Firefox, prve zamjerkice...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Firefox, prve zamjerkice...

28.11.2004 | 15:29
Na Firefox 1.0 za Maca za sada imam samo dvije osobne zamjerke koje mi se čine dosta važnima (u odnosu na Safari):

1) Nema predviđen import bookmarka ni iz Explorera ni iz Safarija, što je užasno važno da bi ga iskusniji korisnik uzeo za glavni web browser unatoč drugim prednostima... iako verzija za Windowse to IMA

2) Ne otvara link u novom tabu na klik kotačićem... iako verzija za Windowse to IMA... nego samo iz kontekstualnoga menija

Je li netko zapazio još neke stvari koje se ne vide na prvi pogled?
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
28.11.2004 | 18:21
Ja sam prelijen da bih ga uopce i probao - mene Safari za sada zadovoljava u potpunosti. Vjerojatno ce Riba sve to provjeriti - on voli isprobati non-mainstream stvari.
Tema zaključana.
29.11.2004 | 16:48
Ja imam instalirane sve browsere ne samo jer volim nego jer moram.
Sto se tice razlika, tesko cu ih primjetiti buduci da Windowse ne koristim gotovo nikada
Firefox ima jednu veliku prednost nad Safarijem - pluginove.
Tema zaključana.
29.11.2004 | 18:34
Ne otvara link u novom tabu na klik kotačićem... iako verzija za Windowse to IMA... nego samo iz kontekstualnoga menija

meni otvara na: Jabuka + klik
Tema zaključana.
29.11.2004 | 19:10
A sta je FireFox, tj. Vatrena lisica?
Jos jedan u beskrajnom nizu browsera?
Ili nesto bolje od tog?
Zar ljudi nemaju pametnijeg posla nego izmisljati komade softwera koji uopce nemaju smisla? Zasto ne naprave nesto radikalno, posve drukcije?
Nego uvijek isto.
Tema zaključana.
30.11.2004 | 19:54
li nesto bolje od tog?
Zar ljudi nemaju pametnijeg posla nego izmisljati komade softwera koji uopce nemaju smisla? Zasto ne naprave nesto radikalno, posve drukcije?

Moglo bi se ovako reći: još jedan program koji Mc iskustvo prenosi na PC, i to one stvari koje ni stratezi Windowsa ne zamjećuju.
Vrlo dobar browser. Otvara bez greške i T•HT-ov imenik...
"Ja volim kad imam alternativu, makar je i ne koristio" (Steve Jobs)
Tema zaključana.
01.12.2004 | 02:03
..još jedan program koji Mc iskustvo prenosi na PC, i to one stvari koje ni stratezi Windowsa ne zamjećuju..

Stratezi ... Windowsa? Zar takvih ljudi uopce ima?
Mislim da je to preambiciozna titula za njihov nikakav rad -- svijet Windowsa se pretvorio u jednu nehomogenu, neartikuliranu i besciljnu hrpu tehnologija, kaos ispod haube kojeg nitko vise ne zna raspetljat.

Iako ne sumnjam da je Firefox dobar, pitam se, jesu li slicne aplikacije u biti jedino i najvise sto mozemo izvuci od weba i Interneta? Zadnjih 10 godina na tom polju nigdje nismo dosli -- sve je isto. Pitam se, moze li bolje?
Tema zaključana.
03.12.2004 | 09:49
Iako ne sumnjam da je Firefox dobar, pitam se, jesu li slicne aplikacije u biti jedino i najvise sto mozemo izvuci od weba i Interneta? Zadnjih 10 godina na tom polju nigdje nismo dosli -- sve je isto. Pitam se, moze li bolje?

Nemoj biti ljut na cijeli svijet. Znam da zadnjih 10 nije ucinjeno gotovo nista, ali sto se tu moze. Tako ti je to kod nas na Zemlji.
Tema zaključana.
05.12.2004 | 08:52
Nemoj biti ljut na cijeli svijet. Znam da zadnjih 10 nije ucinjeno gotovo nista, ali sto se tu moze. Tako ti je to kod nas na Zemlji.

Dobro, nisam mislio biti radikalan
Mislio sam najvise na neuporabu i zlostavljanje nekih divnih tehnologija, koje su ostale u zapecku, a nude puno, i ucinile bi Web daleko ljepsim i zanimljivijim mjestom :: prva je Flash, a druga CSS2 (trenutna verzija).

Flash :: Iako zanimljiv, zbog malog broja pametnih alata taj je proizvod ostao u kandzama dosadne Macromedije i njihove ubitacne Macromedia Flash aplikacije -- da bi ista suvislo napravio u njem, trebas zavrsit doktorat. Kao da programiras u asembleru. Katastrofa. Apsolutno najgora aplikacija ikad napravljena za Web. A proizvod daje TOLIKO! mogucnosti ... Steta. Moj glas i pare dajem nekoj firmi koja bi na temelju Flash tehnologije (Macromedija je dala SDK na uporabu opcinstvu) napravila alat za izradu web sajtova i onlajn sadrzaja, bez velike muke. Nekakav AppleWorks za Web.

CSS2 :: Malo je ljudi koji prepoznaju vrijednost ovog savrsenog standarda. Ne samo da konacno, nakon desetljeca tlake web dizjnerima daje neslucene mognosti u izradi, nego i korisnicima uzivanje u vizualnosti, brzini ucitavanja stranica i webasterima nevjerojatnu lakocu odrzavanja i najkompleksnijih web sajtova.

Steta sto nema alata koji u potpunosti iskoristavaju te dvije jako napredne tehnologije. Nadam da ce mozda Apple ici u tom smijeru -- zaboraviti na Appleworks za pisanje, dosadne grafove i kalkulatore, i napraviti nesto sto ce omoguciti onlajn publishing bez po muke.

Grintam li? Jesam, i to s razlogom. Steta, velika steta.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1442)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.80 Seconds

Provided by iJoomla SEO