30fps na 25fps pod MacOS Monterey?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

30fps na 25fps pod MacOS Monterey?

11.05.2022 | 08:56
Nedavno sam kupio MacStudio s Monterey MacOS. Ono što mi treba je zamjena za nekad korišteni STREAMclip kojim sam prebacivao video s 30fps kakav ima npr iPhone na naš 25fps.

Da li znate aplikaciju koja radi i na 1080p i 4K i koja je možda besplatna?
Tema zaključana.
11.05.2022 | 09:30
Zašto ti je to bitno prebacivati? Prikazuješ sadržaj na nekom CRT monitoru ili TVu? Jer, ako ne, s današnjim LCD/LED/OLED/trtlj/prtlj monitorima i TVima ti je svejedno je li 25, 30, 24, 24.96, 30.3, 33... fps, monitor/TV to sve jednako uspješno prikazuje. Prije je za CRT monitore bilo bitno je li 25 ili 30 fps, jer je horizontalna sinkronizacija za prikaz slike bila vezana za frekvenciju mrežnog napona (to je bio jedini način pouzdane univerzalne sinkronizacije) pa je u Europi, gdje je frekvencija mrežnog napona 50 Hz, TV slika bila 50 tzv. "poluslika" (danas bi rekli "interlace") u sekundi, odnosno 25 slika, a u USA, gdje je 60 Hz, je bilo 60 poluslika u sekundi, dakle 30 slika.
Tema zaključana.
11.05.2022 | 10:18
Nisam znao da je s LED i ostalim novijim monitorima i TV svejedno je li video na 30fps ili 25fps (izuzetak CRT).
Ako je tako, onda više ne trebam o tome razmišljati kada snimam i montiram u FCP.
Tema zaključana.
11.05.2022 | 10:23
Definitivno ne moraš. To je priča iz prošlog stoljeća.
Tema zaključana.
11.05.2022 | 11:01
Ako ti je ostatak materijala u 25 fps, onda svakako preporucam prebacivanje u 25 fps, odnosno najbolje - snimanje direktno u 25 fps:

www.provideocoalition.com/unlock-the-hid...t-iphones-camera-app

A alat kojim sam ja zamijenio MPEG Streamclip je odlican i besplatan:

www.shutterencoder.com/en/

30 fps u 25 mozes prebaciti pomocu funkcije "Conform", to ce ti mrvicu usporiti clip, ali ce biti u 25 fps.
Tema zaključana.
11.05.2022 | 12:22
^SuperUnknown^ kaže:
Ako ti je ostatak materijala u 25 fps, onda svakako preporucam prebacivanje u 25 fps, odnosno najbolje - snimanje direktno u 25 fps:

www.provideocoalition.com/unlock-the-hid...t-iphones-camera-app

A alat kojim sam ja zamijenio MPEG Streamclip je odlican i besplatan:

www.shutterencoder.com/en/

30 fps u 25 mozes prebaciti pomocu funkcije "Conform", to ce ti mrvicu usporiti clip, ali ce biti u 25 fps.

Zašto? S kojom svrhom?
Tema zaključana.
11.05.2022 | 12:34
U svrhu fluidnog playbacka. Ako se radi 25 fps video onda ubacivanje 30 fps clipova u isti generira "jerky" pokret jer dolazi do odbacivanja dijela frejmova. Tema je presiroka, da ne idem sad nepotrebno u sirinu
Tema zaključana.
11.05.2022 | 13:05
Aha, dakle to misliš ako montira više clipova u isti video…
Tema zaključana.
11.05.2022 | 14:33
Pa cak i da ne, zapravo je prvotno pitanje bilo kako prebaciti 30 u 25 fps i ovaj prvi link je zapravo najjednostavnije rjesenje A usput i stedi nesto prostora na telefonu pri samom snimanju
Tema zaključana.
11.05.2022 | 14:58
HandBrake ne zna prebaciti?
handbrake.fr/
Tema zaključana.
11.05.2022 | 15:56
Hvala "SuperUnknow", podesio na svom mobu!
Tema zaključana.
06.06.2022 | 15:42
@^SuperUnknown^ na macOS Monterey mi kaže da “Shutter Encoder 16.0 Apple Silicon.pkg” se ne može otvoriti jer ne dolazi od identificiranog developera.
Kako mogu reći da je Shutter Encoder u redu?
Tema zaključana.
06.06.2022 | 15:59
Klik na jabučicu, pa System Preferences, pa security & privacy, i odmah u tabu general bi ti trebao prikazati, ali neposredno nakon što ti odbije instalirati aplikaciju, gumb kojeg klikneš da dozvoliš instalaciju (moraš unijeti admin password nakon toga). Nemam Monterey, ali na starijim verzijama OSa je to tako.
Tema zaključana.
06.06.2022 | 16:21
Hvala ti!
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (230)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.86 Seconds

Provided by iJoomla SEO