Slovo po slovo... switch
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Slovo po slovo... switch

17.02.2006 | 02:31
Hello ma(c)heri... molim savjet - pretty please...

Malo odgođeno, ali imam dobre izglede nabaviti si ove godine (barem) jednog Mactela. U medjuvremenu, rekoh, let's 'try b4 you buy'. Vezano uz to, zanimaju me 2-3 stvari:

1) kako doci do najnovije varijante OSXa koju bih mogla instalirati na PC* i sto treba podesiti da bi i funkcioniralo?

2) kako bi funkcionirao Mac OSX kupljen u trgovini, a instaliran na PC (neki frendovi bi si mozda instalirali na komp na poslu, pa da ne bude...)? Vezano uz ovu pricu, postoji i razmisljanje da se na jednu particiju instalira Linux, a na drugu MacOSX. Tu bi moglo biti jos pitanja, ali za ovaj put neka ostane na ovom.

3) kako u svrhe suzivota Windowsa i Maca (za PC* iz pitanja br. 1) iskoristiti raspolozivi (novi, svjezi, jos neotvoreni ) eksterni 160GB IDE HDD i postojeci laptop?
[li] za eksterni HDD: Razmisljala sam da eksterni podijelim na particije, tako da bude instaliran Win & Mac, ili Linux & Mac. (Za opciju s Linuxom racunala sam da bih za Windows programe mogla koristiti VMWare ili sl. - i poslovno i privatno moram ostati 'u stosu' s Windowsima i inima.) Obzirom da imam i jedan ca 8,4 GB HDD od ex-kucnog kompa, mozda bi se i to moglo iskoristiti.

Koji je najbolji redoslijed instalacije, obzirom na razlicite datotecne sustave, i mogu li raditi boot s takvog (i uopce nekog) externog HDDa? (Znam da se u CMOSu bira redoslijed bootanja - pa ako moze s CDa ili FDDa, mozda bi moglo i s nekog drugog drivea.)

• za laptop: pitam se sto je pametnije
    i. ostaviti windowse (mogu umjesto njih staviti i linux), pa za Mac bootati s nekog drugog uređaja, CDa itd.
    ii. premjestiti sustav tako da mi je Mac na laptopu, a
    iii. napraviti dual boot
    iv. ???

• *Btw, u slucajevima 1) i 3) radi se o HP nx7000 s (malo je reci) prepunjenih 40 GB, 1.5 GHz Centrino, 512 RAM, ATi Radeon 9200 64 MB, a cilj je u neko relativno skoro vrijeme staviti isti na klupu za rezerve i kao kapetana postaviti neki MacBook (nasljednika iBooka ili PowerBooka). (Za kod kuce bih poslije vjerojatno uzela iMac, sto zbog umjetnicko-strucnog dojma, sto zbog ekipe kojima bi to mogla biti najbolja sansa da se rijese knedle u grlu i unaprijede svoje informaticke vjestine.)

Muchos gracias!!!
    Tema zaključana.
    17.02.2006 | 02:48
    Inace, i da mogu, ne bih sad odmah uzela novi Mac-Intel - prvi macici su prvi macici (dosta me vitla i ovaj HP sto ga sad imam), i ne zelim da mi nesto pokvari dozivljaj novog Maca. Neka se i Apple sw i hw prvo jos koji mjesec malo sabere s Intelima...
    Tema zaključana.
    17.02.2006 | 09:14
    Auh, mnogo toga na jednom mjestu

Prvo, trk na win2osx.net/forum/ i www.osx86project.org.
    Onda na maxxuss.hotbox.ru.

Onda se javiti

Pozdrav
    Tema zaključana.
    17.02.2006 | 10:47
    Neke slicne sam vec i nasla, ali ne znas kome vjerovati i koliko. Svakako cu posjetiti te koje si preporucio, thanks very much. Naravno, ne sada (odoh u horizontalu), but first thing in the morning (as if it already wasn't ;D)

Talk to you later
    Tema zaključana.
    09.03.2006 | 02:47
    Ne znam da li si dobio poruku via private... (status report re HDD i OSX)
    Tema zaključana.
    13.03.2006 | 08:29
    Ima li netko OSX 10.4.3 (ili upgradeano na 10.4.4 kao native), ili noviji, da pouzdano funkcionira za Intel na DVD-u?
    Thx
    Tema zaključana.
    Moderatori: Bertone
    • Stranica:
    • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
    • smayoo: piši u forum
    • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
    • user: pretražio sam sve itd.
    • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
    • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
    • user: ljudi,
    • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
    • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
    • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
    • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
    • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
    • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
    • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
    • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
    • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
    • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
    • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
    • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
    • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
    • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
    • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
    • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
    • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
    • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
    • user: bok ljudi,
    • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
    • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
    • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
    • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
    • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
    • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
    • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
    • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
    • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
    • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
    • Yonkis: [link]
    • Yonkis: Baš baš sve!
    • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
    • Djuro genijalac: [link]
    • Yonkis: Hooorayyyy [link]
    • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
    • Yonkis: Font je drugačiji.
    • Performita: :-)
    • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
    • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
    • dpasaric: Javim uskoro... :)
    • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
    • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
    • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
    • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1417)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.71 Seconds

Provided by iJoomla SEO