virus
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

virus

03.06.2008 | 23:36
neznam kako bi ovo najbolje objasnila.ali probat cu: tu i tamo (svakih par dana) mi se pocne u pozadini svega vrtit neka melodijica. koju nemogu nikako iskljucit, pogasim sve programe, to se jos uvijek cuje.tek kad resetiram komp, nestane ta melodija. i sad neznam da li mi se to neki virus negdje naselio (meni su svi rekli da virusi na mac-u nepostoje) ili sta je to. kako mogu vidjet sta on sve vrti ''u pozadini''? ako neko ima neko slicno iskustvo ili kakav savjet, plz. help.

inace to se sve vrti na intel MacBook-u, leopard 10.5.3
Tema zaključana.
03.06.2008 | 23:59
Melodijica? Mene su tako par puta izbezumile web stranice sa background glazbom, mislio sam da sam poludio.

Kad ti se to iduci put dogodi, pokreni Activity Monitor u Applications/Utilities. Tamo mozes vidjeti koji se sve procsi vrte. Poksaj pobiti one sumnjive dok ne nadjes nakon kojeg ce umuknuti pa nam ga prijavi.
Tema zaključana.
04.06.2008 | 01:00
mene zanima kako to da se virusi za Windowse ne mogu pokrenuti na Leopardu ali se uredno kopiraju na bilo koji stick kojeg spojim na macbook?
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
04.06.2008 | 01:20
Nemoguće, sigurno ti se Windows virus ne kopira na stick na Macu. To onda više i ne bi bio Windows virus.
Tema zaključana.
04.06.2008 | 10:47
john_st je napisao:
mene zanima kako to da se virusi za Windowse ne mogu pokrenuti na Leopardu ali se uredno kopiraju na bilo koji stick kojeg spojim na macbook?

Kako bi se mogli pokrenuti kad nisu napisani za OSX? To ti je kao da uzmes neki softver sa windowsa i cudis se zasto se nece pokrenuti po OSXom
Tema zaključana.
04.06.2008 | 11:16
tnx:) probat cu vidjet sta je kad se pojavi opet...
Tema zaključana.
05.06.2008 | 01:22
dpasaric je napisao:
Nemoguće, sigurno ti se Windows virus ne kopira na stick na Macu. To onda više i ne bi bio Windows virus.

Moguće je ako su dignuti Parallelsi sa zaraženim windozama (makar i u backgroundu). Pristup sticku ima automatski by default (ako ne promijeniš negdje u prefs).
Tema zaključana.
05.06.2008 | 11:56
2 smayo: Teoretski da ali taj stick onda mora biti formatiran fat ili ntfs a i ako se virus gore "naseli" opet on nece moci napraviti nikakvu stetu OSX stroju
Tema zaključana.
05.06.2008 | 18:08
baza je da ja imam stick koji je zaražen. to znam. i koliko god ga ja čistim, čim ga na faksu prikopčam opet se zarazi. ti virusi su za windowse i meni na Leopardu ne mogu ništa. ali zanima me kako je to moguće da ja slike koje su na macbooku stavim na stick od prijatelja i njemu na sticku bude isti virus koji je i na mom sticku. a njegov je svježe formatiran!!! on ima windowse XP
Tema zaključana.
05.06.2008 | 18:52
2 john_st: Ajde ti lijepo drugi put formatiraj taj stick na Macu u fat pa neka ti onda prijatelj kaze da li je gore virus
Tema zaključana.
05.06.2008 | 20:01
will do...
Tema zaključana.
06.06.2008 | 22:26
MoschuS je napisao:
2 smayo: Teoretski da ali taj stick onda mora biti formatiran fat ili ntfs a i ako se virus gore "naseli" opet on nece moci napraviti nikakvu stetu OSX stroju

Zabrijao si. Svaki je stick formatiran FAT, radi univerzalnosti. Ovaj osobito, to ti je sad i jasno iz ovog detaljnijeg opisa.

Naravno da ne može napraviti štetu OSX-u, ali, kako rekoh, ako je cijelo vrijeme spomenute operacije aktivan Parallels na tom Mac-u, onda se virus sa zaraženog sticka preseli na čisti stick (ovaj processing se događa u Parallelsima) u isto vrijeme kad se pod OSXom kopira slika na taj čisti stick.

Druga mogućnost je, naravno, ova koju si ti opisao - da čovjek friško formatira stick na zaraženom PC-u tako da stick već zaražen dođe na OSx.
Tema zaključana.
07.06.2008 | 18:46
Treca mogucnost je da je folder sa slikama skinuo sa zarazene kante, kopirao ga na maca, i sad distribuira virus skupa sa svim tim slikama koje dijeli prijateljima...
Tema zaključana.
08.06.2008 | 12:12
Točno, i to je moguće. Ja sam pretpostavio da je čovjek dovoljno pametan da skuži da među hrpom JPEG datoteka ima neka koja nije JPEG.
Tema zaključana.
19.06.2008 | 00:04
Moram samo primjetiti da ako se ne varam virus se pojavljuje kad on ušteka stick natrag u PC. Što bi reklo da ima autorun virus tipa inaj Knight.exe. Stvar je u tome da je virus na pc-u i ako je ukljucen autorun, sim on ucita stick skopira mu u nevidljivi recycled folder virus a u root mu metne autorun.inf file koji ga pokrece. Kad ustekas u pc automatski ga metne na PC i tako u krug.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1076)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.67 Seconds

Provided by iJoomla SEO