icloud & numbers problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

icloud & numbers problem

13.04.2012 | 08:51
Molim pomoć, kupio sam i instalirao nubers na iphoneisto tako i na Mac-u.

Moram priznat da mi uopće nije jasno kako funkcionira da dokumente kreirane na mac-u vidim na iphone-u i obrnuto.

Ali evo konkretan problemčić:

Kreirao sam dokument na iPhone-u, kojeg naravno nemam pojma gdje da tražim kad sam na Mac-u, pa sam "otišao" na www.icloud.com ali ni tamo ga ne vidim....

Može mala obuka...?
Tema zaključana.
13.04.2012 | 10:12
Ne koristim ni iCloud, ni iPhone pa ne znam konkretno, ali u načelu svi ti servisi funkcioniraju isto:

1.napraviš account
2.platiš
3.uneseš username i pwd negdje na Macu i pojavi ti se negdje u finder neki folder koji ti je syncan s oblakom
4.isto napraviš i na iPhone pa ti se svi dokumenti isto syncaju s oblakom
5.dokument napravljen s iPhone nađeš na Macu u spomenutom sync folderu, naravno, ako si prethodno iPhone nekako spojio na net i pustio mu dovoljno vremena za sinkronizaciju (upload) novih dokumenata

Jesi li prošao kroz taj postupak?
Tema zaključana.
13.04.2012 | 10:22
Naravno, icloud koristim otkako je izašao za mail, ical i adresar i to funkcionira... Tek sam nedavno kupio numbers za iphone pa sam pokušao i to "upogonit" ali evo ne ide ili ja ne kužim....
Tema zaključana.
13.04.2012 | 13:11
Stain kaže:
Naravno, icloud koristim otkako je izašao za mail, ical i adresar i to funkcionira... Tek sam nedavno kupio numbers za iphone pa sam pokušao i to "upogonit" ali evo ne ide ili ja ne kužim....

Istu stvar sam probao i ja, ali dok ne izađe novi update iWorka za Mac postupak je slijedeći:

otvori svoj browser na Mcu i idi na ovu adresu: icloud.com/iwork
Prijavi se i svi dokumenti napravljeni na iUređaju bit će ti dostupni za skinuti na Maca.

Ukoliko želiš pak uploadati neki dokument sa Maca na iCloud da je dostupan na iUređajima, onda na toj stranici u desnom gornjem uglu imaš dugme sa slikicom zupčanika i kad na njega klikneš dobiješ opciju za slanje dokumenta na iCloud.

dakle, nije baš ono pravo sinkroniziranje za sada, ali iWork beta servis se uskoro gasi i vjerujem da će tada izdati nove verzije Pages, Numbers i Keynote kao i novi Mountain Lion koji će tu sinkronizaciju učiniti da ide automatski.
Tema zaključana.
13.04.2012 | 13:33
Sank kaže:
Stain kaže:

Istu stvar sam probao i ja, ali dok ne izađe novi update iWorka za Mac postupak je slijedeći:

otvori svoj browser na Mcu i idi na ovu adresu: icloud.com/iwork
Prijavi se i svi dokumenti napravljeni na iUređaju bit će ti dostupni za skinuti na Maca.

Ukoliko želiš pak uploadati neki dokument sa Maca na iCloud da je dostupan na iUređajima, onda na toj stranici u desnom gornjem uglu imaš dugme sa slikicom zupčanika i kad na njega klikneš dobiješ opciju za slanje dokumenta na iCloud.

dakle, nije baš ono pravo sinkroniziranje za sada, ali iWork beta servis se uskoro gasi i vjerujem da će tada izdati nove verzije Pages, Numbers i Keynote kao i novi Mountain Lion koji će tu sinkronizaciju učiniti da ide automatski.

Da, do toga sam zaključka došao, ali nešto ne štima...
Pouzdano znam da sam napravio dokument na iphone-u, i vidim ga na iphone-u

a kad odem na www.icloud.com:

Screen_Shot_2012_04_13_at_12.png
Tema zaključana.
13.04.2012 | 21:14
Dakle, idi u postavke na iPhoneu i prvo u iCloudu uključi Dokumenti i podaci. Ako već jesi, onda još u postavkama moraš naći Pages, Numbers i Keynote i u njihovim postavkama također uključiti opciju "Use iCloud" i nakon toga će započeti sinkronizacija dokumenata sa iPhoena na iCloud.

Dakle:

Postavke -> iCloud -> Dokumenti i podaci -> Uključiti
Postavke -> Numbers -> Use iCloud -> Uključiti
Tema zaključana.
19.04.2012 | 08:03
@Sank, tek sam sad vidio tvoj odgovor a potražio sam ovu svoju temu da napišem da sam rješio problem.... onako kako si ti opisao!

Hvala! Karma!
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (997)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.71 Seconds

Provided by iJoomla SEO