Sinkronizacija maila na dva racunala?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Sinkronizacija maila na dva racunala?

26.05.2008 | 22:48
Kolega ima sljedeci problem koji mu ja na zalost ne mogu rijesiti, pa ako netko zna:

- potrebno mu je da ima sinkronizirane mailove na Mac Book-u i iMacu, tako da kad god uzme Mac Booka na put da na njemu ima sve poslane i primljene mailove s iMaca?
Tema zaključana.
26.05.2008 | 23:00
Ja nisam baš IN u tome ,ali -treba imat isti account na oba,bar mislim ,nisam probao.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
26.05.2008 | 23:49
IMAP?
Tema zaključana.
27.05.2008 | 00:47
POP3!
Tema zaključana.
27.05.2008 | 01:15
IMAP!

i to preko gmaila.

fora je, imam iste mailove i hijerarhiju foldera i na poslu na pc-u, i na macu doma i na još jednom mjestu
Tema zaključana.
27.05.2008 | 01:31
Jah, neka koristi IMAP mail, to je najbolje rješenje.
Tema zaključana.
27.05.2008 | 12:26
IMAP je tri puta pametniji od POP-a, jednostavno ti sve poruke koje si procita na jednom oznaci ko procitane na drugom, ako je obrises onda je brise na oba dva,ono starred u gmailu ovdje se povuce kao folderi, jednostavno odlicno. jedino mail ima malih problema sa velikim inboxima, meni je trebalo 3 dana da ga naucim na moj gmail koji ima preko 6000 poruka. jednostavno se zblesi, ali odjednom je proradio neznam ni sam kako, i sad ga ne diram vise...
Tema zaključana.
27.05.2008 | 14:02
Mislim da je pitanje za POP account, sa IMAPom je lako
Tema zaključana.
27.05.2008 | 14:56
Tako je, a odgovor je:
Nije li najlakse promijeniti mail na onaj koji podrzava IMAP, nego se baviti raznim hakerajem sa POP accountom sa vrlo upitnim uspjehom.
Tema zaključana.
27.05.2008 | 15:35
Kad sam već tu,može li malo pitanje?
Meni kod gmila u accountima stoji pop gmail,pa me zanima da li podržava IMAP.
Imam još T-com i VIP vodafone ,kaj je s njima?
Sorry !
Tema zaključana.
27.05.2008 | 16:02
Svaki IMAP account se moze podesiti u mail clientu kao POP account i onda ce se tako ponasati. Dakle trebas samo konfigurirati gmail kao IMAP account. PAZI - Mail.app kada obrises neki account (jer nije moguce prebaciti postojeci POP u IMAP treba ga obrisati i kreirati novi) brise sve mailove koji su pripadali tom accountu. Sto se T-Coma i VIP-a tice, mislim da oni ne nude IMAP uslugu.
Tema zaključana.
27.05.2008 | 17:33
Riba je napisao:
Tako je, a odgovor je:
Nije li najlakse promijeniti mail na onaj koji podrzava IMAP, nego se baviti raznim hakerajem sa POP accountom sa vrlo upitnim uspjehom.

Ne volim bas ta "macovska" rijesenja u stilu ne radi mi dobro skener/printer pod OSXom a netko mi odgovori pa kupi si novi koji radi
Mene isto zanima ovo sa sinkanjem POP accounta a ne mogu ga promijeniti jer mi je sluzbeni u firmi, sta da kazem shefu da mijenjamo providera?
Tema zaključana.
27.05.2008 | 20:25
Hvala na informaciji,dalje je već lakše.
Mislim da postoji mogućnost da se mailovi presele pa vrate,sin mi je to radio dok je bi tu.Sad je na brodu pa mi ne može pomoći,ali ne gori po tom pitanju.
Tema zaključana.
28.05.2008 | 01:18
MoschuS je napisao:
Ne volim bas ta "macovska" rijesenja u stilu ne radi mi dobro skener/printer pod OSXom a netko mi odgovori pa kupi si novi koji radi

To ti je zato što ti je mozak zatrovan krivovjernim razmišljanjem. 20 zdravomarija za početak pa ćemo onda vidjeti dalje.

Ja taj problem rješavam većim korištenjem mozga (manje automatike). Dakle, jedan i samo jedan client mi je podešen tako da BRIŠE mailove kad je skinuo poštu, a svi ostali (3 kom) samo pokupe poštu, ali je NE BRIŠU.

Vodim računa da taj klijent koji BRIŠE koristim zadnjeg.

I to je to. Nije tako elegantno kao IMAP, ali je zato jednostavno. I radi s bilo kojim mail serverom.

Ako ne možeš imati klijent koji sigurno uvijek čita zadnji, onda staviš sve da NE BRIŠU pa brišeš ručno sam, kad ti odgovara.
Tema zaključana.
28.05.2008 | 11:27
2 Smayo: trenutno koristim slicnu metodu ali sam se ponadao da ima nesto jednostavnije, ono macovski klik-klik i dovidjenja ali izgleda da nista od toga dok ne predjem na imap. Steta sto je .mac malko skup za ono sto mi treba
BTW Ne znam zdravomariju, jesam li sad jos u vecim problemima?
Tema zaključana.
28.05.2008 | 12:45
Ja cu opet preporuciti www.fastmail.fm cije usluge sa zadovoljstvom koristim vec godinama!
Tamo mozes konfigurirati da ti skuplja mailove sa ostalih POP/IMAP accounta tako da ljuid ni ne moraju znati da si promijenio email account.
Tema zaključana.
28.05.2008 | 18:00
idem ja tako po Jabučnjaku i dižem karmu ljudima...
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1094)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.77 Seconds

Provided by iJoomla SEO