Kupovina u Austriji
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kupovina u Austriji

14.02.2005 | 13:59
napokon sam nakon dvi godine skupljanja ustedio za novi Powerbook 15 inch.. inace to ce mi biti prvi mac..
Uskoro se spremam u Austriju pa me zanima kolika je carina na tehniku i dali moze koji savijet pri kupovini applea u austriji.. koji ducan ako neko zna.. ili bilo kakve cake koje bi mi koristile..
hvala
Tema zaključana.
14.02.2005 | 14:05
Carina je takva da ti dodje na isto ako kupis kod nas, jedino da stavis u neki bunker u autu pa da prodjes bez carine -he he.
Tema zaključana.
14.02.2005 | 15:43
Na racunala se ne placa carina. Eventualno te moze uhvatiti PDV.
Tema zaključana.
14.02.2005 | 17:05
S tim da ako kupi Powerbook i ulozi minimum truda da isti ne izgleda kao da je upravo kupljen u Austriji, nece platiti nista (upravo je, je li, bio vani na poslovnom putu sa svojim notebookom). Naime, vec neko vrijeme dosta 'labavo' gledaju an to. Nekad sam pri svakom izlasku iz zemlje morao prijavljivati notebook da ga iznosim (i trpiti ljute poglede ostalih putnik au kombiju za Ljubljanski aerodrom), dok mi pred cca dvije godine carinik nije rekao da vise ne trebam prijavljivati Powerbooka jer se gleda kao dio osobne prtljage.
Dakle kupi ga, u isto vrijeme kupi i torbu, te sve aranziraj kao da je vec koristeno
Nadam se da netko iz carine ne cita ovo i ne doceka te... :-?
Tema zaključana.
14.02.2005 | 17:16
Sve kako je Riba rekao. S tim dodatkom da Mac, gle divote, dolazi s preinstaliranim OS X tako da ako te neki nadobudni carinik i pita da mu pokazes da je to koristen komp, a ti otvoris komp i mrtav hladan mu ga pokazes. Ionako nije tu divotu nikad vidio. Mozda ga i navuces da switcha ))
Salu na-stranu, mene je zadnje jebavalo u Istri, isao sam prijavit komp na izlasku da ne bude frke na putu u Italiju. Na kraju je odustalo i reklo da se na manje kamere i na notebook ionako gleda kao na osobnu stvar. I iPod, discman i slicne stvari isto prolaze.
Sretno.
Tema zaključana.
14.02.2005 | 20:43
kaj ako nesto takvo pokusas ako letis iz U.S. ili CA?

(super je ako imas frenda ili poznanika koji ima dvojno drzavljanstvo npr. U.S.-Hrv. -> oni mogu bez carine i poreza unositi nove stvari iz jedne drzave u drugu.)
Tema zaključana.
14.02.2005 | 21:17
Nema veze otkud letis. Ja sam Powerbooka vec prosetao do Amerike i natrag.
Tema zaključana.
14.02.2005 | 23:28
"Nema veze otkud letis. Ja sam Powerbooka vec prosetao do Amerike i natrag." -bez da si ga prijavio?
Tema zaključana.
14.02.2005 | 23:45
mislio sam na ono - da svratis onako uz put u apple store u U.S. i kupis npr. powerbook, a ukoliko te netko u povratku pita za PB -ti mu mozes farbat da je PB u tvojem vlasnistvu od prije...
Tema zaključana.
15.02.2005 | 14:00
Tako je. Ja sam svojega nosio odavdje tako i natrag, bez da sam ga prijavljivao - isto tako sam ga mogao kupiti preko i hladno donesti ovdje.
Tema zaključana.
15.02.2005 | 16:50
pa to je cooool!!, pa to je super cool!!
Tema zaključana.
15.02.2005 | 17:54
a sta kad bi prijavio povrat poreza?
Tema zaključana.
15.02.2005 | 18:19
cuo sam da slovenci kad potvrdis na granici za povrat poreza posalju faxom ili ako li vec nasima pa kad dodjes do nas onda nemos rec da nije nov..
ili sam mozda krivo cuo.. volio bi da sam u krivu jer uz povrat poreza kupovina u austri je vrlo isplativa..ustedio bi oko 2 - 3 tisuce kn.. to nije malo
Tema zaključana.
15.02.2005 | 19:21
Dobro si cuo nazalost.
Tema zaključana.
16.02.2005 | 23:56
pa je postoji koji nacin da se to izbjegne?
cuo sam da se povrat poreza moze uzesti i u austriji.. prijatelj rekako da je on to rijesio u u becu.. samo sta je problem sta oni opet to tebi uplate na karticu, visu mislim pa ti to onda sidne za misec dana na tvoj racun ili tako nesto..
ma nemam pojam vise.. jebemu..
svejedno hvala svima..
Tema zaključana.
20.03.2005 | 09:12
pokusavam razviti strategiju izbjegavanja c@rine i PeDeVea kod kupnje PBa(jer sam jaaako kratak kaj se $€$€$€ tice)

ali ovaj put se ne radi o odlasku u austriju vec da mi netko u U.S. kupi PB, koristi ga par tjedana (malo "rascerupa" kutiju), pa ga opet lijepo zapakira i posalje mi ga kao gift (onak lijepo zapakiran u papiru sa sljokicama)

-hoce li pasti na "juzd gift" scenarij?

kaj vi mislite, dal ce upaliti ovakvo sto?
kakva su vasa iskustva?

(dal netko zna je li moguce izbjeci(tj. kasnije odbiti) barem PDV ako se salje na ime, adresu neke firme?) -mislim ako mi ga ipak ocarine

"plis, vrajt jor apinijn, šer dem vit as(mi) aj'm mizrebl"

TOPLO SE NADAM DA OVAJ POST NECE PROCITATI NETKO(-NITKO!!!) IZ DOTICNE INSTITUCIJE

pozdrav....

[]
Tema zaključana.
31.03.2005 | 11:51
bezma mislim da slovenci to nerade. potvrdiš štojer na kad uđeš u sloveniju odeš do najbliže pošte i pošalješ ga doma s poštom i drugi put kad ideš u austriju podigneš ga na bilokojem merveštojer pultu uzet će ti malu proviziju ali ti daju keš. a laptop staviš na sic i veliš da je to tvoja osobna prtljaga ako aš pita. neznam mi smo dorufali valjda već 10 laptopa odozgora i hrpu drugih stvari. jer carinik te pita imas kaj za prijavit ti velis nemam da si bio u becu na razgledavanju ičli tak nekaj pokazes mu gepek i hvala i dovidenja...
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1057)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.72 Seconds

Provided by iJoomla SEO