out of sync - FCP4
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

out of sync - FCP4

12.03.2004 | 14:51
Jupi,thanx za freeze frame.da,pomoglo je.anyway,slijedece pitanje imam.ako prebacujem materijal digitalno i imam timecode breakove,on me pita dal hocu nastavit prebacivat i ako stiscem yes nakon nekog vremena izgubim sinhronitet zvuka i slike.nacin na koji ja to rjesavam je da u tim slucajevima dodjem do mjesta gdje mi je break i prebacim analogno sa capture now.to funkcionira,ali me zanima da li ima jos neko rjesenje tog problema?
Tema zaključana.
12.03.2004 | 15:40
Ah, i ja se borim sa istim problemom... nista, jedina stvar koja sigurno funkcionira je da u Audio/Video setinzima u Device control presetu umjesto FireWire PAL stavis Non Controllable Device. Nece biljeziti time code brejkove i neces imati remote control skopa ili kamere (sto i nije neki bed ako upucavas materijal u komadu).//normalno nema ni batch capturea// Dodatni moguci problem koji nisam provjerio (lijenost...) je taj da u slucaju NCD je upitno da li radi DV start/stop detect.
Rjesenje no.2 : Ubacis sav materijal bez obzira na sve i onda odes na pointe gdje se sinc izgubio i rucno to na liniji sinkas. Obicno ako je snimatelj gasio i palio kameru sinc je -10 frejmova.

Mozda je u tvom slucaju samo stvar do User prefereca u kojem bi trebalo stajati pod opcijom On time code break : Make new clip, Abort capture ili Warn after capture (sam izaberi opciju).

javi...
Tema zaključana.
16.03.2004 | 19:58
sad sam si namjestio u user preferences da kad dodje do drop frame da prestane capture i taj do kuda je dosao spremi kao clip.da....vidim da rjesavas te stvari bas kao i ja...u NCD modu ne sljaka dv start-stop jer ga cita kao analogno i tada sve moras rucno radit.a ono da si nemjestam u timeline-u mi je previse posla jer ak imam npr.45 min materijala i deset breakova,nakon svakog breaka mi je sve veca razlika u sinhronitetu tak da bolje to rjesavat tijekom capturing.anyway,cim se ti tocno bavis?montazom ovak za sebe ili profi nesto?jel i snimas?imas mozda nekog da oce prodat po razumnoj cijeni minidv(ili dvcam) kameru koja i normalno sljaka?ja na akademiji dramske studiram montazu i sad sam si nabavil mac-a,sad bi mi trebala i kamera,na?ustvari,skop bi bio bolji cak,al mi je on skuplji...e,da...dal ti ponekad izleti van iz FCP4(ja tog imam al ne original) bez ikakvog razloga?ne znam dal mi je sve dobro namjesteno u macosx sustavu.htio bi ga upgrade-at na panteru al nemam i upgrade za FCP4.di to mogu nabavit?...joj...valjda sad nemas previse pitanja.
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1511)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.70 Seconds

Provided by iJoomla SEO