filmovi etc..
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

filmovi etc..

22.09.2008 | 19:59
Pozdrav drustvo!

Prije nekoh mjesec dana mi je stigao MacBook i do sad nemam nikakvih problema s njim ni niceg da se zalim

Samo me zanima koje vi svi imate playere ili nes takvog za gledanje filmova i tog svega.
jer svako malo mi filmovi imaju drugacije formate.i ne moze ih pokrenut.

mate kakvih preporuka koji player podrzava vecinu?
Tema zaključana.
22.09.2008 | 21:08
Definitivno MPlayer: mplayerosx.sttz.ch/
Tema zaključana.
22.09.2008 | 21:50
Ja bih preporucio VLC.
Tema zaključana.
22.09.2008 | 22:01
Vidiš, razna iskustva !
Meni je ReelBean radio, a i sada bolje od VLC-a i nekih drugih.Moj ti je savjet da probaš više njih i odabereš onoga koji je tebi najbolji.
Tema zaključana.
22.09.2008 | 22:11
VLC je malo bugovit. Na DivXu zna izgubiti konce na nekim filmovima pa na sekundu ode cijela slika u "kockice", ali inače fino radi. Osim njega i Quicktime-a ja ni nemam više ništa (i ne treba mi).
Tema zaključana.
23.09.2008 | 00:21
Ponavljam: MPlayer (mplayerosx.sttz.ch/)
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
23.09.2008 | 03:35
Perian set codeca za QT odlično radi, a po novome i super prikazuje titlove s domaćim slovima. I sve to lijepo u QuickTime playeru.
Tema zaključana.
23.09.2008 | 10:53
dpasaric je napisao:
Perian set codeca za QT odlično radi, a po novome i super prikazuje titlove s domaćim slovima. I sve to lijepo u QuickTime playeru.

Potpis! Meni jos nije trebalo nista osim toga ali moram priznati da ne gledam bas nesto previse filmova na Macu
Tema zaključana.
23.09.2008 | 17:48
Super ako imas Maca koji to moze goniti jer QuickTime playeru treba 3x vise CPU-a da vrti film koji Mplayer i VLC vrte bez problema na istom hardveru. Mi siromasni zato moramo koristiti zadnja dva.
Tema zaključana.
04.10.2008 | 11:27
Pa neznam kolko je to točno, imam emac 1.25, 768 mbr i QuickTime + Perion rade fenomenalno.
mogu se jedno požalit na vlc koj je pun buba a u mplayer-u svaki put kad premotam raziđe se zvuk,slika i titlovi.

Riba, nemas valjda lošiji cpu?!
Tema zaključana.
11.10.2008 | 00:15
GREED je napisao:
Riba, nemas valjda lošiji cpu?!

Hehehe, ako se dobro sjećam, strojevi koje pegla su Cube sa 500mhz i POwerbook sa 1GHz. Ispraviti će me ako griješim!
Tema zaključana.
12.10.2008 | 01:02
Cube na 450 Mhz, molit cu lijepo. Powerbook je bio na 1.5 ali je zamijenjan MacBookom Pro, ali taj se koristi samo u nuzdi.
Tema zaključana.
24.10.2008 | 14:27
Bas se ovih dana borim s time: naime ne uspijevam upogoniti QT Pro da mi prikazuje i titlove, a imam i zadnju verziju Pereiana...
Moze li mi netko step-by-step- reci kako se to postize?

PS: Titlovi moraju biti .srt ili vrijedi i .sub? Dakako, istog su naziva kako i XY.avi file, te su u istom folderu.

Hvala!!
Tema zaključana.
24.10.2008 | 20:31
Kao što već rekoh....
Tema zaključana.
24.10.2008 | 22:59
Titlovi moraju biti srt za Perion i istog naziva kao film.
Tema zaključana.
25.10.2008 | 00:08
Titlovi jesu istog naziva i .srt, ali nista se ne dogadja... Taj Pereian se pokrece sam, ili ga treba "mrdnuti"?
Instalirani su zadnji QT i zadnji Pereian. Stroj je Lampa 20" G4 1,25 GHz s Laopardom 10.5.5
Tema zaključana.
25.10.2008 | 11:19
Samo klikneš na film i titlovi ti automacki rade. E sad ja imam QT pro a što se tiče stroja mora radit.
Ima par caka sa samim titlom. Probaj srt otvorit sa Sears.app i vidi dal ti je vrjeme usklađeno.
Otvori i sa texteditom, mora bit otprilike ovako
1
00:01:22,765 --> 00:01:24,312
Hej ti tamo, hoće li?

a ne

2135454-5465421
Hej ti tamo, hoće li?

Preporučujem ti axxo filmove jer se njegovi titlkovi lako pronalaze na www.divx-titlovi.com/

Ak ništa drugo pošalji titl da pogledam.
Tema zaključana.
26.10.2008 | 13:20
na poslu (quad core 2.66) - vlc & qt+perian+flip4mac: vlc za 720p i 1080p .mkv (qt ih prvo kešira, što traje...)

doma (mini c2d 2.33 kao htpc) - plex - www.plexapp.com/
toliko je pouzdan da čak nemam instaliran ni vlc, ni perian, ni qt pro...
Tema zaključana.
26.10.2008 | 14:39
Potpisujem za Plex, pogotovo za full hd filmove...
Tema zaključana.
  • Dijete
  • Posjetitelj
26.10.2008 | 17:10
Fala za Plex..

Nisam znal za njega, a u principu je to ono što bi nam moglo upotpunit Minija..

Kad jos to spojimo sa činjenicom da sam danas pretumbao dnevnu sobu kao Sorrowfull wife u drugoj kitici istoimene pjesme Nika Pećinka i sad izgledao gotovo kao pravo kino.. crt ekran je izbačen, stavljeno je stakleno platno.. konačnosam izbalansirao volume na zvučnicima..

.. imam par serija koje bih trebao pogledat i svidja mi se bookmark.. idem sad pogledat kak se ponasa sa stvarima na kojima dobri stari G4 štuca..

Ajoj, imam posla, a ja se zafrkavam ovdje.. a pustil sam si FotR extended, kao samo da probam da li se sve cuje/vidi kak spada i eto sad me traži da ubacim drugi DVD.. khm.. oduprijet ću se i idem dalje delat..
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1039)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.82 Seconds

Provided by iJoomla SEO