nasa slova za Office X?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

nasa slova za Office X?

• morfnaom
  • Posjetitelj
01.06.2004 | 17:40
Kao sto se vidi iz naslova - ja sam novi mac user.
na PC nisam imao problema sa nasim slovima, a sada ih na Officu X uopce ni nema i Office program mi ne daje mogucnost ukljucivanja cro tipkovnice. i kada uvezem doc. koji sadrzi nasa slova Office ih ne vidi i na njihovim mjestima "iskacu" cudni karakteri.
koje je rjesenje?

Takodjer Explorer ne prikazuje nasa slova kako treba!?

Hvala!
Tema zaključana.
01.06.2004 | 17:53
Surfaj sa Safarijem i nabavi Office 2004. Sve radi.
Tema zaključana.
02.06.2004 | 12:02
stari office nije bio unicode kompatibilan, te stoga nije imao mogucnost koristenja hrvatske sistemske unicode tipkovnice (Croatian).

za konverziju pc dokumenata u stari office trebas prvo instalirati hrvatsku roman tastaturu ( www.jabucnjak.info/index.php?option=com_downloads&Itemid=56 &func=selectcat&cat=1 ).
.doc prvo otvori u simple textu, pretvori ga u plain text i snimi kao word document, ali sa croatian (mac os) encodingom. nakon toga ga otvoris u wordu. time gubis sve text atribute (boldove, italice, velicinu pisma...) ali dobivas nase znakove.

ili, jednostavno, nabavi novi office...
Tema zaključana.
  • morfnaom
  • Posjetitelj
03.06.2004 | 20:58
Hvala na odgovoru ali ne radi!!!

Prvo, nisam rekao, ali mozda je vazno: ja koristim OS X 10.3.
Drugo, sto sam ja to napravio: prvo sam kreirao HR Layout (skinuo sam ga sa site-a ciji je link i na ovom forumu): "Mac HR Roman + HR Unicode i Mac CE + HR Unicode Layouti Layouti koji su prilagođeni posebno za OS X 10.2.x na način da sadrže i HR Unicode layout tako da nije potrebno "switchati" tipkovnicu prilikom prelaska iz Carbon u Cocoa".
Dakle, instalirao sam sve te HR laypoute koji postoje na tom siteu.

kada sam u Text Editu napisao text sa nasim slovima, pretvorio sam ga u plain text, onda sam text pokusao pretvorit u word doc ali uopce ni nema te opcije u text editu (poslije pretvorbe u plain text). ali ipak, "na silu" sam promjenio u *.doc (izbrisao txt extenziju i napisao doc). problem je sto u wordu nikako ne vidi nasa slova: probao sam sa raznim convertiranjima u wordu (uvoz kao simple text, rich text...) i nikako da vidi kako treba nasa slova - samo daje neke jabucice i kruskice, a da ne zaboravim i grcke znakove?!.
napomena da sam ovo ponovio sa SVIM kombinacijama layouta koje sam downloadovao.

GDJE GRIJESIM?
Da li je mozda potrebno instalirati i HR fontove?

Hvala puno na trudu i strpljenju!
Pozdrav!!!
Tema zaključana.
03.06.2004 | 22:34
naravno da moraš instalirati HR fontove!!!
Tema zaključana.
  • morfnaom
  • Posjetitelj
05.06.2004 | 17:12
OK hvala sada sasvim OK RADI!

Problem je kada se kuca text koristeci HR layout direktno u Wordu:
tada se aplikacija "zbunjuje" i recimo kada otkucam "-" i stavim razmak Word ga direktno neki put pretvori u Đ?! (napomena da to ne cini svaki put?!) OK, moze se iskljuciti autochange opcija u wordu, to znam, ali... stvar pomalo "koci"...
dobro, to i njije toliko bitno jer ionako se obicno uvozi text iz text edita - a ta konverzija je i vise nego korektna.

Pitanje n.2: za illustrator 10.0.3 isti problem. aplikacija ne vidi hr layoute i ne vidi uvezena slova (copy/paste) iz textedita. Potrebni neki drugi fontovi za Adobe???

Znam da sam dosadan, ali sam sa PC-em prolazio bez problema sto se tice nasih fontova tako da nista ne znam o fontovima, kodnim stranama i sl...

Pozdrav!
Tema zaključana.
06.06.2004 | 23:26
Idealno bi bilo da upgradeas na Office 2004 i Illustrator CS - oba znaju raditi sa defaultnim sistemskin Croatian layoutom po unicode standardu. Mislim da ti je to dugorocno najpametnije nego se patiti za raznim hackovima i workaroundima.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1586)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.73 Seconds

Provided by iJoomla SEO