Kompresija videa napravljenog u iMovie
(0 korsinik/a gleda/ju temu) 

Kompresija videa napravljenog u iMovie

10.06.2017 | 10:26
Žena već neko vrijeme radi filmiće u iMovie koje se uglavnom sastoje od slika te pokojeg video zapisa. Takvi projekti su u iMovie library veliki od 8-10Gb (10-12min). Slike u iPhotu exportira u Slideshowu i tako importirane filmiće ubacuje u iMovie. Nakon što se video sačuva kao file velik je 1,5-2,5 GB. Mogu li se takvi video zapisi dodatno komprimirati kako bi zauzimali manji prostor na disku? Je li bolje improtirati slike u iMovie pa u njemu dodati efekte slide showa (cube, fade out i sl.) ili da nastavi raditi kao do sada?
Tema zaključana.
10.06.2017 | 10:28
Koja je rezolucija? Veličina najviše ovisi o tome.
Tema zaključana.
10.06.2017 | 15:36
Sve radi u Full HD. Jasno mi je kako može eksportirati u 720p ili nižoj rezoluciji, ali me interesira može li se smanjiti Full HD.
Tema zaključana.
10.06.2017 | 15:42
Može se. Eksperimentiraj s raznim formatima i stupnjevima kompresije. HandBrake može poslužiti za to.
Treba se igrati.
Ja se baš i ne bavim s time, ali dobro je veličinu slike ostaviti kakava je, broj sika u sekundi isto. Za razmisliti je da li smanjivati rezoluciju ili odrezati višak.
Na kraju ne razumijem što je problem veličina filma?
Tema zaključana.
10.06.2017 | 17:27
Nije meni. Ali potroši sav slobodni prostor na disku pa klinci ne mogu skidati filmove. (to se zovu prezentacije za školu). Onda me klinci maltretiraju zašto samo ona može na komp... Kao što vidiš balansiranje između dvije vatre.
Tema zaključana.
10.06.2017 | 17:50
Čekaj, imaš 1,5-2,5GB slobodnog prostora na kompu?
Podhitno poduzmi nešto jer ti komp ne bude radio kako treba.
meni je 1/2 diska uvijek slobono i čistim kad stignem. Sve držim na banjskin diskovima.
Tema zaključana.
10.06.2017 | 21:21
Ma trudim se ja ali to ti izgleda kao borba sa vjetrenjačama. Znači napravim slobodno nekih 20-25 GB i odem na put. Nakon dva dana se vratim i slušam kvocanje. Onda shvatim da je novi projekt napravljen u iMovie koji je pojeo nekih 11-12 Gb, onda vidim da je file napravljen iz projekta pojeo još barem 2. Vidim ikonicu µtorrenta i pogledam kad tamo cijela sezona neke serije plus filmić ili dva i eto te na nekih 350-400MB slobodno. Onda ja počistim isključim internet na dva dana, uzmem svima mobitele. Za vikend vratim internet da mogu gledati utakmice, u ponedjeljak odem na put i onda jovo-nanovo.
Tema zaključana.
11.06.2017 | 06:43
Kupi im abacus i neka racunaju.
Tema zaključana.
11.06.2017 | 09:20
Pa kupi vanjski disk od 3TB i nauči ih da sami o tome vode brigu. Ako im ne radi, neka bulje u zid.
Tema zaključana.
11.06.2017 | 09:36
Pošto nemam pametnog odgovora i nemamo like onda svakom karma up.

P.S. 3TB je passe već kojih šest mjeseci. Ali ovo sa abacusom uopće nije loša ideja.

EDIT

Sad vidim da vam ne mogu dodati karmu. Jesam nešto propustio ili je opet Riba na godišnjem?
Tema zaključana.
11.06.2017 | 09:38
Po meni treba rješavati uzrok problema, a ne posljedicu.
Hvala na krmi!
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (846)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.86 Seconds

Provided by iJoomla SEO