NTFS-3g problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

NTFS-3g problem

12.03.2012 | 02:24
pozdrav, imam problem sa externim diskom, skidao sam na njega film i odjednom je zablokirao, više nemogu na njega stavljati nikakve datoteke al mogu s njega skidat, imam instaliran i ntfs-3g i macFUSE pa stvarno neznam u čemu je problem ako bi neko mogao pomoć bio bi zahvalan
Screen_Shot_2012_03_12_at_01.png
Tema zaključana.
12.03.2012 | 02:26
ovo mi pokazuje u postavkama za ntfs
Tema zaključana.
12.03.2012 | 09:12
Nešto ti se dogodilo pa vanjski disk više nije mountan preko NTFS-3G, nego preko normalnog drivera od OS-a (koji je read only). Probaj restart.
Tema zaključana.
12.03.2012 | 15:31
a ija sam pedpostavio da je to, al neznam rješenje to je problem )) probao sam restart i ništa
Tema zaključana.
12.03.2012 | 15:40
Ja sam ovo riješio na jedan debilan način. Stari prijenosnik s WIN XP-om sam upogonio i na njega kačim takve diskove. Primitivno i efikasno, ali sporo. Koliko sam skužio, ni ova varijanta ne obara brzinske rekorde. LOL
Sorry na OT-u.
Tema zaključana.
12.03.2012 | 15:50
a neznam stvarno mi je mozak popilo više, nezz šta da napravim vieš, probao sam uninstall pa mislio ponovno sve instalirat, nemogu ga uopće izbrisat
Tema zaključana.
12.03.2012 | 17:23
Probaj otvoriti disk utility pa napraviti ručno unmount tog diska tamo pa onda iz ovog dijaloga od NTFS-3G mountati
Tema zaključana.
12.03.2012 | 22:49
jesam i ništa, ovo mi pokaže kad kliknem verify
Screen_Shot_2012_03_12_at_21.png
Tema zaključana.
12.03.2012 | 22:55
Probaj reinstalirati NTFS 3G i ponovno ga instalirati, jer mi se čini da je on zaštekao.
Tema zaključana.
12.03.2012 | 22:56
Brki, nisam ti napisao da napraviš Verify, nego Unmount. I onda pokušaš ručno mount iz dialoga od NTFS-3G
Tema zaključana.
12.03.2012 | 22:58
ija to mislim al je problem što ga nemogu reinstalirat
Screen_Shot_2012_03_12_at_21-1f4746d537423ecfc3378d15fb60de9b.png
Tema zaključana.
12.03.2012 | 23:47
ma znam ja šta si reko )) nego samo govorim kako mi javlja problem, napravio sam unmount u disk utily, al nisam te shvatio kako mount napraviti, sory
Tema zaključana.
13.03.2012 | 12:13
blog.manetyim.com/2011/08/fixed-ntfs-3g-error-101/

Ovdje piše da je čovjek uspio riješiti sličan problem tako da je najprije napravio disable NTF-3g (imaš gumb "Disable", klikni ga), a onda reinstalirao, najnovijom verzijom.

Ja bi još napravio i update od Mac FUSE (instalirao najnoviju verziju) prije reinstalacije NTFS-3G i nakon svega reboot.

Inače, može se iz terminala uključiti i native podrška za pisanje po NTFS, ali primjetio sam da ima bugova (kod zapisivanja vrlo velikih fajli zapis bude pokvaren) pa to više ne savjetujem nikom.
Tema zaključana.
13.03.2012 | 16:50
to sam ja prvo htjeo napravit al je problem što nemogu napraviti uninstall, evo šta mi pokaže
Screen_Shot_2012_03_13_at_15.png
Tema zaključana.
13.03.2012 | 19:17
Ne uninstall, nego DISABLE.
Tema zaključana.
14.03.2012 | 20:23
napravio sve to i opet ništa, u k.......neznam šta bi više napravio
Tema zaključana.
14.03.2012 | 21:00
Na onom linku ti piše kako se ručno deinstalira, ako si na tome zapeo. Ali meni se čini da si previše nestrpljiv i nervozan.
Tema zaključana.
17.03.2012 | 07:05
a prijatelju nisam nestrpljiv nego mi je potreban disk a već dosta vremena nemogu da rješim problem, napravio sam sve sa linka što si mi dao, i najviše što sam napravio je da mogu napraviti uninstall za ntfs, više mi se nepokazuje error al idalje nemogu stavljat da toteke na njega ((
Tema zaključana.
17.03.2012 | 09:37
Nisi nestrpljiv, nego si nestrpljiv.

Dakle, tamo piše (ali ti se ne da čitati) da nakon deinstalacije *ponovno* instaliraš zadnju verziju. I to:

NAJPRIJE MacFUSE
ONDA NTFS-3G

NTFS-3G ne radi bez MacFUSE
Tema zaključana.
17.03.2012 | 19:07
a vjeruj mi i ti na mom mjestu bio )), sve sam napravio kao što si rekao i ništa, rješenje postoji sigurno,samo ga ja nemogu naći, imam lion 10.7.3 neznam možda nisam skinuo odgovarajuću verziju ntfs
Tema zaključana.
17.03.2012 | 19:25
A jbg, ne znam onda. Možda je i do Liona. Ako ti je hitno, stavi VirtualBox i windowse neke (XP, 2000, NT, vista, 7) pa spoji taj vanjski disk na virtualku i zapiši što trebaš preko virtualke. Pa onda na miru rješavaj osnovni problem.
Tema zaključana.
17.03.2012 | 19:27
Pretpostavljam da je ova kombinacija NTFS-3G sa MacFUSE besplatna i ne želim sad ocjenjivati što je bolje ili nije, ali ja sam se od početka odlučio za Paragon NTFS soluciju koja doduše košta 20$, ali mi je do sada radila bez većih problema.

www.paragon-software.com/home/ntfs-mac/

Ukoliko ti je takva opcija važna i često trebaš prebacivati dokumente i slično koristeći pri tom NTFS formatirani disk, možda vrijedi razmisliti o kupnji.
Tema zaključana.
17.03.2012 | 19:40
moguće je, al mi nije jasno kako mi je onda prije "kvara" radilo na lionu
Tema zaključana.
17.03.2012 | 19:59
Nisam siguran, ali mi se čini da je i meni štekalo ili prestalo raditi, pa sam kupio Tuxera . Ista je firma , samo je 3GS besplatna verzija. Od tada nemam problema sa NTFSom. Kad platiš, možeš se i žaliti, a besplatno je često skuplje.
Tema zaključana.
17.03.2012 | 20:08
brki2010 kaže:
moguće je, al mi nije jasno kako mi je onda prije "kvara" radilo na lionu

I meni je sve radilo super s onim ugrađenim neslužbenim driverom od Snowa dok jednom nije puko kod kopiranja jednog 12 GB disk-imagea od virtualnog stroja. I od onda više nije radilo s tim diskom. Tako da...
Tema zaključana.
17.03.2012 | 21:18
Tuxera pravi probleme na Lion-u. Paragon radi na 10.7.3 bez ikakvih problema.
Tema zaključana.
17.03.2012 | 21:43
Kupi PC prjenosnik s WIN XP i umreži ih. Radi bez ikakvih problema. Ipak moj debilan način nije baš tako debilan.
Tema zaključana.
17.03.2012 | 22:05
znači vaš savjet je da ipak uzmem paragon ?
Tema zaključana.
17.03.2012 | 23:25
Moja preporuka, jedini bug u verziji 9.0.1 je da ukoliko imaš instalirane win7 u sekciji startup disk ne prikazuje se win7 u popisu sve dok ne isključiš (disable) paragon i tada nakon restarta se win7 pojavi u popisu. Naravno uvijek možeš bootati system s option pa izabrati što ti treba. To se događalo kod mene dok sam imao dual boot na 10.7.2 i na 10.7.3, sad su prozori u virtuali na paralelsu i paragon radi s ntfs diskovima besprijekorno i brzo.
Tema zaključana.
18.03.2012 | 20:44
nemam instaliran win 7 a i ne planiram ga instalirat )) tako da onda neću imat taj problem jel da ???
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (995)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.91 Seconds

Provided by iJoomla SEO