Izbornici u wordu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Izbornici u wordu

01.09.2012 | 10:16
Kako u Microsoft Wordu 2011 da dobijem sve izbornike u gornjim dijelu?

Na jednom iMacu imam sve ovo, a na drugom gdje je isti Word nema najgornje trake za otvaranje novog dokumenta, ikonice printera, izbora veličine pogleda itd.

Šta i gdje treba da uključim?
Word-b22017dd0c6732d474aa6ef99c4f2334.jpg
Tema zaključana.
01.09.2012 | 11:22
Na traci izbornika idi View -> Toolbars -> Standard i trebala bi se pojaviti Standardna traka.
Tema zaključana.
01.09.2012 | 19:00
Nikako da to postavim i da stalno ostane. Jedva nekako kada uključim Standard, dobijem tu traku, kada dokument snimim i zatvorim, pa otvorim novi, te trake nema.
Tema zaključana.
01.09.2012 | 19:08
Ovo hoću, a nikako da to fiksiram i da mi za stalno ostane.
Word-1fc44583efc3b56879b6aab82a97d4ac.jpg
Tema zaključana.
01.09.2012 | 19:46
Treba ti Word - Preferences - Ribbon... kvačica na Turn on ribbon i dolje u okviru popikaš sve što ti treba.
Tema zaključana.
01.09.2012 | 21:33
Emanuel kaže:
Treba ti Word - Preferences - Ribbon... kvačica na Turn on ribbon i dolje u okviru popikaš sve što ti treba.

A šta ja imam? Ovo. Evo i Ribbon, a nikako da dobijem onu gornju traku.
Word-ae482ce85d0a6cdac955200e00d0a447.jpg
Tema zaključana.
01.09.2012 | 21:33
Laki kaže:
Emanuel kaže:

A šta ja imam? Ovo. Evo i Ribbon, a nikako da dobijem onu gornju traku.
Ribon.jpg
Tema zaključana.
01.09.2012 | 21:53
dakle, da bi ti kod otvaranja novog dokumenta prikazao Standard i Formatting izbornik moraš ići na traci izbornika:

View -> Toolbars - > Customize Toolbars and Menus... te staviti kvačice ispred željenih alatnih traka te spremiti u Normal.dotm ili koji već formatting template koristiš kao na slici:

MSWord_Toolbar.jpg
Tema zaključana.
02.09.2012 | 17:15
Word jeste mušičav program za obradu teksta, ali ja sam na njega naučio, a koristi ga i većina s kojom sam u kontaktu, pa je zato prisutan u mom radu.

Instalirao sam ponovo Word i opet je isto: nemam formatig traku kao prvu odozgo u redu.

Usto, sada imam i neke sitne točkice između svake riječi, a to mi smeta.

Kako da dobijem izborne trake na vrhu dokumenta u wordu, onakve kakve sam dostavio na slici i početku ovog posta: da imam onu stranicu kojom otvaram novi dokument, printer itd.?

Evo slika i postavki kakve su kod mene, a te trake ipak nema.
3-134c78890a528bc9311ab72894c28317.jpg
Tema zaključana.
02.09.2012 | 17:16
Druga slika
1-4a1828425e38b70b3b81fafae85e8fb1.jpg
Tema zaključana.
02.09.2012 | 17:19
Treća slika
2-11235bdbe541b8187dafb90cb5568a7c.jpg
Tema zaključana.
02.09.2012 | 17:26
Još jedno pitanje za pomoć. Kako se riješiti ovih točkica između riječi?
1-998169a8f37bebeb20616a76f2b62dca.jpg
Tema zaključana.
02.09.2012 | 18:15
ove trake bi se definitivno trebala pojaviti kada se poštuje procedura koju je Sank predložio. Što se ovi "točkica" tiče to je pitanje prikaza skrivenih znakova. To bi se trebalo ukloniti preko ove naredbe na alatnoj traci:

Tema zaključana.
02.09.2012 | 20:12
Rusty, ali nema ni tog znaka na alatnoj traci.

Ali, novo pitanje, mogu li cijeli folder Microsoft Office 2011 iz Aplikacija sa HD presnimiri s jednog drugog iMaca i prenijeti u ovo računalo? Možda će tada sve biti u redu.

Evo tog foldera.
a.jpg
Tema zaključana.
02.09.2012 | 20:14
Ne, Rusty, nije to taj znak i naredba.

rusty kaže:
ove trake bi se definitivno trebala pojaviti kada se poštuje procedura koju je Sank predložio. Što se ovi "točkica" tiče to je pitanje prikaza skrivenih znakova. To bi se trebalo ukloniti preko ove naredbe na alatnoj traci:

Tema zaključana.
02.09.2012 | 20:15
taj alat bi bio dio Stadard altne trake
Tema zaključana.
02.09.2012 | 20:16
Da, ali on ne miče tačkice između riječi koje smetaju, kao da su neko trunje.

rusty kaže:
taj alat bi bio dio Stadard altne trake
Tema zaključana.
02.09.2012 | 20:42
onda će to biti ova opcija

Otvori Word > Preferences > pa onda slijedeću opciju:

te zatim slijedeću opciju isključiti jer je najvjerojatnije ona uključena:

Tema zaključana.
02.09.2012 | 20:43
Laki, Taj znakić, kao naopako "P" ti je sada "utisnut". Klikni na njega ponovno, da ne bude "utisnut" i točkice će nestati. To je način prikaza koji vizualizira sve tipografske kontrolne znakove. "Točkica" je namjerno ubačen razmak (a oni razmaci koje word ubacuje sam radi poravnavanja se ne prikazuju), naopako "P" je namjerno ubačen kraj odlomka, malena strelica desno je tabulator, itd.
Tema zaključana.
02.09.2012 | 20:52
Da, to je to. Točkice su nestale.

rusty kaže:
onda će to biti ova opcija

Otvori Word > Preferences > pa onda slijedeću opciju:

te zatim slijedeću opciju isključiti jer je najvjerojatnije ona uključena:

Tema zaključana.
02.09.2012 | 21:07
Rusty je u pravu i na ovaj način se miču te tačkice. Smayoo, čini mi se, nije u pravu, jer taj znak ne miče tačkice

Ali, hvala vam što želite pomoći.

Međutim, traka za formatiranje se ne pojavljuje bilo šta da pokušam. Evo kako je to sada, a ja želim ono što sam imao i što sam na početku rekao i priložio sliku.

Mogu li datoteku Microsoft Worda s drugog kompjutera prenijeti na ovaj? Možda to riješi problem.
Tema zaključana.
02.09.2012 | 23:00
oznaka paragrafa u osnovi uklanja točkice kao oznaku spacea ali Word 4Mac ima i ovu dodatnu opciju. No to nije važno. Laki mislim da bi prebacivanje DOT datoteke moglo to riješiti, ali ne vidim razloga zašto on u osnovi to ne pamti. Da li si što mijenjao u zadnje vrijeme pa je to rezultiralo tim promjenama ili?
Tema zaključana.
04.09.2012 | 12:42
Još uvijek s problemom: kako dobiti i traku za formatiranje u wordu, ako sam ama baš sve označio što je potrebno, a nje nema i nema.

Ima na ovom iMacu, nema na drugom.

Word-7aa63c0a5dde8b600341332181b4c790.jpg
Tema zaključana.
04.09.2012 | 13:04
dakle ostaje napraviti samo još dvije stvari koje su navedene u službenom KBu od MSa

Toolbars missing in Word for Mac
Tema zaključana.
30.12.2012 | 15:40
Da ne otvaram novu temu pitati ću ovdje.

Dali office može bit na hrv kako je to na win?

I drugo pitanje kako staviti ispravljanje grešaka na hrv (spelling)?
Tema zaključana.
30.12.2012 | 23:14
Koliko je meni poznato (neka potvrdi netko tko koristi MS Office), ako želiš HR menije i to te HR spellcheck, to ne možeš dobiti s MS Officeom, nego samo s Open ili Libre Officeom.
Tema zaključana.
30.12.2012 | 23:41
Neznam, nisam probao jer mi je ovak na engl. dobro, ali ne košta te da probaš ovak ko na slici. Trebalo bi to biti to, iako se s M$ nikad nezna...
Fullscreen_30.jpg

EDIT: Provjereno NE radi. Hebo im pas m_ter i MS-u!!! :/

Budem probao malo prekopati po netu... No, čini mi se da je Smayo u pravu - jednostavno nema za HRV...
Tema zaključana.
30.12.2012 | 23:45
ivan599 kaže:
Da ne otvaram novu temu pitati ću ovdje.

Dali office može bit na hrv kako je to na win?

I drugo pitanje kako staviti ispravljanje grešaka na hrv (spelling)?

Sa Microsoftovih stranica možeš skinuti Office sa trial vremenom od 30 dana, pa isprobati sve što te zanima!
Tema zaključana.
30.12.2012 | 23:53
Zdravac, time samo odrediš jezik teksta koji pišeš. Proofing tools ti neće raditi ako za taj jezik nemaš pravopisni rječnik i ostale biblioteke. A jezik korisničkog sučelja nema s tim nikakve veze.
Tema zaključana.
30.12.2012 | 23:59
smayoo kaže:
Zdravac, time samo odrediš jezik teksta koji pišeš. Proofing tools ti neće raditi ako za taj jezik nemaš pravopisni rječnik i ostale biblioteke. A jezik korisničkog sučelja nema s tim nikakve veze.

Da, u pravu si. Ipak to kod Microdofta nemože biti tako jednostavno. Gore sam korigirao moj post. Budem malo potražio na netu postoji li koje rješenje (zaobilazno...)
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1087)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.78 Seconds

Provided by iJoomla SEO