hdv materijal
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

hdv materijal

04.02.2009 | 22:33
hej ljudi, ima li itko iskustva s videom i montazom?

naime, snimali smo s hdv kamerom neki materijal za faks, kameru sam vratio, decko mi pregledao materijal i zakurio na DVD.

kod njega sve radi normalno, a kod mene crni ekran i ima tona. pokusao prebaciti i u after effectse a tamo isti problem samo s bijelom pozadinom.

u quick time inspectoru mi kaze da je Avid DV Codec, 720 x 576 u igri, e sad me interesira kako da rjesim problem i vidim uz ton i sliku?
Tema zaključana.
  • Dijete
  • Posjetitelj
Tema zaključana.
05.02.2009 | 00:24
imam instaliranu verziju 1.10 i opet nece.
Tema zaključana.
  • Dijete
  • Posjetitelj
05.02.2009 | 00:34
Onda nemas up2date verziju pa napravi upgrade... Za pocetak....

Meni je stvaralo probleme dok nisam stavio komponente u root library.. Dok je bio u user folderu, onda nije radilo..

Kazes da afteri ne rade.. Kaj fcp kaze ak imas.. Ak samo pokusavas u qt, onda privremeno deinstaliraj perian, ak ga imas.. I da, koji quicktime imas?
Tema zaključana.
05.02.2009 | 00:48
imam qt 7.6
u afterima isto kao kad otvaram u qt samo s bijelim ekranom
napravio sam danas update divix,xvid, jednog avida sad i taj 1.10 i opet nista.

samo sam instalirao kao te codece, sta jos s njima mogu?
Tema zaključana.
  • Dijete
  • Posjetitelj
05.02.2009 | 01:17
A gle.. za najbolje rezultate kodeke stavljaj u Macintosh HD/Library/Quicktime

probaj si izdvojit (maknut one koje si nabacao koji ti za taj problem ne trebaju tipa xvid itd i ostavi samo od avida), iskljuci perian.. i probaj..

nego, palo mi je na pamet.. koliko ti je velik taj fajl? da ti nije slucajno prijatelj exportao samo audio? (ekvivalent exporta u quicktime kad zaboravis stavit kvacicu na make self contained?)

p.s. (pes) - ne znam da li tipfelerišeš ili ti šumom ja drumom, koliko vidim zadnji update je 1.2, a ne 1.10..
Tema zaključana.
05.02.2009 | 01:37
ajde idem checknut ovo s libraryem.
dosta su veliki fajlovi 2 od 3GB
sory za ovaj update, ja mislio da je 1.10 noviji pa mi nije htio na njega staviti 1.2. idem izbrisat taj 1.10 pa probat ponovo
Tema zaključana.
05.02.2009 | 01:41
ma nije noviji 1.2
evo kaze da imam instaliranu noviju verziju i da ne mogu staviti tu???
a za library, skinio mi je samo pkg fajl, sta moram paziti, koji fajlovi trebaju ici tamo?
Tema zaključana.
05.02.2009 | 01:55
hm, obriso sam 1.10 i sad mi svaki puta fejlda na 1.2 kad instaliram.
Tema zaključana.
  • Dijete
  • Posjetitelj
05.02.2009 | 02:39
Nekaj im ne valja sa instalerom izgleda..

Dakle..

desni klik na skinuti Avid Codecs LE 1.2.0 Mac.pkg -> Show Package Contents

iz Contents odvuci Archive.pax.gz na Desktop i klikni ju pa ce ti se raspakirat i otvorit Archive folder unutar kojeg su Applications i Library folderi...

Iz Library foldera izvuci componente i ubaci ih tamo di trebaju stajat.. a to je HD -> Library -> Quicktime
Restart nakon toga..

Nadam se da će radit
Tema zaključana.
05.02.2009 | 03:02
joj...

evo, tutorial prosao, ali na zalost ista prica.
jedino sta preostaje znaci je ovo sta si spomenuo da je exporto samo audio bez videa?
Tema zaključana.
  • Dijete
  • Posjetitelj
05.02.2009 | 08:03
3gb, ovisno sad kak je kodirano bi bilo oko 14minuta.. pa ak se slaže s time, onda je to ok..

Ak je duža snimka (tipa sat, dva) onda je stavio samo višekanalni audio...

pogađam, naravno, jer i ćorava kokoš nadje zrno..

Više mi niš ne pada na pamet.. il nema videa ili je alpha kanal pobenavio..
Tema zaključana.
05.02.2009 | 10:37
Ja imam instaliran 1.8 Avidov codec! Probaj to naci posto je ocigledno noviji
Ako treba iskopam ga negdje pa posaljem!
Tema zaključana.
05.02.2009 | 11:03
je, materijal je oko 14min tako da je to onda oke.

sinoc sam stavio taj 1.8. i ista prica.
Tema zaključana.
05.02.2009 | 11:11
hm, u quick time inspectoru mi kaze da je Avid DV Codec, 720 x 576 u igri, dali je moguce da je exportano u krivi format? snimano je sony kamerom mislim Sony HDR-FX1
e sad ja nisam dovoljno potkovan da znam te velicine i kako moze a kako ne.
Tema zaključana.
05.02.2009 | 13:28
Ajde ti dobro provjeri sto su oni tebi tocno zaprzili jer ako kazes da su radili sa HDV kamerom nekako mi nema logike da su ti isli ispucavati u 720x576
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1429)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.75 Seconds

Provided by iJoomla SEO