Utisci nakon 3 mjeseca koristenja !
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Utisci nakon 3 mjeseca koristenja !

19.05.2013 | 13:25
Evo vec dugo razmisljam o kupovini svog prvog mac-a i pocastio sam se prije par mjeseci. Sto se tice razloga prelaska to nisu bili ni neko nezadovojlstvo windowsima koji mnogi ovde navode jer nisam neki hard-core user vec vise zelja za promjenom "digitalnog okruzenja". Mac je prije svega je*eno prelijep, i to svaki. Mozda je to nekome BiiiP ali ako nesto koristim svaki dan zasto da onda ne izgleda lijepo. Nego da predjemo na sam dozivljaj novog Os-a.

Kao sto sam vec napomenuo vise od decenije sam na windowsu i ovaj switch je zahvaljujuci ovom forumu bio gotovo bezbolan. Prvo paljenje i unos podataka i admin passworda je oduzelo puno vremena jer se nisam mogao sjetiti gdje je @, a citao sam da je to generalno "problem". Kada se upalio prvo sto mi je palo na pamet je da je ona recenica "right out of the box" cisto markentisko p*ese*avanje. Mogu ici na net, upaliti iPhoto i iMovie i to mi je nesto?! WTF?! Ajde ne moram instalirati hrpu drivera i to je nesto. Odradio sam udate ML i ostalih aplikacija i trebalo mu je dobrih 2 sata sa dosta brzom konekcijom. E sad dolaze prave muke.... koje programe instalirati?! I opet Jabucnjak priskace u pomoc. Hvala Vam ljudi, da nema Vas i Vasih iskustava vjerovatno bih jos uvjek tumarao po moru losih programa. Pocetnu frustracijju je zamjenila ogromna euforija kad sam shvatio kako se instaliraju i brisu programi, kako iTunes ustvari lezerno radi i kako je odlican program. iPhoto i iMovie su mi prvih par dana bile najomrzeniji programi ali kad sam batalio predrasude i importovao slike i poceo da razvrstavam po licima, geo-lokaciji, desavanju i sl. odusevio sam se. Sve to sam mogao ubaciti sa video klipovima u iMovie i napraviti nevjerovatan kucni video. Stvarno je bilo jedno veliko WoW,a to nisam rekao puno puta u zivotu. Onda jos mali milion "sitnica" kao sto je iCloud Tabs... Trazim neki materijal za neki svoj rad na iPadu, otvorim nekoliko tabova sa razlicitim stranicama i onda jednostavno ustanem iz kreveta, udjem u safari na mac-u i boom sve je tu, sve sto je otvoreno na iPadu. FENOMENALNO! Stvarno bih mogao do sutra da nabrajam koliko sam odusevljen OS-om od banalnih stvari kao sto je dock, preko super poslozene iTunes mediateke koja je dusu dala za apple TV, pa do integrisanosti sa iOS-om ali na forumu su to drugi uradili davno prije mene. Zelio sam samo da napisem svoje utiske o jednom malom laptopu koji mnogi smatraju precjenjenim. Ako imate jako malo vremena i ne zeliti da kad dodjete kuci da se zamarate josi vasim racunarom vec da uzivate koristeci ga onda je mac sigurna investicija. Jer vrijeme je novac, a ovde Vam na neki nacin prodaju vrijeme, a to ima svoju cijenu. I jos jednom hvala Ribi, Smayi, dPasaricu, tinu, i mnogim drugima ne mogu se sjetiti nickova svih, koji su mi pomogli da ovaj switch prodje zaista bezbolono. Pozz
Tema zaključana.
19.05.2013 | 18:11
Drago mi je da si tako zadovoljan. Uživaj!
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (579)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.75 Seconds

Provided by iJoomla SEO