Compressor - problem kod exporta HDV sekvence
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Compressor - problem kod exporta HDV sekvence

21.10.2008 | 15:05
Pozdrav,

je li se ikome drugome osim meni dogodilo da Compressor ne iskodira cijelu HDV sekvencu u "Best quality for 90 minutes"?

Naime, 15 minuta filma mi je kodirao 4 sata i dok sam to pregledavao ustanovim da nema jednog clipa - umjesto njega je bila crna slika.
Nakon toga sam restartao stroj i pokušao izvući samo taj clip pomoću Compressora - i sve je bilo ok. Zatim sam opet pustio cijelu sekvencu - i opet nije bilo tog clipa u m2v.

Ima li tko kakvo objašnjenje za taj fenomen?
Tema zaključana.
22.10.2008 | 11:56
Nakon svih tih silnih problema ovih dana meni se cini da trebas obaviti odredene obrede oko tvog stroja, npr istjerivanje duhova!

Dali ti je taj clip na nekom drugom disku, mozda vanjskom! Pametnije neznam!
Tema zaključana.
22.10.2008 | 12:38
I meni se čini.

Doduše, ono sa zvukom stvarno nisam znao i Dijete je puno pomogao savjetom, onaj dio s gradijentima je još uvijek misterija (iako je sad kad sam poslušao Jupija i exportirao iz Aftera kao Animation podnošljivo.. iako ne onako kako bi želio).

Ali ovo... ne, clip nije na vanjskom disku i sve mi je megačudno. Opet sam istjerao samo taj komad van i normalno se iskodirao (a prije toga sam isključio Auto Save i Auto Render u FCP, pa sve ponovno izrenderirao (option-R za rendering svega u sekvenci)) nakon toga opet cijeli film - i opet ništa. Sve iskodira osim tog dijela. A kad radim export u QuickTime movie ili using QuickTime Conversion u ProRes 422 (HQ) - sve izbaci. Jedino što mi taj jedan gradient u ProRes izgleda jako jadno - a ne bi trebao, koliko čitam po forumima. Kad dođem za komp (sad sam na poslu) pokušat ću ponovno izvući ProRes i ako gradient opet bude jadan poslat ću image da vidite.
Tema zaključana.
22.10.2008 | 12:55
Zanima me koji je format sekvence i materijala te koji ti je finalni format na koji zelis izac?
Tema zaključana.
22.10.2008 | 19:27
Sequence Settings
------------------------------------------
General

Frame Size: 1920 x 1080 HDTV 1080i (16:9)
Pixel Aspect Ratio: Square
Field Dominance: Upper (Odd)
Editing Timebase: 25

QuickTime Video Settings
Compressor: Apple ProRes 422 (HQ)
Quality: 100%

Audio Settings
Rate: 48 kHz
Depth: 16-bit
Config: Channel Grouped

Video Processing

Render in 8-bit YUV
Process Maximum White as White
Motion Filtering Quality: Normal

More info na "sirovini":

1440x1080 HDV 1080i50, Integer (Little Endian), TimeCode

To je to.. želim od toga napraviti normalni DVD (MPEG2, 720x576, Upper Field First... ili progressive u slučaju da ovo nikako ne radi)

Any ideas?
Tema zaključana.
24.10.2008 | 09:59
Riješeno.. stvar je bila u jednom od video filtera na tom kadru. Sve sam isključio i istjerao clip u targama van, sve te efekte dodao u Afterima, izrenderirao kao Quick Time .mov napravljen od PNG-ova i zamjenio stari clip u FCP s novim iz Aftera, dodao flicker filter i sve se izbacilo normalno kroz Compressor.

Eto.. ako netko bude imao sličan problem... iako sumnjam.. - ja izgleda imam situacije kakve ni dugogodišnji FCS majstori nikad nisu imali ili čuli za slično.
Tema zaključana.
22.01.2009 | 01:12
Kao dodatnu pomoć mogu ponuditi ovaj link.

revision3beta.com/watch/thatsawesome/5156b66/
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1417)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.74 Seconds

Provided by iJoomla SEO