Jaguar na Leoparda
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Jaguar na Leoparda

15.11.2008 | 11:01
Poštovana gospodo,

Danas mi se dogodilo nekaj kaj još nisam doživel. Jednu lampu USB 2.0 (ona koja nije na prodaju iz jedno prijašnjeg posta o memoriji) sam dizal s 10.2.7 na leoparda. Memorije ima dovoljno, ali!
Zamijenjen je SO-DIMM i ubačen 1 giga modul. Uz unutarnjih 256 MB, sistem bi trebal javiti malo više od 768 MB. OK, pretpostavlajm da je to ograničenje jaguara i krećem dalje. Komp ima 1 GHz procesor i fizički zaštekano 1 GB i 256 MB RAMA. Pretpostavke za instalaciju leoparda su tu.
Ubacujem disk i krećemo. Isprva ne vidi disk na koji bi trebalo instalirat sistem, ali nakon drugog pokušaja ga skuži i javlaj uskličnik: Upgrade nije moguć, radi se archive and install. OK, može. Customiziram sistem (ne trebaju jezici, driveri za sve printere ovog svijeta itd) i on kreće. Odrvti sve i kaže da je gotov.
Ok, restart i sad se pojavljuje login prozor i traži password, a komp nije bio zaštićen passwordom?!
I sad gledamo komp u koji se nemremo ulogirati. Any ideas? Jedino kaj mi pada na pamet je da ga probam dignut u target modu, spasit s njega podatke koje trebam i onda fromatirat HD i od nule?
Ima li tko kakve bolje prijedloge?
I zapravo pitanje, mogu li uopće ovakav komp dići u target modu jer neznam password? Ili, alternativno: ima li tko kakva saznanja koji bi to pasword mogao ili trebao biti?

Hvala na pomoći i prijedlozima...
Tema zaključana.
15.11.2008 | 11:19
Poštovana gospodo,

Sumnjam da još netko radi upgrade s jaguara na leoparda, ali ako radi, evo rješenja problema...
support.apple.com/kb/TS1400?viewlocale=en_US

Istina, još nisam probal, ali valjda je OK...

Sori na smetnji, ali eto, i opet sam nekaj naučil....
Tema zaključana.
15.11.2008 | 16:54
U jebate koji vrhunski sikjuriti...

Sad me ovo zakopkalo pa ću kad uhvatim vremena probati to napraviti s accountom koji IMA password. Ako uspije (ako na taj način mogu maknuti password s nečijeg zaštićenog accounta) to je prilično velik sigurnosni propust...
Tema zaključana.
15.11.2008 | 20:23
Svaka rit dojde na šekret! Slušal sam i čital iskustva ljudi koji su s updateom na leopard imali problema i problema i stalno si mislil, kaj ti ljudi rade? No, evo, sad sam i ja naletil. Dakle, s ovom instalacijom niš nije išlo kak treba. Prvo se pojavil taj problem s passwordom.
Da, smayoo, piše da je to postupak za accounte bez passworda... Ali, tvoje je pitanje na mjestu. A ima i uputa za one kojima se sjebal password...
Onda, nakon otkalanjanja problema s passwordom, pojavils e drugi. Naime, account nije imal administratorske privilegije. To znači da nema instalacija, updatea, ničeg... I opet je net pun ljiudi s takvim iskustvima i toje isto otklonjeno. Postupak je prilično jednostavan, uključuje boot u single user modu i reset passworda...
više o tome na forums.macrumors.com/showthread.php?t=375901
Onaj drugi i jednostavniji postupak je radil bez problema...

Sad je konačno komp OK i sve radi, instalirani updatei (10.5.5) ali putem se zagubil iPhoto. Znam da je on dio instakacijskog diksa, a ne retail systema, ali ako je na kompu bil iPhoto, nebi li ga onda trebal on i ostaviti gore?

U svakom slučaju, hvala na pažnji i mogu samo poručiti da mi je OSX poraso u očima danas. Bilo je problema, ali svi su otklonjeni bez većih problema. Nisam ziher da bi se u prozorima uopće usudil prčkati nekaj....
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1068)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.96 Seconds

Provided by iJoomla SEO