Print word *.doc to *.pdf sa acrobatom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Print word *.doc to *.pdf sa acrobatom

• morfnaom
  • Posjetitelj
31.01.2005 | 16:10
ne mogu convertirati doc->pdf direktno iz worda. kada sam instalirao Acrobat 6 professional i u wordu su mi se pojavile dvije ikonica (jedna convert doc. to pdf, a druga convert and e-mail).
e sad, ja hocu neki word doc. da pretvorim u pdf. kada klikenm na convert to pdf, ne moze naci pdf printer i kaze da ga instaliram. KAKO?
i jos nesto, ne moze convert u pdf format niti iz destilera: kada otvorim desstiler, otvori file, ali odmah (prodju dvije sekunde) javi gresku u konvertiranju u pdf! znaci, kako da instaliram pdf printer?
OS je 10.3.5

thanks!
Pozdravi!
Tema zaključana.
31.01.2005 | 17:06
kada klikenm na convert to pdf, ne moze naci pdf printer i kaze da ga instaliram. KAKO?

Pfff .. zasto koristis Maca kao da je PC kanta?

Na Macu mozes printat izravno u PDF. Pises u Wordu, pa onda kada printas izaberes snimanje u PDF. To je sistemska stvar, radi iz svake OS X aplikacije koja podrzava printanje i nema nikakve veze s Acrobatom 6, Distillerom i sugavim Windowsolikim rjesenjima koja zahtjevaju ovo ili ono.

PDF implementacija u Appleovoj verzji je bolja i jednostavnija od bilo cega iz Adobeove ponude rjesenja. Adobe je prestao biti kreativan i jednostavan -- postao je dosadni konglomerat okrenut document managementu za jos dosadnije velike tvrtke koje trose milijune dolara na "infrastrukturna rjesenja" i kompliciranje jednostavnih stvari.
Tema zaključana.
  • morfnaom
  • Posjetitelj
31.01.2005 | 17:40
ne bih se bas slozio sa tobom. naravno da znam print to pdf iz samog OSX, ali ja hocu da mi izveze i kazalo sa linkovima ka tim stanama (jedna monografija je u pitanju). kada kliknem print to pdf iz OSX onda mi napravi sve korektno, ali bez linkova (nema ni opciju pravljenja bookmarka, niti bilo kakve naprednija opcije za pravljenje e-knjige...). nema niti kontrole rezolucije - dpi fotografija....itd, itd...

i jos nesto ( i najbitnije): u samom wordovom dokumentu imam neke WMF fajlove (win meta). na macovom wordu 2004 iz nekog cudnog razloga ih ne vidim kako treba (nestale su konture bojenih polja). kada ih direktno sa maca stampam onda dodatno polude ti grafici (negdje dodaju neke crtice po sebi...) . i kada printam direktno iz OSX to pdf, ostaju te cudne crtice i distorzije.

ako taj word dokument prebacim na bilo koji PC onda je sve OK. (i pregled i stampa).

moje pitanje je bilo da li kada bih pretvorio sa Adobe Acrobatom taj word doc. -> u pdf (sve na macu ne radeci nista na PC-u) da li bi Acrobat reader naknadno korektno prikazao te wmf grafike?

PS nisam te wmf grafike pretvorio u JPG (npr) jer 1) su puno kvalitetniji ako ostanu u vektorima (kao sto je i sam wmf format). 2) ima ih puno i nisam/nemam imao vremena da se zezam sa pretvaranjem u jpg.
Tema zaključana.
  • morfnaom
  • Posjetitelj
01.02.2005 | 10:54
pa dobro, da li zna netko kako se instalira taj "pdf printer"?
Tema zaključana.
01.02.2005 | 19:45
Ja sam danas pretvarao neke doc fileove u pdf preko NeoOffice/J bez problema. Ne bih znao za WMF fileove sto s njima, ali sve drugo je teklo ultra glatko i nevjerojatno brzo. Otprilike koliko Wordu na PCju treba da sacuva doc, toliko je ovome trebalo da sacuva 36 stranica u pdf.
Probaj.
Tema zaključana.
  • morfnaom
  • Posjetitelj
02.02.2005 | 18:15
probao sam i iznenadio se kako je brz u pretvorbi u pdf. i wmf se vide korektno kao i na windowsu! mali je problem sto je app malo nestabilna i siromasna, ali je gratis

nisam znao da postoji openoffice za macX (koliko sam shvatio, to je ovaj NeoOffice).\ sada mogu one strane koje sadrze wmf grafike isprintati sa neoofficom i dodati u ostatak dokumenta isprintan na wordu.

Thanks za informaciju, anyway!
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1419)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.71 Seconds

Provided by iJoomla SEO