Kupovina u inozemstvu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kupovina u inozemstvu

06.04.2007 | 07:26
Evo imam jedan mali problemcic..zelio bih se switchati,pa me zanima par stvari..pa bih molio za pomoc..
Konkretno imam priliku narucit probook iz amerike,pa me zanima hoce li biti ikakvih problrma pri radu na nasoj el. mrezi..
i \"problem\" tipkovnice.da li se to da srediti za nase dijakriticke znakove....
unaprijed zahvalan...
Tema zaključana.
  • User
  • Posjetitelj
06.04.2007 | 16:28
Tipkovnicu sumnjam. Mozes naravno u Mac OS-u stavit nas raspored tipkovnice i znakove ali samu tipkovnicu mislim da ne mozes mijenjat.

Sto se tice struje, samo mu pristekaj onaj konverter za nase uticnice i nece bit problema
Tema zaključana.
06.04.2007 | 20:39
znaci imam zeleno svijetlo da iz Velike jabuke nabavim jabuku..hvala..
Tema zaključana.
07.04.2007 | 21:39
Da li si razmisljao u garanciji? Ne daj boze da se nesto dogodi, tipa, baterija nabrekne ili nesto slicno? Da li si spreman slati ga nazad preko bare? Mene ne veseli taj dio.
Tema zaključana.
  • Dijete
  • Posjetitelj
07.04.2007 | 23:16
ne plašit čoeka.. MBP ima worldwide garancije.. zar ne?
Tema zaključana.
08.04.2007 | 00:37
Tako je
Tema zaključana.
08.04.2007 | 05:12
Dijete: ne plašit čoeka.. MBP ima worldwide garancije.. zar ne?
Uzzy: Tako je brale!!

Na papiru se veli da je tako...

Ali, u PCom-u nemaju nikakvu računicu servisirati laptop kupljen izvan Hr (nisu na njemu zaradili ni lipe) i stoga im se to baš i ne radi.
Daklem, u praksi očekivati zajebanciju i dugoročne pregovore...
Tema zaključana.
08.04.2007 | 05:18
hvala na brizi...al ako je tamo book pro 15'', 2000 dolara(cca.11000kn),a kod nas oko 16000kn...taman i da sam placam kvar koji nema sanse da prijedje tu razliku,opet mi se isplati...
a i covjece govorimo o mac-u..tako da mi je to najmanja briga...
Tema zaključana.
08.04.2007 | 05:24
jel tu worldwide garanciju imaju samo apple laptopi ili ju imaju i apple desktopi?
Tema zaključana.
08.04.2007 | 05:26
Istina, sadašnji modeli nisu toliko problematični kao prva generacija (s raznim dječjim bolestima).
Ali uskoro(ljeto-jesen) se očekuju novi modeli MBP-a...pa vidi šta ti je za činiti.
A koštat će isto 2000 $
Tema zaključana.
08.04.2007 | 05:32
koliko san skuzia,vise manje svi apple proizvodi imaju wwide garanciju..
Tema zaključana.
08.04.2007 | 05:34
onda predlazes da sacekam par mjeseci...pa da padne cijena ovih sadasnjih pro-a..
Tema zaključana.
08.04.2007 | 05:37
john_st: jel tu worldwide garanciju imaju samo apple laptopi ili ju imaju i apple desktopi?

Bit će da ih načelno imaju laptopi i iPodi...
Tema zaključana.
08.04.2007 | 20:56
Ne zelim (ili nezelim) plasiti covjeka, ali bojim se da smo mi u HR malo van ovoga worldwide. Sva Apple oprema ima worldwide garanciju (ja sam kupovao u UK neke dodatke, i dobio sam potvrdu da je tako), ALI, da li se isplati prolaziti kroz proceduru zamjene neke komponente ili uredaja?

Meni je baterija na MBP 17\" otisla u onu stvar, a procedura za novu je bila sljedeca (buduci zivim u Kastelima): odnio u Lame (u Splitu, gdje sam kupio mac), oni poslali u ZG, a ovi pak u Budimpestu, jer je tamo kupljen laptop (tako stoji na racunu). Tri tjedna je trebalo da posalju zamjensku bateriju. Mislim, ok, moze se raditi na laptopu i bez baterije, ali, onda se gubi smisao \"prijenosnog racunala\".

Zanimljivo je i sto se jedino u HR ne moze nabaviti AppleCare (produzenje garancije), bar ja takvu informaciju imam.

Trece, ako malo prosurfate po apple store-ovima raznih zemalja, shvatit cete da postoje Apple Store i kvaziApple store, kao sto je i ovaj nas (samo pogledas razlike u cijenama i shvatis da nas deru!!).
Tema zaključana.
09.04.2007 | 00:44
Nkead davno, u doba prvih PPC modela, svi uređaji su imali worldwide garanciju. Kasnije je to promijenjeno i sada je imaju samo laptopi i iPodi. Sto se Hrvatske tiče, ja se ne bih zabrinjavao, ako zatreba servis odneseš stroj u neku od susjednih zemalja. Ja sam svojedobno odnio Maca na servis u Trst, jer mi je bio bliže od Zagreba a bili su ekspeditivniji pritom i nikakvih problema. Ostalo što si rekao stoji...
Tema zaključana.
10.04.2007 | 14:56
ja upravo postao sretni vlasnik macbook-a pro.
malo mi je neobicno i tjeram windows parallel da radi ali imam problema sa cd-om.
ali uglavnom prezadovoljan s jabukom.
pravi zlatni delishes
Tema zaključana.
12.04.2007 | 19:48
Samo da kazem za tipkovnicu, dodes u jabuka store u velikoj jabuci i kazes \"slusaj lolo, ja sam Hrvat, meni ti triba č i ć radi čvaraka, čevapa i pič..., ups\" i ljudi ti namontiraju hrv pipkovnicu, samo ga moras malo vise sacekat.
Tema zaključana.
08.06.2007 | 03:41
ako se smijem ubacit...nema carine na osobnu informaticku opremu?
ako ne, onda mogu kupit MBP u americi i mahat sa njime jos u kutiji ispred nosa ovim nasim carinicima i nista mi ne mogu?
Tema zaključana.
08.06.2007 | 08:30
Carina je oko 5%, PDV je 22%, njega plaćaš pa maši.
Tema zaključana.
08.06.2007 | 11:34
fak...
a da ovako...kupim ga tamo i odma neku dobru torbu za laptop, pa to nosim i pravim se lud, a racun stavim u djon cipele?
a posto mi je ona kutija u kojoj dolazi draga, nju stavim u kofer i lijepo nikom nista...
ili sve skupa u kutiji stavim u kofer i nikom nista...osim ako kofer padne negdje na putu u avion kad se rastanem od njega...pa onda lijepo nazad u ameriku...ili kod nas u servis pljuvat pare...
ovo su mogucnosti koje ja vidim...koja bi od njih bila najizglednija??
molim ozbiljan odgovor zbilja, jer ako Bog da i upisem faks koji zelim, moci cu financirat jedan laptop MBP
Tema zaključana.
08.06.2007 | 18:55
Stavis ga u ruksak i nosis, ako ti je bas kutija toliko draga nosi je ali bi te taj komad kartona mogao skupo kostati...
Tema zaključana.
08.06.2007 | 20:42
Laptop staviš u torbu, a kutiju pošalješ u Hrvatsku poštom. Staviš unutra neke dvije tri majice, tek toliko. Ispada da je kutija samo paket za majice...
Tema zaključana.
09.06.2007 | 01:31
hvala na kreativnom prijedlogu
eto bas sam danas bio u maksimirskoj u jabuka-shopu i malo sam prckao po MBP 17\"...to je to...sveti gral...tih 10 minuta mi je stvarno vrijedilo
jos samo malo novaca i nadam se da cu pocetkom jeseni biti \"cistokrvni\" clan Jabucnjaka
Tema zaključana.
09.06.2007 | 21:52
mislim se da li da i ja primijenim taj recept sa laptopom u ruksaku ali iz njemačke. prvotno je ideja bila da mi rođak donese (jer je njemac) pa se rođak nešto naljutio pa ništa. drugotno je bila ideja odletit tamo a vratit se vlakom jer sumnjam da će mi u vlaku pravit neke probleme ko na aeropuerto, ali ako se riješim kutije i stavim makinu u laptop borsu mislite da bu prošlo?
Tema zaključana.
09.06.2007 | 22:33
a kolika je cijena u njemackoj? znam da je definitivno visa nego u sad-u
Tema zaključana.
09.06.2007 | 23:42
Cijena u SAD-u je najmanja, nakon zemlje u kojoj se proizvodi. Najbolje da pogledas na stranicama apple storea, samo odaberi drugu zemlju.

Ako te zanima otprilike odnos cijena MBP 17\" (za mjesec veljacu), evo sam bio sastavio jednu \"kartu\". Na njoj su cijene izrazene u dolarima i nije uracunat PDV pojedinih zemalja.

Hope it helps!

[img size=499][/img]
Prilozi:
Tema zaključana.
09.06.2007 | 23:53
Evo slike, valjda...
Prilozi:
Tema zaključana.
10.06.2007 | 03:39
hvala za ovo kartu
stvarno je korisna!
Tema zaključana.
13.06.2007 | 00:10
ja kada sam dolazio sa mbproom iz mexica, racun sam skenirao i bacio tj sam se izbjelio. u kutiju sam stavio prljave gace i carape a lap sebi na rame, nikakvih problema, iako sam hr granicu presao autom.

da je carinik i otvorio kutiju od laptopa, onesvijestio bi se na par sati, dotle bi ja vec bio doma
Tema zaključana.
14.06.2007 | 06:05
zakon...samo se nadam da nitko od carinika ne koristi mac i ne cita ovo
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1524)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.81 Seconds

Provided by iJoomla SEO