Lijevo-desno
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Lijevo-desno

07.09.2008 | 02:45
Bok, imam jedno glupo pitanje! Posjedujem MacBook i nekako mi se sve čini naopako.
Mislim, sve je postavljeno na krivu stranu (na lijevu)... od ikonica(crveno-žuto-zeleno) pa sve do USB utora. E, sad makar sam ljevak miša koristim u desnoj ruci, ali mi se čini da je žica nekako prekratka kad je prebacim iza MacBooka(miš je MightyMouse), pa mi je sad to malo čudno. Šta su mi prodali model za Saudijsku Arabiju????
Zanima me baš zašto Apple forsira utore na lijevoj strani kad svaki drugi laptop koji nije mac ima utore na desnoj strani...
Tema zaključana.
07.09.2008 | 02:56
MacBook Pro ima utore s obje strane...ne znam, Apple je uvijek bio friendly prema ljevacima i desnjacima i pazilo se na te stvari valjda su kod MacBooka morali ici na neke kompromisa. A to sa duzinom kabela je posebna prica kako u krenuli uskoro ce biti dugacak 5 cm... Na ostalo ces se jednostavno morati priviknuti!
Tema zaključana.
07.09.2008 | 12:10
Ja MightyMouse imam uštekan na tastaturu (imam Mac Mini), s desna pa mi je kabel i predug. Zapravo je dovoljno dug da bude uštekan i s lijeve strane.

Ali evo baš si me zainteresirao pa sam ga probao uštekati u stražnji USB od svoje Toshibe 17" i sasvim mi je komotno dug kabel (a USB utori su straga sasvim lijevo).

Koliko kabela ti treba? Mislim, meni je ograničenje duljina moje ruke, a ne duljina kabela...

Glede ikonica - kako ti misliš - "naopako"? U odnosu na Windowse? Možeš isto tako reći da su Windowsi naopako.

Osim "ikonica" i USB-a što ti je još naopako?
Tema zaključana.
07.09.2008 | 13:09
Ma, to je uglavnom to, nekako su mi te dvije stvari u početku bile čudne; al sad je ok, privikavam se. I smetalo me što zeleni gumbić ne maksimizira prozor preko cijelog ekrana...
Možda je valjda sve to navika od predugog korištenja Windowsa.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
07.09.2008 | 13:24
Zeleno je optimize, a ne maximize.
Tema zaključana.
07.09.2008 | 13:38
Aha. Nisam znao. E i imam još pitanje, da ne otvaram novi topic.
MacBook mi ne prepoznaje mobitel (Nokia N73). Jednostavno upišem šifru u mobitel u Bt assistent i onda se program zamrzne. Software na Nokiji je najnoviji, a OS je 10.5.4
Tema zaključana.
07.09.2008 | 16:17
MacBook mi ne prepoznaje mobitel (Nokia N73).
Imam Nokiu 6288 i spaja se samo preko BT-a.U MacBook-u uključiš BT i u Nokii te valjda znaš kako ići u postavke za traženje BT -a.U obje opcije ideš na traženje prisutnih BT uređaja a dalje slijediš postupak spajanja.Neznam sad napamet ,ali ako ti zapne mogu pogledati.
Tema zaključana.
08.09.2008 | 00:56
Znam, to sam i napravio. Ali kolko vidim izgleda da jednostavno ne radi BT s novim firwareom za N73 i Leopardom
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1292)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.63 Seconds

Provided by iJoomla SEO