Jesam li zadovoljan switcher?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Jesam li zadovoljan switcher?

29.03.2007 | 12:09
Okej...nisam pravi switcher jer imam piceka jdenog...ali ovo moram podijelit sa svima...

Mac OS X JE BOMBA!!!!
ustvari cijeli taj apple \"think different\" way me odusevio...
mrzim video, ali uz iMovie ga obozavam...
spotlight je takva bomba da nemrem opce zamislit kak to radi...na koji nacin tak brzo???

ovaj Mail je sve sto sam u zivotu htio u vezi mejlova...
O address booku necu ni pricat...koji mi je GUST bio unosit sve kontakte u njega i napravit backup i kaj je najgore od sveg...stalno se koristim tim address bookom...na piceku nisam podnosio onaj adress book od outlooka...a tu je SVE sinkronizirano s jednim adress bookom...genijalno
ma savrsenstvo...
sve je tak fino i glatko...osx mi se podize za 23 sec...
switchanje medju userima u sekundi...
gasenje za sekundu...
restart dok kazem keks...

hm..ove gluparije koje sam dobio instalirane word:mac i to (office) koji organski ne podnosim ni na piceku...to mi se jedino malo duze ucitava?? (intel??)
jedina stvar koja me malo zivcira je to kaj nemrem podesit qwertz..
eh...i malo mi fali DELETE tipka na tastaturi...
jos nisam sve isprobo naravno..ali sam na ovaj topic odlucio pisat kaj me odusevilo a kaj mi smeta tj kako rjesit to...

e da...jedna stvar koje sam se sjetio...
dok sam u address book unosio podatke zivciralo me je kaj mi svako malo (sam od sebe) prebaci recimos a polja mobile na polje note:
to mi je malo islo na zivce...jel se i vama to dogadjalo??

ima jos koja stvarcica na koju me zelite upozorit da je super??
open my eyes!

Hvala svima cije postove sam cito i odlucio probat s Macom...
Tema zaključana.
30.03.2007 | 06:50
Kako nema tipka \"delete\"?!? Pogledaj malo bolje
Tema zaključana.
30.03.2007 | 11:05
Dakle, na punim tastaturama imaš ono što je svakom eplovcu dovoljno, a poznaješ pod imenom \"backspace\"... jer se pretpostavlja kamo ubadaš kursor. A na tastaturama koje nisu notebookovske imaš i ono što zoveš \"delete\".

I jedna i druga tipka potječu iz dva koncepta ideje kursora (u tekstu).

Delete (backspace) potječe od tekst kursora koji je nit, vlakno, što se stavlja između slova u tekstu, a onda,naravno, ubiijač od kraja prema početku.

Delete potječe od ideje kursora u tekstu u obliku pravokutnika, kojim selektiraš pojedino slovoo, a kad ga stisneš, onda se to slovo \"pojede\", i sve \"nizvodno\" od toga. Zapravo, užasno opasna tipka. Dakako, potječe iz vremena DOS-a, CP/M-a i sličnih starijih komandnolinijiskih sučelja.

GUI donosi grafički prikaz slova, a da bi slovu nešto uradio u načelu ga moraš selektirati, odabrati. Promijeniti font? OK. Drag/drop editirati prebacujući cijele pojedine dijelove rečenice (tipa \"nisam pošao kući\" u \"kući pošao nisam\").

WTF bi u tom sučelju, pa makar bili i Windowsi, radio jedan CLI delete? Pravio štetu? Pa, pravi je. Zbunnjuje ljude \"raskošnim\" izborom oba kursora, a ljudi imaju raskošan izbor (umjesto jednoga) a ne znaju čemu ni onaj jedan tolno služi.

Jasno?
Tema zaključana.
30.03.2007 | 19:37
Apsolutno nista jasno

@Drazen: Da al mi je delete fileova command + backspace a delete u tekstu fn + backspace...
puno kombinacija tipki...
mogli su to rijesit jednom univerzalnom delete tipkom al kao sto je MAK objasnio...bolje da nisu (?!?)
Tema zaključana.
31.03.2007 | 00:11
Da, istina. Bolje da nisu, razmisli ako bi bila jedna tipka koja bi automatski nešto brisala, onda bi se moglo desiti da slučajno izbrišeš nešto što ustvari ne bi trebao. Zato je za brisanje najbolja opcija po meni \"povuci i ispusti\", u smeće naravno. S druge strane brisanje baš i nije postupak koji se vrlo često koristi. Barem ne kod mene. Pozdrav.
Tema zaključana.
31.03.2007 | 00:15
Najbolje da koristiš kombinaciju \"označi/edit/delete. Mislim da je tako to Apple zamislio od samih početaka, koristi to i prijeći će ti u rutinu. Sve ti je to stvar navike.
Tema zaključana.
31.03.2007 | 00:47
Jasno...al malo sma naviko u illustratoru kad enkaj treba brisat samo klik na delete na tastaturi i to je to...
ma naviknut cu se...
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1520)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.71 Seconds

Provided by iJoomla SEO