i Life problem na G3
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

i Life problem na G3

18.01.2005 | 16:17
Molim pomoć ili pojašnjenje. Koristim ibook G3 500. OS 10.3. Kako su na stroju bili iMovie i iPhoto2, želio sam novu verziju tih programa sa iLife-a. Skinuo sam iMovie i iPhoto u iLife verziji sa interneta i instalirao na stroj. No, sada mi se svaki put kad otvaram te programe na desktopu pojavi ikona instalacijskog diska. Tek putem nje mogu pokrenuti programe. Pitanje, zašto dakle novi iPhoto i iMovie nisu potpuno postali dio OSX na mom stroju? Neki savjet ili rješenje?
Pozdrav.
Tema zaključana.
18.01.2005 | 16:32
Ako sam dobro shvatio, svaki put kada ih pokrenes, mounta ti se instalacijski .dmg file? To onda znaci da aplikacije nisi "instalirao", tj . kopirao ih na lokalni disk, vec si ikonu na dock odvukao sa mountanog .dmg-a pa ti on svaki put pri pokretanju otvori dmg. Kopiraj ih dakle nekamo na disk.
Tema zaključana.
18.01.2005 | 16:41
Da. otvara se instalacijski file. Ali programi jesu na disku među ostalim aplikacijama i programima. Štoviše, pokušao sam i pokrenuti update iPhoto-a misleći da će to riješiti problem. No, problem je ostao isti. Sitan, ali tu je...
Tema zaključana.
18.01.2005 | 16:48
Kako ga pokreces? Sto se dogodi ako ga pokrenes iz findera? Zipaj mu taj dmg da ga ne moze otvoriti pa ga pokreni tako da vidimo sto ce se dogoditi.
Tema zaključana.
18.01.2005 | 16:52
Svejedno, pokrenem li ga iz Findera, ili iz docka ne pokreće program već mounta instalacijski disk...a tek tada mogu pokrenuti program.
Tema zaključana.
18.01.2005 | 17:02
No dobro, sto ako mu zipas taj dmg da ga ne moze mountati? Otvori "Console" aplikaciju u /Applications/Utilities i gledaj ima li kakvih sumnjivih poruka.
Tema zaključana.
18.01.2005 | 17:24
Mozda se to G3 buni da ne moze vise, pa krivicu baca na operativni sustav
Novi iLife ce opteretiti i dobar G4. Valjda su ga programirali u AppleScriptu
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1057)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.66 Seconds

Provided by iJoomla SEO