Pomoc Mac vs PC
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pomoc Mac vs PC

06.11.2011 | 15:56
Pozdrav,
novi sam tu i imam jednu dilemu i nadam se da ce te mi moc pomoc

Dakle o cemu se radi,uzimam novi laptop i nasao sam jedan macbook white (polovan) i jednu thosibu novu u ducanu (o kojoj znam samo da ima 4GB ram-a jer nisam bija tu kad je brat gleda). E tu je sad problem razlika u cijeni im je u 500 kn i meni treba savijet da li da uzmem taj mac ili ne...
Tema zaključana.
06.11.2011 | 16:05
Ne.
Tema zaključana.
06.11.2011 | 16:10
jel moze malo pojasnjenje zasto ne ?
Tema zaključana.
06.11.2011 | 16:28
Polovni laptopi bez garancije su macak u vreci, a posto ocito nemas previse iskustva s Mac-ovima i moj bi savjet bio da to ne uzimas samo tako Osim toga nisi rekao ni u korist kojeg laptopa je razlika 500 kn...
Tema zaključana.
06.11.2011 | 16:39
znam to zato prvo pitam i nec cu nekog da ga pogleda je li se uredu ne slikama izgleda odlicno....thosiba je skuplja za 500 kn
mogu stavit link od mac-a tu ako zelite?
a to da nemam previse iskustva sa mac-om stoji jer sam ga samo koristija jedanput na jednoj svirki,ugl samo sam koristija traktor na mac-u i to je to
Tema zaključana.
06.11.2011 | 16:47
Nije Thosiba, nego Toshiba
Velim, ako taj Mac nema garanciju mozes ti se dogoditi da krepa nesto vitalno (npr. maticna) i onda si zaglavio sa investicijom od X tisuca kuna i jos toliko ako ga zelis osposobiti. Naravno, u slucaju da ima to je onda druga prica, odnosno trazi svakako nesto sto ima garanciju. Zapravo, ovdje se radi o kruskama i jabukama...
Tema zaključana.
06.11.2011 | 19:35
uvik zamjenim neko slovo kad pisem u pravu si,ja stvarno ne znam sto da radim sada :/
Tema zaključana.
06.11.2011 | 19:56
Ocito je da zelis Mac. No vjerojatno znas i sam da Macovi nisu bas jeftini, pogotovo u usporedbi sa danasnjim jeftinim laptopima. Ja ti preporucam jos malo prouciti Mac filozofiju i informirati se sto bi ti moglo faliti ili sto ces dobiti s Macom, a u medjuvremenu skupiti jos love za postenu stvar
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
06.11.2011 | 20:11
Koliko je star MacBook? Inače MacBook serija nije imala nekih "serijskih" kvarova, ako nešto može krepati obično optički drive ili hard, a treba vidjeti i koliko ciklusa ima baterija. Dakle, ja bih odlučio nakon što bih uživo vidio i dobro pregledao MacBook. Ako nisi tome vičan, nađi nekoga tko je - obavi Apple Hardware Test, probaj pržilicu, sa iStatom možeš vidjeti detalje o bateriji itd...
Tema zaključana.
06.11.2011 | 21:13
Eto. Zato ne.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
06.11.2011 | 23:27
Slažem se! Ali ovako barem zna koje opcije postoje teoretski!
Tema zaključana.
07.11.2011 | 01:27
onda smo se krivo razumjeli naravno da ne bi uzeja nesto prije nego bi se raspita o tome i pogleda uzivo nije mi prvi put da kupujem nesto polovno mene je zanimalo ako je sa mac-om sve ok sa njim da li da njega uzmem ili radije novi laptop konkretno tu toshibu jer ovaj mac je 2.4 procesor 4GB ram-a i 500hd jos lik kaze uz nadoplatu od 100 kn stavi veci hd...
Tema zaključana.
07.11.2011 | 07:26
Ovo s nadoplatom mi je sumjivo.
Tema zaključana.
07.11.2011 | 08:37
To je vjerojatno trgovac sa njuskala koji prodaje barem 15-ak raznih mac prijenosnika. Tu i tamo i koji imac.
Specijalno me nervira da svaki ali bas svaki dan iznova postavlja svoje oglase da bi se naravno prikazali prvi
Tema zaključana.
07.11.2011 | 09:21
Zar nema na Njuškalu ignore kvačica (da ti ne prikazuje oglase od tog-i-tog prodavača)?
Tema zaključana.
07.11.2011 | 10:16
Ramos - kolko ja vidim ti jos nisi odlucio preci na osX, nego si odlucio kupiti novi laptop. Ak ti je svejedno koji ces sistem koristiti onda si kupi novi komp i bez brige si.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (447)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.65 Seconds

Provided by iJoomla SEO