Gdje kupiti?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Gdje kupiti?

03.04.2022 | 19:42
Da ne navlaćimo temu oko jezika, iako su hrvatski, bosanski i srpski možda u korijenu slični, hrvatski i slovenski definitivno nisu.

Da, razumijemo se sa slovencima (donekle), ali se isto tako razumijemo i sa česima, ukrajincima i poljacima, jer koristimo slavenske jezike. Neću se praviti da sam lingvist, ali čujem dovoljno slovenskog da mogu tvrditi da je slovenci (po sluhu) spoj kajkavskog narječja sa utjecajem njemačkog i malo lokalnog dijalekta.

Fun fact: srpski jezik ima svoj layout, iako je identičan CRO/SLO layout-u: kbdlayout.info/KBDYCL/

Edit:
Ponuda se rasprodala. Ima još modela sa INT tipkovnicom
Tema zaključana.
  • overtherainbow
  • Posjetitelj
05.04.2022 | 07:55
Val76 kaže:
Mi smo kuci kupili Apple iMac 24", M1 8-Core CPU, 8-Core GP silber, deutsch, 8 GB RAM, 512 GB SSD MGPD3D/A za 1385 eura na Gravisu. Preko tvrtke i kad se unese OIB odmah skida PDV. Preko Gravisa smo vec jako puno toga kupili. iPhone, slusalice, itd. Citajuci ovaj forum shvatio sam da to sta radi Gravis nije ok i protivi se ugovoru s Apple-om. Bez obzira na to iskustvo kupovine na Gravisu nam je uvijek bilo brzo i ugodno.

Mali hint, uvijek nedjeljom bude x broj proizvoda dodatno snizen u formi neke vikend ponude.
Eto

Kako se na Gravisu kupuje preko tvrtke? Je li trebam napravit novi profil ili mogu kod postojeceg dodat novu adresu? Takoder sam poslao privatnu poruku vezano za to pitanje.
Tema zaključana.
05.04.2022 | 08:16
Mi smo napravili dva profila, privatni i poslovni. Za poslovni se kreira profil, unesu potrebni podaci i ceka se provjera Gravisa koji ce poslati ponudu umanjenu za PDV.

Odgovorio sam tu ako ce netko jos trebati info da ima
Tema zaključana.
05.04.2022 | 09:15
Naravno, firma najprije mora biti preko naše porezne uprave upisana u registar eu vat id.
ec.europa.eu/taxation_customs/vies/viesh...?selectedLanguage=EN

Svaki trgovac prije nego odobri naplatu bez poreza mora provjeriti u tom registru je li EU VAT ID kupca upisan u taj registar, i valjan. Tipično, EU VAT ID neke hrvatske firme je isti kao OIB firme, s prefiksom HR, ali nije uvijek tako (ne znam zašto ni o čemu ovisi).

Nakon kupovine, taj EU VAT ID račun bez poreza treba obratiti računovodstvo kupca te obračunati kao predporez (ili platiti) hrvatski PDV na plaćeni iznos.
Tema zaključana.
06.04.2022 | 13:37
Evo da javim povratno. Danas stigao MacBook Pro 14", odlična mašina.

Kao dugogodišnji korisnik Windows-a, još se moram naviknuti na nešto drugačije kratice, ali otom potom..

Ako netko kao i ja bude u prilici nabaviti SLO model po znatno nižoj cijeni, jedina (apsolutno jedina) razlika je što će popratna dokumentacija (koju, budimo ozbiljni, nitko ne čita) doći na slovenskom. Druge razlike nema. Tipkovnica je ista kao i HR layout (jer je HR/SLO isto, kao što smo ranije zaključili).

Tako da, ako negdje naiđete na dobru ponudu, navalite odmah. Ponuda koju sam ja iskoristio se rasprodala u manje od 2 dana, a bilo je preko 30 MacBook-a (14" i 16") na stanju.
Tema zaključana.
06.04.2022 | 13:44
Gdje ste kupili?
Tema zaključana.
06.04.2022 | 18:46
Val76 kaže:
Gdje ste kupili?

Preko vikenda je bila akcija na Mall.hr sa 25% popusta.

Mislim da trenutno još uvijek traje Mac Days akcija u više manje svim većim web shopovima (Sancta Domenica, Svijet Medija itd.), ali njihova akcija je samo na MacBook Air i MacBook Pro 13".
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (230)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.85 Seconds

Provided by iJoomla SEO