Friški korisnik
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Friški korisnik

• dpasaric
  • Posjetitelj
17.07.2009 | 15:13
@ipetri68 - bit ću iskren, bolje nego da foliram da me to zanima - dakle, sorry, ali ne mislim brinuti o Windows korisnicima na Jabučnjaku!

Za Windowse postoji tisuće mjesta i oni sigurno nisu uskraćeni. Što se tiče SIT formata uopće ga nije problem koristiti na Windowsima. Dok sam na starom poslu radio na PC-iju, ja sam ga redovito koristio. Postoji i freeware expander koliko znam. Kada jednom budemo radili reviziju naših arhiva možemo to prepakirati u ZIP.
Tema zaključana.
17.07.2009 | 15:37
ipetri68 je napisao:
Davore, nije li Jabucnjak i za iPod/iPhone korisnike? Ne koristi li podosta tih korisnika Windows?

Na nasu srecu Jabucnjak je vise orijentiran na "prave" Macovce, za ove druge postoji MacKorisnik.com na kojem je sad vec 90% postova vezano uz iPhone tako da ti je bolje da pomoc potrazis tamo ako si na Win.
BTW Kao sto Davor kaze Stuffit Expander je free i postoji normalna verzija za Win strojeve tako da sit nije nikakva prepreka ali da se taj format vise ne koristi to je istina i zasluzan za to je i sam Stuffit koji je u punoj verziji postao pravi bloatware u stilu Nortona pod Win.
Tema zaključana.
17.07.2009 | 16:36
ipetri68 je napisao:
A zasto su onda Jabucnjak wallpaperi zapakirani u .sit?

Primjedba na mjestu, prepakirat cu ih u zip prvom prilikom.
Tema zaključana.
17.07.2009 | 16:50
@Riba Hvala.
@MoschuS Koristim i Mac i Win ali preferiram Win jer mi je puno brzi(da, i to je moguce ). A StuffIT imam vec duze vrijeme instaliran, ali zasto bi svi morali novi software skidat radi (u zadnje vrijeme) nestandarnog formata?
Tema zaključana.
17.07.2009 | 22:19
ipetri68 je napisao:
preferiram Win jer mi je puno brzi(da, i to je moguce ).

Ne. To sigurno nije moguće ako uspoređuješ strojeve podjednakog hardvera.
Tema zaključana.
18.07.2009 | 00:54
smayoo je napisao:
ipetri68 je napisao:
preferiram Win jer mi je puno brzi(da, i to je moguce ).

Ne. To sigurno nije moguće ako uspoređuješ strojeve podjednakog hardvera.

Pa nisam ni rekao da je podjednaki hardver...
Tema zaključana.
18.07.2009 | 13:40
Loll! Pa cemu onda opce usporedba ako ti je, recimo, quad core win stroj brzi od g4 iBooka?
Tema zaključana.
18.07.2009 | 15:24
Kakva usporedba?
Tema zaključana.
18.07.2009 | 21:43
ipetri68 je napisao:
Kakva usporedba?

Upravo ova tvoja rečenica: "Koristim i Mac i Win ali preferiram Win jer mi je puno brzi (da, i to je moguce)"

@Davor - Stuffit je postao takav bloatware i maltretirancija da je zločin s tvoje strane svaka dodatna minuta u kojoj su ti wallpaperi i dalje u SIT formatu.

Već jako dugo ga izbjegavam, a kad naletim na njega, uglavnom opsujem sočno nekoliko puta. Zašto? Jer "besplatnu" Stuffit expander arhivu NE MOŽEŠ tek tako lako skinuti - moraš ju prvo iskopati na stranicama proizvođača, zatim ostaviti neki mail, pričekati da ti pošalju mail, kliknuti na link, još malo čekati i prtljati i tek onda možeš skinuti Expander. Puno previše gnjavaže, vjeruj.
Tema zaključana.
19.07.2009 | 03:15
Pozdravljam drustvo.Novi sam korisnik(nekih mjesec dana) i imam par pitanja,pa ako mi netko moze pomoci.

NOTE: Be sure to place a linefeed at the end of your script. Forgetting a terminating linefeed is a common beginner's error.

Ako bi mi mogli pomoci sa ovim terminating line feed.Kako to izgleda (se pise)?

Takodjer sam instalirao ADOBE flash player(latest -link iz Youtube-a) jer mi se neki videi nisu otvarali .Kako da provjerim je li pravilno instaliran u plug in folder-u,jer mi se cini da je tamo,no ni dalje mi se video ne otvara sa istom porukom (not latest flash player or java script not enabled).Instalacija prolazi sa porukom successful .

Zahvaljujem
Tema zaključana.
09.08.2009 | 10:54
ipetri68 je napisao:
Po meni je najbolji audio/video player iTunes, ali svatko ima svoje mišljenje pa necu o tome previse. Pandan Wineu je upravo Wine wiki.winehq.org/MacOSX

Reci, molim te, da li si ti (ili netko drugi) iskompajlirao taj Wine? Komplicirani su, brate... Ne da mi se sad skidat, pa instalirat taj Xcode, pa onda se snalazit po tome, pa... A sve zato da probam kakav je i da li rade neke jednostavne stvari, i da li je to uopće brže od dizanja Parallelsa i bootanja Windoza.

Što bi rekao Roger Murtaugh, "I'm too old for this shit"

Elem, ako ima netko tko je iskompajlirao Wine, molim da mi pošalje rapidshare link. Hvala!
Tema zaključana.
09.08.2009 | 11:26
Ja sam bio instalirao (Dar)Wine... medjutim napravio sam format diska u medjuvremenu... Uglavnom, radio je bez problema, kako mi je i radio na GNU/Linuxu, i naravno da je brze od bootanja u Windoze Da mi treba jos jedna-dvije win aplikacije, ovako bi ih vrtio u svakom slucaju. BTW, pokazalo se da WINE brze izvodi neke win aplikacije, nego kad ih se nativno vrti na windozima... ali da ih vrti i malo sporije, bilo bi prihvatljivo IMHO.
Potrosi 20min pa probaj, vjerujem da s tvojom razinom znanja ne bi trebao naici na ikakve poteskoce.

bok!
Tema zaključana.
09.08.2009 | 11:32
Hvala na komplimentu, ali već dugo je u mom životu vrijeme najvažniji resurs. Košta me previše vremena za jednu leteću probu s malo šanse za uspjeh. Zato moja molba i dalje stoji.
Tema zaključana.
09.08.2009 | 12:52
Hmm, evo meni se iskompajlirao sada Wine, Mini se mucio pola sata s tim LOL. Uglavnom radi bez problema, probao sam dvije aplikacije i rade, cak i zvuk svira... doduse iz 15MB sourcea sad imam 469MB velik folder u kojem mi je wine, pa mi je malo problem to uploadati bilo gdje... Provjericu jel mogu to kako smanjiti, jer me zbilja cudi da je tako veliko to

wiki.winehq.org/MacOSX/Building

BTW, radio sam po ovim uputama, i kako sam imam vec instaliran XCode, samo sam trebao cekati dok se to kompajlira sve... doduse, prvi put kad sam radio trebao sam i XCode instalirati, a to je isto trajalo... Ali uglavnom Wine RADI, reci za koju ti aplikaciju treba pa mogu probati ak oces biti siguran

bok!
Tema zaključana.
09.08.2009 | 23:42
Hvala na dobroj volji. Radi se o specijalističkim aplikacijama i nisu jednostavno dostupne.

Slažem se da je 470 MB puno za transfer preko neta. To znači da ću se ipak morati pozabaviti Xcodeom. Kad nađem vremena...

U međuvremenu pitanje:

Kako se uopće "instalira" aplikaciju pod Wineom? Ono - aplikacija dolazi kao setup.exe ili nešto.msi. Kako pod Wineom od toga dođe normalna aplikacija?
Tema zaključana.
09.08.2009 | 23:48
Otvoris terminal i odes do foldera gdje ti je wine i ukucas ./wine /path/do/aplikacije.exe... i onda ti se otvori aplikacija i dalje je instaliras ko da si na windozima... U konfiguraciji Winea odredis gdje da ti drzi svoje foldere, Program Files i ostalo jelte...

Naravno dalje mozes olaksati pokretanje aplikacija koje ces cesto koristiti pomocu bash aliasa i tak...
bok!
Tema zaključana.
10.08.2009 | 00:44
Cool. Hvala.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (493)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.77 Seconds

Provided by iJoomla SEO