Kako prikazati Keynote prezentaciju na windowsima?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kako prikazati Keynote prezentaciju na windowsima?

17.09.2008 | 21:06
Ekipo, imam jednu T O T A L N O sexy Keynote prezentaciju. Toliko je dobra da iskreno mogu reći da (ne govoreći o samom sadržaju, nego isključivo o audiovizualnim prezentacijskim elementima) je to najbolja koju sam vidio u životu. A vidio sam ih stotine.

E, sad, naravno, kad se ta prezentacija iz Keynote snimi kao PPT, to je pušiona, jer oni najbolji elementi nisu više tu, odnosno to više nije ta, najbolja na svijetu prezentacija.

Dajte zato, dobri ljudi, molim vas, prijedloge kako na neki drugi način "eksportirati" ili što već učiniti da se prezentacija u svom integralnom obliku može zavrtiti na PC-u. Nešto kao Keynote player za windowse, ili možda export u SWF, ili...???
Tema zaključana.
17.09.2008 | 21:23
Eksportiraj prezu u swf ili možda u mov. Tako dobiješ najbliže rezultate Keynotu, a možeš to vrtiti na Win.
Tema zaključana.
  • Dijete
  • Posjetitelj
18.09.2008 | 02:04
definitivno quicktime da ne zgubis tranzicije.. a tako mozes i narihtat da stane u odredjenom trenutku pa onda nekim pritiskom pokrenut dalje (naravno, ako ti je to potrebno)
Tema zaključana.
18.09.2008 | 02:21
Iz iskustva znam da najbolja prezentacija na svijetu jednostavno exportirana u quicktime nece bit ista stvar ko original, moras se dosta igrat s vremenom slideova i animacija jer iz nekog razloga to sve ode kvragu...mislim da bi ti najpametnije bilo napravit screen capture cijele prezentacije ako imas dovoljno jak Mac da ne trzne u procesu.
Tema zaključana.
19.09.2008 | 08:53

Imam Mac Mini.

Inače, prezentacija nema automatski advance, nego svaki slide (pače, na nekim slideovima i svaki dio) treba "pozvati" klikom miša ili tipkom.

To, pretpostavljam, ne može funkcionirati kad se eksportira u MOV? Ili? A screen capture? Koji software koristiti za screen capture?
Tema zaključana.
19.09.2008 | 09:08
Majstore, cmnd+shift+3 za cijeli ekran, a cmnd+shift+4 samo za dio ekrana koji ti treba. OSX rulz, ne treba ti niki soft posebnoB)
Dapače, leo ti u ovom modu dijela ekrana nudi čak i koordinate u pixelima dok biraš pa možeš narihtat u pixel... (teoretski, naravno)
Tema zaključana.
19.09.2008 | 10:17
sorry na padobranstvu, ali jel ti tu prezentaciju želiš nekome pokazat ili je trebaš prezentirat? ako je ovo drugo zašto ne poneseš Minija sa sobom i pokreneš s njega? ako ti treba nešto još u Windowsima pokreneš ih u Paraleli i onda pokažeš moć Exposea i OS X-a?
Tema zaključana.
19.09.2008 | 10:38
Meni nije jasno zašto ne naprave Keynote player za Windowse, to zaista nedostaje.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
19.09.2008 | 11:53
Riba dobro kaže, time bi dobro zeznuli PP - naime, svi koji su probali Keynote kažu da je znatno bolji od PP-a (za razliku od Pages i Numbers koji još moraju papati).
Tema zaključana.
19.09.2008 | 16:22
Pa ja pretpostavljam da se moć Keynotea djelomično oslanja na općenito moć grafičke obrade koja mora biti dijelom ukorijenjena u samom OS-u pa vjerojatno nije baš samo tako napraviti Keynote player za windowse koji bi radio vjerodostojno.

Djuro: hvala na savjetu, znam za cmd+shift+3 i 4, ali mislio sam na animirani capture screen (dakle, sve što se dešava na ekranu zgrabit u MPG ili što već).

John_st - želim je nekom pokazat, odnosno prerađenu (to je prezentacija jednog od naših dobavljača) prezentirati dalje. Sadržajno, prezentacija je dosadnjikava, a nažalost ni ne može biti drugačija s obzirom na tematiku, a ono što joj daje snagu je vizualna atraktivnost u koju se jednostavno svatko tko je vidi zaljubi na prvi pogled i asocijativno poveže s prezentiranim brandom. Idealan prodajni alat.

Da nosim Minija naokolo ne dolazi u obzir. Mini je moj, ja sam ga platio i nisam njegov jedini korisnik, a ovdje se radi o poslovnoj primjeni.

Da kupujem službeno neki MacBook samo radi te prezentacije (ili općenito radi prezentacija) je glupo i komplicirano ako mi i dalje treba drugi notebook za ozbiljne stvari. A MBP nemam obraza tražiti jer je 2x skuplji od Toshibe Satellite Pro s Win XP koja svoj posao radi više nego dobro.
Tema zaključana.
19.09.2008 | 17:50
a kako se zvaše onaj program Jango ili Jingo ili tako nešto za snimanje onoga što radiš na screenu? jel bi to igralo?
Tema zaključana.
19.09.2008 | 18:48
Jing !
Netko je valjda probao.
Tema zaključana.
19.09.2008 | 20:16
smayoo je napisao:
Pa ja pretpostavljam da se moć Keynotea djelomično oslanja na općenito moć grafičke obrade koja mora biti dijelom ukorijenjena u samom OS-u pa vjerojatno nije baš samo tako napraviti Keynote player za windowse koji bi radio vjerodostojno.
Upravo tako, Keynote radi na Core Image i Core Animation frameworkovima...
Tema zaključana.
02.10.2008 | 10:10
Isti slučaj sam imao ja neki dan. Divno napravljena Keynote prezentacija, a treba ju prikazati na Windowsima. Radilo se o ozbiljnom sastanku s partnerima.

Da stvar bude gora, krepao im je laptop pa sam ja vukao svoj stari, spori, zakrčeni neki Acer i na licu mjesta 5 minuta prije instaliravao Quicktime kojeg sam skinuo 10 minuta prije.

Uglavnom, Keynote ima export u Qucktime i to radi sjajno. Sačuvani su svi automatski prelazi unutar pojedinih slajdova, po prezentaciji se ionaku krećem ručno i to šljaka super. Malo je "mutnija" slika, no skoro neprimjetno.

Jedini problem, uvjetno rečeno, je veličina datoteke koja se udeseterostruči. Ovo je bila kraća prezentacija pa to nije neka strašna stvar, no dulje i raskošnije pojedu gigabajte. Ali s obzirom na kapacitete i cijene flash memorija, to isto nije neki problem više.

Dakle, export u Quicktime je najsigurniji i najbezbolniji način. Samo si, za svaki slučaj, uz prezentaciju snimi i instalacijsku datoteku Quicktime-a za Win...
Tema zaključana.
02.10.2008 | 10:57
smayoo je napisao:
Inače, prezentacija nema automatski advance, nego svaki slide (pače, na nekim slideovima i svaki dio) treba "pozvati" klikom miša ili tipkom.

To, pretpostavljam, ne može funkcionirati kad se eksportira u MOV? Ili? A screen capture? Koji software koristiti za screen capture?

Dobro su ti rekli, pokušaj screencapture - makar piratizirao za prvu ruku. Ja koristim od AmborsiaSW Snapz Pro X i odličan je. Metni si prezu u prozor, s Snapzom odredi gabarite i klikaj točno kako želiš, on kad sve snimi exportirat će u onaj format koji si mu zadao.

Ima još par programa, ali nemrem se nijednog sjetiti, Snapz je tu jer je išao sa mnom još od OS 9... Na Mackorisniku je bila recenzija jednog ili dva, dosta davno, pa pretraži.

U svakom slučaju, ako sccreen capture prodje, bolja ti je opcija od čistog exporta, makar imaš malo više posla.

Javi kako je bilo!
Tema zaključana.
02.10.2008 | 13:13
Smayoo, upravo dobih mail. Synium je napravil preogram koji se zove screenium i to je točno to kaj tebi treba; on snima sadržaj tvojeg ekrana u real vremenu....

Dakle, pogleč www.synium.de
Tema zaključana.
04.10.2008 | 10:28
Hvala svima na savjetima i interesu. Mislim da će morati biti neki screen capture jer export u QuickTime proizvodi nešto sumanute veličine (keynote prezentacija je teška 250 MB).
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1036)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.73 Seconds

Provided by iJoomla SEO