Brisanje particije i gubitak podataka
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Brisanje particije i gubitak podataka

08.01.2005 | 04:33
prijatelju sam pokusao pomoci u brisanju particije... na manjoj je bila devetka a na vecoj osx s brdo stvari i info... devetku smo bez problema izbrisali ali je ostala particija od 3.5 gb.. kad god bi pomakli prozorcic da osx bude cjeli hd on bi se vracao na 3.5. i onda ja uzimam instal. cd. preko kojeg otvaram disk utility te volume na kojem je osx razvucem da bude cjeli hd. te pritiskam partition., misleci da ce cjeli disk biti postojeci osx. da li sam izbrisao cjeli hd. (i sve info. na njemu???????) i ako jesam da li je te podatke ikako moguce vratiti nekim softvareom... za startup disk mi sada nudi network ili osx. s instal. cd. molim vas ako mi mozete sto hitnije pomoci!!!!!!!
Tema zaključana.
08.01.2005 | 12:29
nazalost, mislim da je gotovo. nisam upoznat sa nijednim nacinom vracanja tih podataka, ali ako netko zna, samo nek izvoli. inace, mislim da kod svih tih gumbica koje si postisko, da pise da ce izbrisat cijeli hd
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
08.01.2005 | 12:37
Ajoj. Ne radi se to tako. Sistemski Disk Tools nema opciju reparticioniranja bez gubitka podataka, pa na to te upozorio prije nego si to mogao napraviti. Bojim se da si sve "zaderao". Vraćanje podataka - teško .

Ne razumijem čemu sve to - zašto nisi samo bacio OS 9 folder u smeće?
Tema zaključana.
08.01.2005 | 14:06
pricao sam s nekima pc serviserima koji su mi rekli da bi trebao naci neki softvare koji se moze bootati s cd... zar mi ne moze pomoci disk warior ili recimo data rescue x??????? inace nije nista pisano sada na toj particiji..
Tema zaključana.
08.01.2005 | 14:24
Jedna mala digresija -- particioniranje diska uglavnom je nepotrebna tlaka, koju je u Mac svijet uvukao Windows sljam. Jer u ono vrijeme kad Windoze nisu mogli adresirati disk veci od XX Megabajta, disk se morao lomiti na manje dijelove.

Zasto particije? Samo stvaraju problem poslije jer uvijek neka particija zasteka ili joj je malo prostora. Medjutim, OS X i OS 9 bez ikakvih problema dijele isti diskovni prostor.

Ovo nisu Windowsi. Razmisljajte drukcije ljudi. Ako vam treba nova particija, ubacite onda dodatni disk. Ili kupite vanjski.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
08.01.2005 | 16:13
Pokušaj s Data Rescue. Disk Warrior teško obzirom da si porušio mostove preko kojih bi on trebao proći. Opet, ne košta ništa probati.

Inače, particije još uvijek imaju smisla u mnogim slučajevima - npr. kod video obrada i slično gdje bi vrlo brzo došlo do velikih fragmentacija. Isto tako na velikim particijama raste veličina primarnog clustera, pa se više izgubi ako imamo gomilu sitnijih datoteka.

Naravno, u ovom konkretnom slučaju to je bio potpuno promašen plan - trebalo je samo baciti OS 9 u kantu za smeće.
Tema zaključana.
08.01.2005 | 16:34
ja sam izbacio os9 u kantu te sam je cak izbrisao u disk utilityu, ikona s desktopa je isto ba cena u smece, disk nakojem je bila 9 je unmountan,jedini problem je bio da je prazna particija (na kojoj je bila 9) zauzimala 3.5 gb. i nikako se nije dala ponistiti... sada sam spoio 2 powerbooka firewireom i skeniram disk (20 gb.) s data rescue na zdravom powerbooku, ali je proces prespor.. koristim opciju trough scan,al cini mi se da to traje i traje.. ako netko ima neka iskustva s tim programom nek mi javi.
Tema zaključana.
08.01.2005 | 23:27
nisto od recover data... zahvaljujem svima na pomoci..
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1413)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.75 Seconds

Provided by iJoomla SEO