Greetings :)))
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Greetings :)))

09.02.2007 | 13:09
evo da pozdravim sve moje nove drugare, posto sam clan vec neko vrijeme, no u stanju promatraca,, ovo je moj prvi post kao Macovca

danas popodne sam si priustio macbook pro, pa ocekujte mnogo newbie pitanja koja jos nisu bila na forumu..

dojmovi do sada,, pa obrazi me bole, jer se vec 3 sata kesim od srece )))

pozdrav
davor
Tema zaključana.
  • User
  • Posjetitelj
09.02.2007 | 20:56
Sretno s novom mrcinom, dobrodosao jos jednom, ovaj put kao potpuni clan Mac zajednice

Samo pitaj sve sta trebas, tu smo da pomognemo hehe.

e i btw - smijat ces se ti puuuuuuuuuuuuuuuno vise od 3 sata )))
Tema zaključana.
09.02.2007 | 21:24
Evo da se i ja utrpam u post. Ista situacija, pratim vas vec neko vrijeme a za cca sat vremena mi dolazi moj prvi mac (iMac 20\") nakon 15 godina koristenja pc i windowsa pa pretpostavljam da ce i sa moje strane biti dosta pitanja

Dadopg: Ja sam si skinuo hrpu video tutoriala i cine mi se skroz dobri bas ovako za pocetak. lynda.com i imaju ti OSX basic i nekakav beyond basic, ilife, itunes, idvd itd. itd. Moja preporuka da potrazis to malo i skines, mislim da se moze dosta nauciti
Tema zaključana.
09.02.2007 | 23:17
hvala User,, hehe,, evo, bas sam se probudio i vec iTunes strima radio ko lokomotiva hahah...

Mochus, thanx: imam i ja vec par dvda softvera,, htio sam uzeti veci disk, ali nisam, pa sada moram paziti sa prostorom haha )
Tema zaključana.
10.02.2007 | 01:56
Ove programe cete vjerojatno trebat.

Bits on wheels -> www.macupdate.com/info.php/id/17129

Mac the ripper -> www.macupdate.com/info.php/id/14414

Toast 8 -> www.torrentspy.com/torrent/1014203/Roxio..._X_UNIVERSAL_Blu_Ray
Tema zaključana.
10.02.2007 | 03:51
dadopg: danas popodne sam si priustio macbook pro...

A ima se para...

Nadam se da je C2D, jer na njima su izliječene mnoge dječje bolesti prisutne na CD modelima...

Uživaj
Tema zaključana.
10.02.2007 | 03:53
sizunic je napisao:
dadopg: danas popodne sam si priustio macbook pro...

A ima se para...

Nadam se da je C2D, jer na njima su izliječene mnoge dječje bolesti prisutne na CD modelima...

Uživaj

hehe, mislim da se svatko ovdje slaze da taj novac nije bacen uzalud
da, nova serija je

d
Tema zaključana.
10.02.2007 | 04:11
Evo mene s Maca
Za sada sam odusevljan i malo zbunjen ali sve OK, skidao sam sat vremena one update, flashao firmware (ovo mi bas i nije bilo svejedno), uglavnom jos se upoznavamo ali kao sto rekoh i ja i zenica smo iskreno odusevljeni sa masinom
Jedno pitanjce: Treba mi nekakv Icq, ima onaj nekakav sluzbeni ali to je staro koliko vidim pa neka preporuka ako moze.
Tema zaključana.
10.02.2007 | 04:20
MoschuS je napisao:
Jedno pitanjce: Treba mi nekakv Icq, ima onaj nekakav sluzbeni ali to je staro koliko vidim pa neka preporuka ako moze.

Adium radi super. www.macupdate.com/info.php/id/6366
Tema zaključana.
10.02.2007 | 04:21
Sretno sa novim hardware-om.
Za chat pokusaj ovo: www.macupdate.com/info.php/id/6366
Tema zaključana.
10.02.2007 | 19:01
Hvala svima, cini mi se zgodan ovaj Adium
Pitanje 1: Dobio sam instaliran Office 2004 Trial, da li se to moze nekako \"sredit\" ili da ga maknem pa da trazim drugu verziju?
Pitanje 2: Gdje su na macovoj tastaturi tipke Home i End???? Naviknuo sam se to koristiti pogotovo dok surfam pa pisem urlove a ne nalazim ih? Cemu sluze one dvije kose strelice lijevo od page up i page down?
Tema zaključana.
10.02.2007 | 21:12
Home i End su tipke sa kosim crtama. Za sredit Office, javi mi se na PM
Tema zaključana.
10.02.2007 | 21:56
Dražen je napisao:
Home i End su tipke sa kosim crtama.

Vid' fakat
Ali ne funkcioniraju bas isto pa zato nisam skuzio, naime bas dok browsam i upisujem url sa home i end se ne micem po tom textu nego idem na vrh ili dno dokumenta tj. strane koja mi je dole otvorena. OK, naviknut cemo se
Tema zaključana.
14.02.2007 | 18:55
Na Lynda.com-u je apsolutno sve sto bi se trebalo znati o desetki, i svim pratecim programima. Skinuo sam tiger essential trainings i illustrator cs i to je super: ekran ispred tebe, glas te vodi, klika i objasnjava.
Za switchera, a i postojece korisnike i vise nego dovoljno. Uz dodatnu pomoc ljudi s ovog foruma, lako je postat switcher!

Pozdrav svima!
Tema zaključana.
14.02.2007 | 19:14
bassland je napisao:
Na Lynda.com-u je apsolutno sve sto bi se trebalo znati o desetki, i svim pratecim programima.

Slazem se! Stvarno su dobri tutoriali pogotovo za switchere jer ti objasni kako se rade neke stvari za koje si naviknuo da se rade drugacije. Ja sam pogledao obadva u vezi OSXa, iPhoto i iTunes i moram priznati da su programi puno \"dublji\" nego sto izgledaju i nego sto sam ocekivao.
Tema zaključana.
15.02.2007 | 00:21
Ja sam jednom pogledao ovaj osnovni i skužio brdo caka koje winowsi mogu sanjat.
Ipak, posebno su mi dragi tutorial-i za Illustrator CS i Garage band jer su to stvari kojim se pomalo i bavim.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1550)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.75 Seconds

Provided by iJoomla SEO