Hrvatski rijecnik
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Hrvatski rijecnik

• Suljo
  • Posjetitelj
12.06.2008 | 16:24
Zanima me gdje bi mogao nabaviti hrvatski rijecnik ali u acess, exel, word ili bilo kojem drugom tekstualnom formatu ali da je su rijeci i opisni pojmovi napisani kao

pojam (tab) opis pojma
pojam2 (tab) opis pojma2
...
...
itd od A do Ž

Probao sam to iskopati iz Anicevog rijecnika s CDa ali nisam uspio.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
12.06.2008 | 16:47
/evil mode on

Da, u ovom slučaju će zaista doći u prave ruke.

/evil mode off

Imaš nekoliko slobodnih rječnik baza po webu, proguglaj, naći ćeš već nešto upotrebljivo. Ako nije baš format kakav ti treba, lako preformatiraš s kakvom skriptom ili boljim editorom.

Na Macu možeš koristiti widget, a za sve Cocoa aplikacije možeš instalirati CocoaSpell koji odlično radi.
Tema zaključana.
12.06.2008 | 18:59
Suljo, da li ti je makar jedne sekunde palo na pamet da je ripanje Anićevog rječnika s CD-a povreda autorskih prava? A ti se time još hvališeš javno??
Tema zaključana.
  • Suljo
  • Posjetitelj
12.06.2008 | 23:25
Kakvo sad ripanje???
posudio sam CD of frenda PiCijasha i probao ga pokrenuti i normalno da na mom Meku ne radi.
Sto mi je drugo preostalo nego da malo procackam da vidim sto se nalazi na CDu. Nasao sam samo neki file koje je u nekom sumanutom Micjosoft calendaj fojmatu i toj to od rijecnika.
Nisi valda mislio da sam prvo trebao kupiti CD i onda skuziti da mi neradi.
U stvari rijecnik mi ne treba samo sam htio vidjeti organizaciju baze i nist vishe.
Tema zaključana.
13.06.2008 | 19:46
Suljo je napisao:
Kakvo sad ripanje???
posudio sam CD of frenda PiCijasha i probao ga pokrenuti i normalno da na mom Meku ne radi.

Zašto si ga uopće probao pokrenuti kad ti lijepo piše na omotu da trebaš Windows?

Suljo je napisao:
U stvari rijecnik mi ne treba samo sam htio vidjeti organizaciju baze i nist vishe.

Suljo je napisao:
Zanima me gdje bi mogao nabaviti hrvatski rijecnik ali u acess, exel, word ili bilo kojem drugom tekstualnom formatu ali da je su rijeci i opisni pojmovi napisani kao
[...]
Probao sam to iskopati iz Anicevog rijecnika s CDa ali nisam uspio.

Aha. Shvaćam.
Tema zaključana.
15.06.2008 | 22:45
taj rječnik meni ne radi niti na Windows, a sve je originalno kupljeno:)))
Tema zaključana.
  • Suljo
  • Posjetitelj
16.06.2008 | 00:34
No da se previse ne odmaknemo od topica i mojajiziranja cija baba crnu vunu prede a cija je njufejic a cija ripa.
Postajte adrese koje su za vas najbolje sto se tice hrv to hrv rijecnika.
Nemojte ih bas previse poslat da opet nebudem optuzen kako Ripam sajtove, urushavam svijet i necitam gluposti koje pishu na cd ili dividiju.
THNX
Tema zaključana.
16.06.2008 | 00:50
typhoon je napisao:
taj rječnik meni ne radi niti na Windows, a sve je originalno kupljeno:)))

Moj je isto originalno kupljen i vrlo je uspješno radio na Win2k. Na XP ga nisam probao, ali nisam pomislio da bi moglo biti problema. Što ti ne radi?
Tema zaključana.
  • Suljo
  • Posjetitelj
16.06.2008 | 01:55
Zasto ja imam Sarmu -3 a Smajo PiCijas na MEK fojumu 6???
A on je RIPao avatar iz alan forda tako da se bescudno ni jedne sekunde nije pitao da li je povrijedio necija autorska prava???
I jos to odskenijo na nekom najjadnijem skeneju i isto tako iskajibjijanom monitotu.
I jos PiCijas.....
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1086)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.63 Seconds

Provided by iJoomla SEO