 9.1, a www.yellowdoglinux.com/ za YellowDog Linux 3.0.1 .... samo bootaš sa prvog CD-a, ....on ti ponudi opciju particioniranja diska, kad si gotov stisneš čarobni gumb "Cancel" za daljnju instalaciju, ....i rebootaš maca , ...imaš sve upute u PDFu na samom CDu...

Ja imam namjeru staviti Linux na Maca (ne pitajte me zašto :/) ... no ne mogu se odlučiti izmađu ovih dviju distribucija.... ima ko kakav savjet, tip, hint i sl. koja je distribucija bolja i po čemu ?
Tema zaključana.
29.01.2004 | 17:11
Već vidim prvu havariju na pomolu. A tek kada mi istekne garancija pa počnem overclockirati i lemiti po njemu..... bit će zabave ovo ljeto.

BTW. Jesi li uspio nabaviti novog Mac-a?
Tema zaključana.
29.01.2004 | 17:54
Sutra idem po njega ...a odmah stavljam Mandrake i OS X (volim imati dva bootabilna sistema na disku, a glupo mi je imati dva ista (kao npr. dvije particije sa Xima), ....a novi stroj nije OS 9 bootabila, pa je opcija drugog OS-a pala na Linux) .... čisto mjera predostrožnosti, ...ak jedan vrisne neće drugi, a bitno je da su različiti da jedan ne povuće drugi
Tema zaključana.
29.01.2004 | 18:12
Ja sam probao oba i svidjeo mi se vise Mandrake, prevenstveno zato sto mi je na njemu radilo sve out of the box, ukljucujuci i Mac On Linux. YDL-u je pucao zvuk u KDE-u i MOL nije radio. Sve testirano na Powerbook Lombardu.
Tema zaključana.
31.01.2004 | 01:11
Evo mene sa novog eMac-a !

Samo da kažem da Mandrake 9.1 ne radi na eMacu (1 GHz, SuperDrive - neće u GUI)..... Sutra (odn. danas) ću downloadati YellowDog pa ću probati sreću s njim...
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1564)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.94 Seconds

Provided by iJoomla SEO