Koji program koristiti?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Koji program koristiti?

03.11.2010 | 20:06
Ovako, zanima me koji program (ako postoji za mac) mogu koristiti za edit i mijenjanje podataka u pdf-u?

Hvala!
Tema zaključana.
03.11.2010 | 20:23
Adobe Acrobat Pro.
Tema zaključana.
03.11.2010 | 20:39
A za edit koji se svodi na dodavanje i izbacivanje cijelih stranica te dodavanje bilješki i oznaka (zaokruživanje, precrtavanje...), dovoljan ti je i Preview (od Snow Leoparda).
Tema zaključana.
03.11.2010 | 21:19
Ok....hvala!!
Tema zaključana.
03.11.2010 | 23:30
joskocurkovic je napisao:
Adobe Acrobat Pro.

Pokušavam pomoću Adobe Acrobat Pro napraviti tp šta sam planirao, ali nikako ne uspijevam. Konvertirao sam iz pdf-a u word, ali sada ne uspijevam (vjerojatno zato šta ne znam) taj word document editirati i urediti. Može li mi netko objasniti kako se to radi?
Tema zaključana.
03.11.2010 | 23:47
Ako si zadao strict formatting, onda su ti odlomci teksta u word gurnuti kao floating text frames. Moraš u svaki pojedini dvokliknuti prije nego možeš početi editirati tekst.

Bit će ti lakše ako uključiš prikaz tipografskih znakova u wordu, onda ćeš skužiti što je gdje.
Tema zaključana.
04.11.2010 | 00:14
Iskreno, ne znam baš na šta misliš, ali ću malo istraživati i tako valjda naći ono šta mi treba.
Svejedno hvala!
Tema zaključana.
04.11.2010 | 00:19
Nisam baš siguran da sam razumio tvoj gornji post.
U Adobe Acrobat Pro-u radiš s ".pdf" fajlovima, a ne s ".doc". Njih možeš preurediti i bez toga da ih pretvaraš u neki drugi format.
Tema zaključana.
04.11.2010 | 01:14
Znam da radim sa pdf a ne doc. Jednom davno sam radio sa pro verzijom, prebacio bi pdf u word i onda sredio šta sam trebao, ali sada to ne mogu!

Kako ga mogu urediti bez da ga konvertiram u drugi format?
Tema zaključana.
04.11.2010 | 09:41
Ovisi sta zelis i u kojem obimu editirati.
Ako imas manje korekcije, u Acrobatu imas alate poput TouchUp Text Tool, TouchUp Object Tool (izbornik Tools > Advanced Editing) i još brdo toga...
Tema zaključana.
04.11.2010 | 11:25
Ima i teksta i nekih tablica. Želim mijenjati tekst, a da ostanu tablice.

Neki savjet?
Tema zaključana.
04.11.2010 | 13:10
Iz mog iskustva, ako su korekcije sitnije - tipa pokoja rijec ili slovo, i ako imaš doticni font na sustavu, stvar radi bezbolno. Ako su izmjene obimnije, ponekad se stvari poremete u dokumentu.
Pokusaj pa vidi!
Tema zaključana.
04.11.2010 | 13:41
Glede prebacivanja pdf u word, vidim da postoji free online rjesenje:

www.pdftoword.com/

Nažalost, ne znam koliko uspjesno funkcionira.....
Tema zaključana.
04.11.2010 | 14:04
Taj problem i mene muci.. Zna li tko neki prilicno kvalitetan i potpun PDF editor za mac? Probao sam raznorazne, no ugl.su mi bili prilicno beskorisni
Adobe Acrobat nisam probao, ali nekako mi se i ne sviđaju bas nesto rjesenja od Adobea (nekako su glomazna i spora )

Ugl.zanima me editiranje skoro svega u PDF-u. Od elementarnih stvari poput brisanja i dodavanja stranica, do editiranja teksta, ubacivanja/izbacivanja objekata (slika, okvira i sl.) i sl.
Na Windowsima sam koristio kombinaciju Nitro PDF Professional ( http://www.nitropdf.com/professional/edit-pdf.htm )i Foxit PDF Editor( http://www.foxitsoftware.com/pdf/editor/ ). Po meni su ta 2 programa idealna. Sadrze sve sto trazim, lako se koriste i nisu glomazna. Oni su ujedno i jedini razlog zasto imam virtualno i windowse na Mac-u. (dobro ima jos par programa za fax koji su valjda pisani za win 3.0 )
Tema zaključana.
04.11.2010 | 14:39
cvitko je napisao:

Taj problem i mene muci.. Zna li tko neki prilicno kvalitetan i potpun PDF editor za mac? Probao sam raznorazne, no ugl.su mi bili prilicno beskorisni
Adobe Acrobat nisam probao, ali nekako mi se i ne sviđaju bas nesto rjesenja od Adobea (nekako su glomazna i spora)

".pdf" format je izmislila i usavršila firma Adobe, a njihov program Adobe Acrobat Pro je najkompletniji editor za ".pdf" fajlove. Postoji brdo drugih programa koji mogu do ove ili one granice editirati ".pdf" fajlove; smayoo je u gornjem postu objasnio da se nešto može napraviti i u Preview-u na Macu, ali najviše toga zasigurno nudi Adobe Acrobat Pro.

Ako vam zaista program treba, vrijedilo bi pogledati što sve možete s njim napraviti.
Da ne kupujete mačka u vreći.
Tema zaključana.
04.11.2010 | 19:42
Adobe Acrobat je drsko, bezobrazno, krajnje arogantno skup za to što (loše) radi. Da ne govorim da im je onaj od prije 10 godina bolje radio od ovog zadnjeg.

Potpuno se slažem s Cvitkom.
Tema zaključana.
14.11.2010 | 19:06
probaj ovo....
smilesoftware.com/PDFpenPro/
Tema zaključana.
12.02.2015 | 16:40
Hm ... nadam se da nije kažnjivo odgovarati na post iz 2010

Razmišljam također o nekom PDF editoru koji je prihvatljiviji cijenom.
Za sada po netu nisam našao brdo toga ispod $100, pa ako netko ima neka ok iskustva,
možda se ponudilo nešto novo u ovom polju u zadnjih 4 godine ...

Naišao sam na ova dva kao nešto jeftinija:
$99 www.wondershare.com/pdf-editor
$49 www.wondershare.com/mac-pdf-editor
Tema zaključana.
13.02.2015 | 10:47
Damirst kaže:
Ovako, zanima me koji program (ako postoji za mac) mogu koristiti za edit i mijenjanje podataka u pdf-u?

Hvala!

Probaj besplatno “edit i mijenjanje podataka u pdf-u“ pomoću LibreOffice.
www.libreoffice.org/download/libreoffice-fresh/
Tema zaključana.
13.02.2015 | 12:56
Nestabilno. Iole složeniji PDF dokument rasturi vrlo ozbiljno. Lineweight ne poštuje. Često krahira prilikom snimanja.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1603)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.79 Seconds

Provided by iJoomla SEO