iTunes i plaćanje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iTunes i plaćanje

21.06.2011 | 09:54
Koje sve vrste kartica prihvaća iTunes kao vrstu plaćanja ? Znam da može biti visa, mastercard, american no koliko je važna sama vrsta: kreditna kartica, kartica tekućeg ili žiro računa. Ova poslijenja me najviše zanima. Kakva su vaša iskustva i kako to sve u praksi funkcionira ?
Tema zaključana.
21.06.2011 | 10:35
ne mogu napraviti hrvatski iTunes account, ali ako ti što vrijedi, ja sam si
karticu žiro računa (Visa Electron) povezao s AppStore accountom i radi sasvim u redu, napunim žiro koliko mi treba za appove i to je to.
Tema zaključana.
21.06.2011 | 13:12
da, to je upravo problem, svaki puta, bilo da idem preko iTunesa ili app stora mi kaze "your payment method was declined. Please enter valid payment method information"
Tema zaključana.
22.06.2011 | 13:24
Evo, rješen problem. Ja sam kriv. Ako netko bude imao slicnih problema ili pitanja neka se slobodno javi
Tema zaključana.
22.06.2011 | 17:30
Pa kako si rješio? Možeš li objasniti?
Tema zaključana.
22.06.2011 | 19:06
i kako si otvorio Hr account, šta se to sada može?
Tema zaključana.
22.06.2011 | 21:14
Može se otvoriti hr account. Odete u iTunes ili App Store, svejedno je, i odete na account u gornjem desnom rubu. Ako nemamte account mozete ga napraviti tako da pokušate kupiti nesto i on ce vas odvesti do prozora za registraciju. Ugl. kad uđete u svoj account, zanima vas "billing information " ili " payment method" , tako nesto. Tamo odaberete način plačanja. Ja sam uzeo Visa karticu žiro računa. Upišete broj kartice zajedno sa troznamenkastim sigurnosnim brojem koji se nalazi na poleđini (ako imate više od tri broja na poleđini, onda zadnja tri) , još je potreban datum isteka kartice ali sve to imate na samoj kartici. Ispod se nalaze vlastiti podaci koje morate ispuniti točno tako da budu u skladu sa podacima kartice. Vrlo važno je da na kartici koju pokušavate registrirati imate određenu sumu novaca jer sa 0 kn na računu registracija neće proći. U procesu vam skinu oređenu simboličnu svotu (par kn) sa računa da bi provjerili valjanost. I to je to
Tema zaključana.
22.06.2011 | 21:15
Jedina stvar na koju morate pripaziti je da vam je pod country/region stavljeno Croatia. To sve možete vidjeti kad otvorite svoj account.

Razlika između HR accounta i recimo onog u SAD-u je sto u hrvatskom ne mozete kupovati glazbu, filmove , serije i sl. Ograničeni ste samo na aplikacije, bilo za Mac ili iPhone/iPad.
Tema zaključana.
23.06.2011 | 01:28
ma, ja sam se malo pogubio... mislio sam na kupnju glazbe, a govorio sam o otvaranju accounta. sori...
a može li se s našom karticom otvoriti US account za muziku i ostalo?
Tema zaključana.
23.06.2011 | 02:42
Finn kaže:
...a može li se s našom karticom otvoriti US account za muziku i ostalo?

Koliko je meni poznato ne može se prijaviti sa karticom izdanom izvan USA na USA iTunes račun. Naime, tijekom prijave radi se provjera prijavljene kartice i ako nije izdana od neke od američkih banaka odbija se.
Tema zaključana.
23.06.2011 | 10:12
Nemože se kupovati niti putem PayPal-a ako nije USA..
Tema zaključana.
24.06.2011 | 11:29
Molim Vas za jednu informaciju, da li je netko probao kupovinu na app storeu sa Hypo Prepaid karticom ?
Tema zaključana.
25.06.2011 | 14:45
Jesam ja, od kada postoji Appstore. Kupujem aplikacije na Apsotu i iTunesu bez ikakvih problema. Radi se o Prepaid Master kartici i budi bez brige. Slobodno uzmi i uzivaj
Tema zaključana.
25.06.2011 | 15:11
emilcosic kaže:
Jesam ja, od kada postoji Appstore. Kupujem aplikacije na Apsotu i iTunesu bez ikakvih problema. Radi se o Prepaid Master kartici i budi bez brige. Slobodno uzmi i uzivaj

Super, uljepšao si mi dan, ma i vikend cijeli
Tema zaključana.
12.04.2013 | 16:42
Evo imam isti problem. Godinama VISA electron radila super (10ak kupovina), no nedavno sam stavio MC da kupim app, jer na VISI nije bilo love i sad kad ju pokušavam vratiti "payment declined".

Kaj u čemu je štos, jel ko i za PayPal treba neka lova gore da prođe autorizacija?
Tema zaključana.
13.04.2013 | 01:17
znam da za visa electron moras imati para gore inace ne prolazi autorizacija. pretpostavljam da je isto i za MC.
Tema zaključana.
06.06.2013 | 22:03
Ja nikako da uspijem natjerati visu electron od zabe da radi s itunesima.
Novaca na racunu ima tak da taj dio iskljucujem.

Mozete mi pojasniti na koji nacin ste uspjeli povezati visu electron s itunesima
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1174)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.71 Seconds

Provided by iJoomla SEO