Isti video na air_u i na iPad_u
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Isti video na air_u i na iPad_u

13.04.2016 | 19:38
Kopirao sam ideju koju sam vidio od @drlovrica i stavio sam si nešto offline fajlni na DS file na iPad_u. Između ostalog imam par filmića dok sam vozio bike, koji su snimljeni na garmin virb XE sportskoj kameri u rezoluciji 1080p s 50 sličica. Par istih tih filmića imam i na air_u. Pogledao sam isti film na air_u i iPad_u i ostao sam zaćuđen da je iPad bolje reproducirao isti film. Inače iPad je ona prva retina, znači model od prije 3-4 godine. Air je iz 2011 , i5 1.7 4 GB rama na 1333 i intel HD 3000 s 384 MB.

Mislim da mi čak malo video neprimjetno trza svakih 5-6 sec se kao nešto lagano primjeti, dok isti materijal na iPad_u retina ide potpuno glatko s tim da je slika neusporedivo bolja na retini...mislim na boje i kontraste. Na laptopu gledam s vlc playerom dok na iPad_u niti neznam koji mi player otvara video, samo stisnem play i video ide.

Mislio sam da je jači hardware na lapu nego na iPad_u, ali sam se izgleda zeznuo. Šta je uzrok, da isti film bolje hendla iPad od air_a ?
Tema zaključana.
13.04.2016 | 22:20
Možda je VLCov codec za taj format videa loše napisan pa neoptimalno koristi hardver, a full HD film s 50 slika u sekundi već i jest dosta zahtjevan za dekodiranje. Probaj s nekim drugim playerima (QuickTime? Mplayer?) pa vidi kakav je rezultat.
Tema zaključana.
  • Dijete
  • Posjetitelj
14.04.2016 | 06:35
Taj ipad ima on GPU h264 decoding i on hendla taj video.

Macbook Air iz 2011 nema tu mogucnost. Iz istog razloga taj macbook nema Airplay (tj. ne bi trebao imati po specifikacijama) jer mu gpu nema podrsku.
Tema zaključana.
14.04.2016 | 19:43
Probao sam s par playera, ali niti jedan ne odradi kao iPad. Bit će da je to zbog ovog šta je naveo @Dijete, btw. od svih tih, najbolje mi je odradio film QuickTime.
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (850)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.65 Seconds

Provided by iJoomla SEO