rookie question
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

rookie question

02.09.2007 | 17:11
pozdrav !
nakon mnogo godina stresa pod windowsima mislim da sam definitivno odlucio
pribacit se na mac....još jedno me muči...obzirom da nemam ni volje ni vrimena učit neki novi program da li postoji neka verzija ms office-a za mac.
Prvenstveno me zanima excel...Ne bih isao na onu soluciju instalacije windowsa...pa od njih i bjezim..
Da li sa kupnjom maca dobivam i os ili je to extra, i da...di mi je u Hrvatskoj najbolje (citaj najjeftinije) kupit stroj ?

hvala
Tema zaključana.
  • User
  • Posjetitelj
02.09.2007 | 17:59
Sa svakim Macom dobiješ kompletan OS, jednu igru, iLife paket (iTunes, iMovie, iPhoto, iDVD, GarageBand itd. mozda sam nesto zaboravio), probnu verziju MS Officea 2004 na 30 dana i jos dosta softvera kojeg mi se ne da nabrajat, puno vise nego uz bilo koji PC

Microsoftov Office dakle postoji u Mac verziji i izlazi pola godine-godinu iza Windows verzije ali onda na istu bude i nesto unaprijedjen i doda mu se jedna godina vise, npr. Office 97, 2000, 2003, 2007 za PC, a 98, 2001, 2004 i uskoro valjda 2008 za Mac
Tema zaključana.
02.09.2007 | 18:02
da naravno postoji MS Office verzija za mac ( word,xcel,pwpt) a imaš i Appleov iWoks suite tj appleov ekvivalent ms officeu, Pages(word) Numbers (excel) i keynote(powerpoint). Sa svakim Macom dobivaš predistalirani Mac OS X plus masu programa (ilife+iworks itd) koji ti olakšavaju rad. odi na www.apple.hr pa pogledaj za dealere u hrvatskoj
Tema zaključana.
03.09.2007 | 20:53
puno hvala na info....
jos jedno pitanje, da li mogu na mac importirat .pst (outlook) fileove
thx, much obliged !
pozdrav
Tema zaključana.
03.09.2007 | 21:23
.pst fileovi rade u inačici MS Office paketa za Mac - bez problema. Najjeftinije ćeš maca kupiti u Filexu (Zagreb). - Provjereno.
Tema zaključana.
05.09.2007 | 22:19
Nisam uspoređivao sve cijene ali MacBook koji sam kupio prije mjesec dana najjeftinije su imali u Snažna Računala (ZG). Bili su za nekih 800 kn (skoro 10%) jeftiniji od PowerComa i oko 500 kn jeftiniji od Filexa.

www.apple.hr/scr/apple/wheretobuy/
Tema zaključana.
13.10.2010 | 14:49
Pitanje za znalce - postoji li neki način importiranja (jednokratna akcija) velikih Outlook *.pst datoteka različitih starosti (Outlook 97 pst, Outlook 2003 pst, Outlook 2007 pst) u Mac Mail applikaciju?

Radi se o višegigabajtnim pst datotekama sa desecima tisuća emailova.
Je li isto moguće importirati na neki prihvatljivo jednostavan i rijetko izvediv način?

Ako jest, kako?

Zaboravih napomenuti - bez korištenja MS Office paketa na Macu! Ne bih instalirao niti koristio nikakav MS pa tako ni Outlook for Mac. Postoji li alternativa jednom nekako učitati PST (emailove, kontakte, zadatke, kalendar entrije, bilješke) i Mail.app, iCal, iAddress Book i onda dalje koristiti i raditi samo sa mac os native aplikacijama?
Tema zaključana.
13.10.2010 | 15:58
Možda nije najelegantnije ali radi:
www.jabucnjak.hr/forum/mac-os-x/53406-im...ova-iz-outlooka.html
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (465)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.69 Seconds

Provided by iJoomla SEO