Dobio sam novu Sony hdr tg5v handycam i uz nju i cd za instalaciju, ali tu se javio problem cd ne podrzava mack i sad neznam sta da radim sa videom kojeg snimim kako da ga koristim na Macku posto on snima sve u hd veriji a mack mi te snimke uopce ne prepoznaje prepoznaje same snimke u sp formatu ali mi i njih ne zeli otvoriti.
Pa bi molio tko god ima nekakvih iskustva sa tim da mi se javi jer neznam sta da radim, kupio sam kameru od 6000 kn a ne mogu sa njom snimati.
Sony nije bas veliki ljubitelj Maca i znam da mi je i prijatelj imao slicnih problema, ali rijesenje postoji. Raspitat cu se malo pa ti javim. U meduvremenu progooglaj malo. Mnogi su o tome pisali na drugim forumima...
Meni u iMovie prima sa Sonya DCR SX30. Ima kvaka da ga moram uštekati na punjač i onda spojiti na komp te pričekati da ga on "pročita", a dalje ide normalno.Ako nije na punjaču neće komunicirati sa Macom.Mislim da bi o suportu Sonya to mogao pronaći ! Sretno !
Znam ali to ne bi trebao biti problem.
A ovo sa imoviem cu probati cim dođem doma i skinem si ga ponovo sa cd-a jer sve sta probam skinuti sa interneta ne zeli i trazi pocetnu verziju.
Koristimobicnog MacBook-a a doma imam iMac-ka
Hvala.
Hvala svima na pomoci uspio sam sa imoviem.
Javio sam se tek sad jer sam cekao da prvo probam instaliram imovie jer ga nisam imao i tek sam ga sad instalirao odmah probao i redi.
Jos jednom hvala.
CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost
dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima
dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.