Korekcija boje u FCE
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Korekcija boje u FCE

23.12.2013 | 10:19
Dobar dan,
Trebam u Final Cut Expressu 4 posvijetliti video kojeg sam snimio na klizanju na Velesajmu u dvorani za cca 2 blende. Imam još par obrnutih situacija gdje video trebam potamniti (video s mora).
Malo sam tražio na Internetu i našao na www.kenstone.net/fcp_homepage/cheating_fce_color_seth.html, no s korekcijom boje imam problema. Jednom mi se pojavljuje Effects > Video Filters > Color Correction > Color Corrector, a drugi puta ga nema (u Filterima u Viewer prozoru)?
Da li netko zna kako točno trebam ići i posvijetliti odnosno potamniti video?
Da li trebam posvijetliti video clip po clip ili mogu to napraviti odjednom na videu koji traje sat vremena?
Tema zaključana.
26.12.2013 | 20:07
Pa mozes i jedno i drugo stim da preporucam ovo prvo, fino clip po clip i onda si siguran da si korekciju napravio na svima kako treba biti. ja za to koristim LEVELS u fcp7 pro.
Tema zaključana.
26.12.2013 | 20:11
EFFECTS>VIDEO FILTERS>IMAGE CONTROL>Levels

video clip u timelineu mora bit odabran
Tema zaključana.
26.12.2013 | 21:21
Malo sam se igrao s FCE i uredio sve clipove na Timelineu. Nisam još pokušao ništa napraviti s Image Control > Levels, ali budem.
Meni ne treba potpuno profesionalno uređivanje clip po klip. Meni je dovoljno blago posvjetljivanje videa koje će snimku napraviti gledljivijom.
Nažalost nisam uspio selektirati 30 clipova u FCE i posvjetliti ih u Color Correctoru. Jednostavno to nisam znao urediti.
Tema zaključana.
26.12.2013 | 21:55
Ovak, stavis filter(color corector,levels) na prvi clip i namjestis ga kako ti odgovara, desni klik na taj clip COPY, selektiras sve klipove na koje zelis zaljepiti filter sa prvog clipa i PASTE ATTRIBUTES, otvori ti prozor i pita koje atribute zelis odaberes FILTERS i to je to.
Tema zaključana.
26.12.2013 | 22:03
Hvala ti na informacijama. Znao sam ih davno prije, ali sam ih zaboravio. Pokušati ću sutra popodne odraditi par clipova i javim ti kako je prošlo. Moram si sve uredno zapisati da mi ostane...
Tema zaključana.
26.12.2013 | 22:04
nema na cemu, samo pitaj ako zapne;)
Tema zaključana.
28.12.2013 | 10:59
Sada sam probao sve što si mi bio napisao i sve super radi. Upravo to sam bio tražio.
Sada mogu sve clipove koji su presvijetljeni ili podsvijetljeni brzo popraviti.
Hvala ti na pomoći. Ako budem trebao neku sitnicu, potražiti ću je od tebe.
Tema zaključana.
31.01.2014 | 18:01
Imam jedno pitanje @anth0st, da li se može video (fotografija kao primjer) barem malo složiti jer mi je cijela snimka presvijetljena za 3 ili 4 blende?
Kako se to može bar malo uravnotežiti?

01-130fb0e9cf9b9ea11148f38f5fdc9eae.jpg
Tema zaključana.
31.01.2014 | 18:03
Na drugoj slici imam Color Corrector, kako se točno može koristiti dio koji se nalazi ispod gumba Numeric?
02.jpg
Tema zaključana.
02.02.2014 | 16:00
diplodocusIII kaže:
Imam jedno pitanje @anth0st, da li se može video (fotografija kao primjer) barem malo složiti jer mi je cijela snimka presvijetljena za 3 ili 4 blende?
Kako se to može bar malo uravnotežiti?

poigraj se onim slajderima u color corectoru WHITES,MIDS,BLACKS..sigurno ju mozes malo srediti, ja bi odma spustio whites jer trava i ona stabla nasjecena iza su presvjetljena i onda se malo poigrao sa BLACKS da vidis kolko detalja mozes izvuci na djecijim kolicima.
Tema zaključana.
02.02.2014 | 16:03
diplodocusIII kaže:
Na drugoj slici imam Color Corrector, kako se točno može koristiti dio koji se nalazi ispod gumba Numeric?

nazalost zaista neznam za sto se koristi taj dio, mozda netko iskusniji jer to bi i mene zanimalo.informacija nikad na odmet;)
Tema zaključana.
02.02.2014 | 16:29
Ovo na brzinu sa iPhoto, a osjetno je bolje.
iphoto.jpg
Tema zaključana.
02.02.2014 | 17:02
Da li mi možeš napisati kako da podesim Final Cut Express da video bude podsvijetljen za tri blende?
Tema zaključana.
02.02.2014 | 17:54
Hehe, imam samo iPhoto i ne koristim ništa drugo. FCP nisam nikad ni imao. Za moje potrebe je ovo dosta.
Pardon, poslije sam vidio da trebaš za video.
Tema zaključana.
03.02.2014 | 06:46
Ovako sam dobio sa LEVELS, igraj se sa slajderom GAMA
Sequence_1.png
Tema zaključana.
03.02.2014 | 06:53
a ovako sa color corectorom
01_130fb0e9cf9b9ea11148f38f5fdc9eae.png
Tema zaključana.
03.02.2014 | 10:03
Napravio sam najbolje što sam mogao. Puno bolje je nego na početku i obojici veeeeliko hvala na pomoći.
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (831)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.74 Seconds

Provided by iJoomla SEO