MacPro - Final Cut Studio 2 NEMOGUCE ?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacPro - Final Cut Studio 2 NEMOGUCE ?

22.08.2008 | 20:25
Dakle stvarno mi nije jasno zasto to ne radi, pa molim cijenjenu zajednicu za pomoc !
Ili sam ja u zabludi ili mi vi molim vas objasnite, zasto FCS 2 NE RADI sa "klasicnim" macpro strojem bez dodatne video kartice ? Bez AJA-e nista ?

""An AGP or PCI Express Quartz Extreme graphics card (Final Cut Studio is not compatible with integrated Intel graphics processors)""

Pa nek renderira 3 dana i noci ali bar da mogu vidjeti kako radi ?
Ja sam probao instalirati na 8core pro masinu sa ,ATI Radeon HD 2600 XT graphics with 256MB memory, ali nece se ni instalirat.
Ja se ipak nadam da grijesim, i da kod mene nesto ne stima jer to mi izgleda nemoguce !
Hvala na odgovorima
Tema zaključana.
22.08.2008 | 20:43
Kako ne radi? Mora to raditi na tome!
Mi imamo 8 core Pro i najnormalnije radi na tome, radi mi i na iMacu i na Macbook Prou!
Za pocetak kazi da li se radi o originalnoj verziji ili piratu? MacPro je ovaj zadnj jel?
Tema zaključana.
22.08.2008 | 21:12
Zadnji MacPro, a FCS skinut s nekog torenta samo za probu !
Nisam neki video frik, ali sam htio probat,pa me zacudilo. Izgleda da je ipak greska u soft.
HVALA MoschuS na odgovoru
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
22.08.2008 | 21:57
Final Cut Studio 2 radi čak na boljim G4 sustavima, a kamo li ne na bilo kojem MacPro. To je uvijek rizik kada skidaš "prljave" piratske verzije.

Paket je vrhunski i vrijedi svake kune. Moja preporuka, radi tvoje čiste savjesti, dobre karme i mirnog sna, jest da FCS kupiš ako ti zaista profesionalno i treba. I kolege u video branši će te više cijeniti - jer ilegalni softver znači i nelojalnu konkurenciju, a to nitko ne voli. Drugi razlog zašto se isplati biti legalan jest taj što se ukradeni serijski brojevi obično pojave samo za prvu verziju paketa, a kasnije ih je teško nabaviti, pa moraš raditi sa starijom verzijom, koja često ima i neke neugodne bugove koji su tek kasnije ispravljeni. Čak i ljudi koji se bave tek skromnim poslovima (vjenčanja, maturalne i slično) ga u zadnje vrijeme kupuju jer su vidjeli da je to najbolji put.

Mnogi će reći da je FCS2 skup, ali taj paket od skoro 50 GB(!) softvera je nevjerojatno jeftin obzirom na to što nudi i koliko brzo otplati sam sebe. Također, mnogi se "ufuraju" da ne mogu bez njega, a zapravo za ono što rade im je dovoljan i znatno jeftiniji FCS Express. Razmotri i tu opciju.

Nisam neki veliki "čistunac" i mislim da je OK da svatko "za po doma" proba veliki softver u piratskoj verziji i da vidi da li je to to što mu treba, ali svakako zagovaram kupovinu ako će se koristiti. Kada je u pitanju tvrtka ili obrt, onda zapravo i nema izbora.
Tema zaključana.
22.08.2008 | 22:46
FCS stvarno ima i vise nego fer cijenu i za 8400kn+pdv se dobije kompletan studio za produkciju, od montaze, efekata i grafike do produkcije audia i dvd authoringa. Bilo bi lijepo da se i Adobe malo ugleda na Apple sto se tice cijena
BTW Steta sto ne postoji demo za FCS jer si ovako zapravo prisiljen skidati pirata ako zelis malo isprobati paket
Tema zaključana.
23.08.2008 | 02:31
dardam je napisao:
Dakle stvarno mi nije jasno zasto to ne radi, pa molim cijenjenu zajednicu za pomoc !
Ili sam ja u zabludi ili mi vi molim vas objasnite, zasto FCS 2 NE RADI sa "klasicnim" macpro strojem bez dodatne video kartice ? Bez AJA-e nista ?

""An AGP or PCI Express Quartz Extreme graphics card (Final Cut Studio is not compatible with integrated Intel graphics processors)""

Pa nek renderira 3 dana i noci ali bar da mogu vidjeti kako radi ?
Ja sam probao instalirati na 8core pro masinu sa ,ATI Radeon HD 2600 XT graphics with 256MB memory, ali nece se ni instalirat.
Ja se ipak nadam da grijesim, i da kod mene nesto ne stima jer to mi izgleda nemoguce !
Hvala na odgovorima

Jesi li siguran da je fcp 2?
Da nisi slučajno skinuo neku PPC verziju umjesto Intel verzije?
Bilo je i toga...
Tema zaključana.
23.08.2008 | 09:37
Hvala na upozorenju Jupi, ali verzija je za intel-mac.

Što se tice "prljavih piratskih verzija" ja se 100% slazem sa dasaric-em, jer i sam imam orginale koje sam placao i 800E (cubase) + vst instrumenti + pulsar plug in-si sa kojima zaradjujem, ali htio sam samo isprobati komad od 10 000 kn da vidim "konja" kojeg svi hvale. Nije to neka lova ako ti treba za ozbiljan posao - slazem se.

Hvala "MoschuS" na zadnjoj recenici, ali stvarno je cudno da takav soft. nema demo (ili je demo pc svijet) !

I sto sad ? Skidati jos piratskih verzija "za probu", ili moliti nekoga od vas "jabucara" za pomoc ?

Hvala decki...
Tema zaključana.
23.08.2008 | 14:14
Probaj skinuti ponovo sa nekog drugog torrenta.

Vidim na službenim Apple/finalcut stranicama da spominju upravo taj tvoj problem.
An AGP or PCI Express Quartz Extreme graphics card (Final Cut Studio is not compatible with integrated Intel graphics processors)
http://www.apple.com/finalcutstudio/specs/
Tema zaključana.
  • Dijete
  • Posjetitelj
23.08.2008 | 14:46
al definitivno ima karticu koja je podrzana pa ne kuzim problem..
Tema zaključana.
24.08.2008 | 14:28
brzo pitanje, jel bi radio Final Cut Studio na G4 Miniju?
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1610)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.66 Seconds

Provided by iJoomla SEO