MacBook Pro 13" 2.66GHz ili Acer Aspire 8943G etc.
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacBook Pro 13" 2.66GHz ili Acer Aspire 8943G etc.

21.06.2010 | 16:51
A što mislite o nekom 17" Macbook pro stroju polovnom?

Da se naći...sad isplati li se za taj posao?
Tema zaključana.
21.06.2010 | 17:34
ecvis17 je napisao:
A win7 puno ljudi hvali ... pa valjda je onda ok ... morat cu i ja to moalo vidjeti.

Hvalim ga i ja. U smislu da je bolji od XP (i od Viste, naravno, ali od Viste je bolja i prazna konzerva sardina). Ali nije bolji od OS X. Ali je usporediv. Što prije nije bilo slučaj.
Tema zaključana.
21.06.2010 | 20:58
croalpha je napisao:

http://www.betanews.com/joewilcox/article/Why-I-chose-Windows-7-over-Snow-Leopard-and-you-should-too/1253136981

Pročitao sam 3 puta i dalje mi nije jasno što je to što bi me trebalo prebaciti na Win 7 ?????
Hmmm.... ne kužim
Tema zaključana.
21.06.2010 | 21:12
Law ... ne clanak ni meni nije rekao nikakvu konkretnu informaciju, osim sto spominje ekran od sonija mi nista nije ostalo u glavi.

U biti on govori kako je Win7 bolje dizajniran UI

Tema zaključana.
21.06.2010 | 21:32
Htjedoh samo dometnuti da brojke nisu sve. Po toj logici, svaka osrednja mainstream japanska HIFi komponenta doslovce satre bilo koji high-end audiofilski proizvod, posebno onaj koji ima lampe umjesto tranzistora. A praksa je, kako znamo, bitno drugačija.
Smayoo, podrži me!

ALi, slažem se posve s razmišljanjem da kupiš ono kaj ti paše i s čim si zadovoljan, jer buš to i tak ti koristil, a ne ja ili netko drugi s Jabučnjaka. To će biti tvoj komp na kojem ćeš raditi ti. I to je najbitnije. Tražio si savjete od nas, odlučio si ih zanemariti i to je to. Tvoje pravo, punoljetna si osoba. A ako je taj prozor Sedam (zvuči borgovski, ako smijem dometnuti:unsure: ) zbilja OK, onda tim bolje

Uživaj, enivej
Tema zaključana.
21.06.2010 | 21:52
Podržavam te, naravno. Isto vrijedi i za aute. Zapravo za sve. Ali uvijek postoje ljudi koji ne priznaju taj tzv. "intangible value". Heto...
Tema zaključana.
22.06.2010 | 13:01
Pozdrav mladi kolega...

Prije godinu ipo dana san razmišlja o kupnji novog računala,dilema je bila obnovit PC-kantu ili preći na Apple...

Prvi izbor mi je bija MacBookPro 15". Manji ekran ( 13" ) je premali, a veči ( 17" ) je preskup ... 15" - ca se činila odličnim izborom ...

Pitanje je bilo , koliko mi je nužna pokretljivost računala??... posebno zato jer u radu ne mogu bez wacom tableta...

Drugo pitanje je kvaliteta i veličina ekrana.... za štampu je potriban kvalitetan ekran, a za ugodan rad i veliki ekran jer san na staroj !9"-tici počeja gubit vid ...
...
ako uziman laptop obavezan je i dodatni kvalitetan monitor, koji ne košta ispod 5000 kn ....

Treće... snaga računala , procesor i sl.... nabiješ masu RAM-a i nema straja ....

Nakon svega odlučija san se za 24" iMac i to je najbolji potez koji san moga napravit... sljedeći potez bi bija kupit iPad i olovku, tako da mi služi kao Sketcbook kad san na putu ili popodne negdi na kavi ....

e sad...

Koliko je tebi potriba da imaš laptop...radiš naslovnice knjiga ? Kakav je to terenski rad koji moraš odrađivat za naslovnicu knjige, da moraš imat prijenosno računalo ???

... Ili bi ti volija malo sist na Bače pit kavicu i radit dizajn ... hm...( to je i meni bilo interesantno ,ali san srićon odusta )

Moj je savjet ... kupi 27" iMac , montiraj ga na radni stol i uživaj... Ako ti je puno novaca, kupi polovni 24"iMac 2,8... možeš ga naći za 8-9000 kn ...

U Splitu otiđi u DePolTrade, tamo ćeš dobit savjet i možeš provat kako je radit na Mac-u...

Ako ne,... možeš svratit do mene pa pogledat kako to izgleda, ...

... i ja san se lomija prilikom odabira, ali sad san masu zadovoljan...

eto.....nadan se da san bija malo od pomoći
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (655)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.71 Seconds

Provided by iJoomla SEO