mac book pro
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

mac book pro

06.12.2007 | 18:19
pomoć !!

novčići stižu i more me sletke brige...
gdje kupiti? evo konkretno pitanje i molim za pomoć...!!
definitivno mi se isplati kupiti komp vani ali postoji problem s tipkovnicom i njem leopardom...
kako funkcionira tipkovnica bez hr znakova....
znam da se oni mogu izvući, no jeli to na dugoročne staze funkcionalno....bavim se grafikom..!!?!!
Tema zaključana.
06.12.2007 | 22:42
Ako kupujes u Njemackoj mozes zatraziti i englesku tipkovnicu ako ti je tako lakse. Tipkovnica bez hrvatskih znakova funkcionira kao i ona sa hrvatskim znakovima osim sto isti nisu nacrtani na tipkama.
Ne postoji poseban OS X za odredjeni jezik, svi u sebi imaju sve jezike koji se prebacuju sa par klikova misem.
Tema zaključana.
07.12.2007 | 02:33
I to bi ti ja preporučio englesku pred njemačkom ali ne zbog naših slova već zbog y i z koji su na njemačkoj zamijenjeni a na engleskoj nisu.
Tema zaključana.
07.12.2007 | 06:24
I jos jednom: Slovenija= Europa=niza cijena+ nasa tipkovnica-DDV
Tema zaključana.
07.12.2007 | 08:53
+PDV
Tema zaključana.
07.12.2007 | 09:10
rkrosl je napisao:
I jos jednom: Slovenija= Europa=niza cijena+ nasa tipkovnica-DDV

al slovenci su cinkeri pa moraš platiti PDV
Tema zaključana.
07.12.2007 | 09:39
Pa kupi ga u Sloveniji pa idi u Trst na kavu:)
Tema zaključana.
07.12.2007 | 19:49
nije loša baza bar neću napravit puno kilometara

misliš da bi prošlo? a jel mogu onda se vratit iz italije po DDV ili mi ga odbiju u dućanu?

EDIT: a koliko je uopće DDV u Sloveniji?
Tema zaključana.
08.12.2007 | 03:12
naznam ako sam dobro shvatio....u sloveniji se dobije tipkovnica sa hr znakovima ( eng leopard)....jel se dobije i kakav merver kao i u austriji??
za prolaz na hr granici budem se pobrinuo ...
dal onda ispada ista cijena kao da kupujem u austriji, nisam provjeravao u njihovim dučanima...???

help, and tnx
Tema zaključana.
08.12.2007 | 23:54
ddv je koliko se sjecam nesto manji od pdva, mislim 18 ili 20 posto...

btw postoji i mali prijelaz na granici
Tema zaključana.
09.12.2007 | 03:08
reci koji reci koji reci koji
Tema zaključana.
09.12.2007 | 09:31
chega?
Tema zaključana.
09.12.2007 | 21:21
pa prijelaz
Tema zaključana.
10.12.2007 | 10:05
e
taj
dakle kad ides iz ljubljane skrenes tamo kod pumpe (zadnje prije granice) desno i onda otrilike ides za nosom.... nije tesko (to skretanje ti je nekih 10 minuta prije granice).
ne samo da izbjegnes veliki prijelaz nego i ne platis 5 kuna hrvatskim autocestama
Tema zaključana.
10.12.2007 | 19:15
i misliš da na tom prijelazu gadovi (ovaj slovenci) neće javit našima da sam kupio to i to u iznosu tom i tom?

ako je to tako, onda super
Tema zaključana.
12.12.2007 | 05:04
e to ti nemrem garantirati. znas, svacije veze na carini su ogranicene...
Tema zaključana.
12.12.2007 | 06:20
ma smradovi sve javljaju...stari i ja smo kupovali neke gume u dobovoj i pri potvrdi računa slovenci su javili našima da taj i taj auto ima nove gume:lol: a kolko je račun mogao bit 2000kn max..btw to je bilo na bregani na tom malom prijelazu!al ovo za autoput stojiB)
Tema zaključana.
12.12.2007 | 08:11
Boom22 je napisao:
ma smradovi sve javljaju...

Mislis smrad?Koliko ja znam oni imaju jednog carinika za cijelu drzavu
Tema zaključana.
13.12.2007 | 04:23
ne bi vjerovao. sad znaju imat i austrijske policajce. valjda da ih kontroliraju...
Tema zaključana.
19.12.2007 | 10:28
Nisu ti to austrijanci već njihova republička carina koja ih guzi a i nas.
Taj ne mrda, samo govori ili kaže prstom u desnu stranu na parking i rastavlja ti vozilo. Mene par put kontrolirali.
LP
Tema zaključana.
19.12.2007 | 10:33
Nisu ti to austrijanci već njihova republička carina koja ih guzi a i nas.
Taj ne mrda, samo govori ili kaže prstom u desnu stranu na parking i rastavlja ti vozilo. Mene par put kontrolirali.
LP
Tema zaključana.
19.12.2007 | 21:42
ajde ajde znam shta pricham. pisalo POLIZEI i uniforma drugacija. nisu oni zeleni tutleki.

LP
Tema zaključana.
20.12.2007 | 09:37
Kay je napisao:
ajde ajde znam shta pricham. pisalo POLIZEI i uniforma drugacija. nisu oni zeleni tutleki.

LP

ak im tak piše onda je tak. nemoj se ljutit odma. ovi tu kraj nas su uglavnom iz njihove državne, republičke il kak već i odnose se prema tebi ko da si glavni švercer.
Tema zaključana.
20.12.2007 | 15:29
ne ljutim se al sam bio valjda triput tjedno na granici, pa sam poceo shvacat kako stvari rade. trebas se samo postavit ko da su ti najdosadnija stvar na svijetu i prolazis...
Tema zaključana.
23.12.2007 | 02:49
Ja sam svog uzeo u Filexu, čekao ga otprilike 2 tjedna, došao je sa Tigerom ali su mi stavili Leoparda, sve apdejtove i Neo Office. Mislim da su u Hrvatskoj najjeftiniji..sad...bilo bi odlično da ti ga netko uzme na firmu, to ti je 3000 kn pdv-a manje.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1043)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.17 Seconds

Provided by iJoomla SEO