Finn + 1 ;)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Finn + 1 ;)

20.08.2010 | 23:49
evo, da se pohvalim: preobratio sam konačno i curu - za par dana joj dolazi novi Mac mini.

vezano za to, par pitanja:

a) pošto još nismo nabavili Mac tipkovnicu može li spojiti svoju staru Logitech usb tipkovnicu, hoće li sve raditi i treba li šta namještati?

b) kako nam je najbolje povezati naša dva Maca za razmjenu podataka, mogućnost printanja na jedan printer i sl.?

p.s.
ako netko ima viška stariju HR tipkovnicu, nek se javi...
Tema zaključana.
20.08.2010 | 23:57
Super, neka napravi acc ovdje, da se vidi koliko nas ima A pitanja:
a) Logitech tipkovnicu moze spojit bez problema, samo ce se Win key zamjenit s commandom
b) Ovisi koji(e) Mac(ove) ti imas, mozda je najlakse spojiti Minia na printer i onda preko AirPorta shareati printer i fileove
Tema zaključana.
21.08.2010 | 00:01
ja imam iMac, a često razmjenjujemo razne fajlove i printanje. printer je spojen "na mene" i tako bi bilo najzgodnije i da ostane.
Tema zaključana.
21.08.2010 | 00:04
A onda sve ovisi o tome koliko su blizu jedan drugome, zica je brza za razmjenu fajlova, ali AirPort je ljepsi i laksi za namjestanje
Tema zaključana.
21.08.2010 | 00:10
žica mi je draža, u svakom slučaju...
Tema zaključana.
21.08.2010 | 00:17
A na internet se spajas isto preko zice? Ako da, Macovi ce se automatski medusobno prepoznati kad se spoje preko istog ADSL modema, jer onda (koliko ja znam ) postaju dio istog LAN-a, pa Bonjour radi svoje sam sto se tice File Sharinga. Kako ide s printerima preko zice ne znam
Tema zaključana.
21.08.2010 | 00:23
da, spojeni smo žicom na net: imamo ruter u sobi koji je spojen u modem, a naša dva kompa onda idu u taj ruter. super, jedna briga manje.
saznat ću još šta s printerom.
hvala.
Tema zaključana.
21.08.2010 | 00:25
Preko žice, ili preko bežice isto je. S Maca na Mac ide sve bez problema. I printanje, i šeranje podataka. Bonjour.
Tema zaključana.
21.08.2010 | 00:26
znači, moram se upoznat s Bonjourom? to sve u njemu treba porihtat?
Tema zaključana.
21.08.2010 | 00:30
U tome i je stvar, nema se sta porihtat. Fora u Bonjouru je da se Macovi (i PC-i s instaliranim Bonjourom) na istoj mrezi sami pronadu, i spremni su za shareanje fileova i printera itd.
Tema zaključana.
21.08.2010 | 00:34
ok, super. vidjet ćamo za par dana...
hvala.
Tema zaključana.
21.08.2010 | 11:48
Zica je jeftinija. LOL
Ali s AirPort Extreme je über jednostavno. Mores i disk i printer spojiti (100% radi). Moja preporuka.
Tema zaključana.
21.08.2010 | 11:53
Zica nije jeftinija, jer je AirPort besplatan Nisam mislio na AirPort Extreme (ni Express, a ni Time Machine ), nego sam AirPort spomenuo kao Appleov naziv za WiFi
Tema zaključana.
30.08.2010 | 01:08
sve prošlo super brzo i jednostavno - što se tiče file sharinga.

sad mi je samo ostalo umrežiti printer da ga obadva maca mogu koristiti. pokušao sam, ali nisam uspio.
printer je spojen na iMac koji je preko rutera umrežen s Mac minijem. šta i kako treba namjestiti da se s Minija može koristiti taj printer?
Tema zaključana.
30.08.2010 | 02:59
Kad su oba (žicom ili bežicom) u istoj mreži, na iMacu u System Preferences pod Printer zakvači opciju ”Share this printer on the Network”, a zatim kad na Miniju hoćeš nešto printati daj mu da traži printer (Add Printer, ili tako nešto). Kad ga nađe, pokupi drivera iz iMaca i instalira se, Mini će ga uredno ”posuđivati” i to je to! Jedino što ti iMac mora biti upaljen kad s Minija šalješ nešto u print...
Tema zaključana.
30.08.2010 | 12:45
evo, radi.
ma izgleda da sam ja to pokušavao prije nego su mi kompovi bili softverski povezani. čim sam ih ja umrežio preko file sharinga i printer je odmah profunkcionirao. prije mi ga uopće nije htio dodati jer ga nije mogao naći...
hvala. sve pet.

kad se samo sjetim onih j... windowsa i ovakvih stvari na njemu - prestrašno...
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1057)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.75 Seconds

Provided by iJoomla SEO